muminek22 29.09.05, 12:43 Chciałbym zacząć rozmowy na forum na temat poszczególnych ulic może są osoby mieszkające przy tej ulicy, może kogoś znacie.To była moja ulica dzieciństwa i lat młodzieńczych. Pozdrawiam Muminek22 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pizza18 Re: Czy ktoś mieszka lub mieszkał na ul. Hutnicze 29.09.05, 19:51 Ja mieszkam niedaleko ul. Hutniczej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
muminek22 Re: Czy ktoś mieszka lub mieszkał na ul. Hutnicze 29.09.05, 21:26 To milo mie ze znasz ten rejon do 1968 roku mieszkałem w ostatnim lu pierwszym od tzw rzezni.Mam sporo zdjęć z tych czasow, ale już nie za czesto bywam i brak mnie kontaktów. Moze w ten sposób dowiem sie co sie dzieje dobrego i zlego. Pozdrawiam Muminek22 Odpowiedz Link Zgłoś
bluedream Ja tez ... 29.09.05, 22:21 na kilka lat przed wyjazdem do USA. Okna mojego mieszkania wychodza na stadion i basen :) Pozdrowka, Jola Odpowiedz Link Zgłoś
muminek22 Re: Ja tez ... 30.09.05, 07:02 Miło mnie, że otrzymuję informacje od mieszkańców ul.Hutniczej.Bluedream sądzę,żeto blok ten przy ul.Metalowców, lub ten ze sklepami/ chyba jeszcze są/. Przypominam sobie ze bedąc dzieckiem na rogu Hutniczej i W.Wasilewskiej stał drewnianny sklep gdzie kupowało się słodycze.Za naszymi blokami był nowo powstały Ogród Jordanowski z górką na sanki, wypożyczalnią rowerów,oraz obok tego Ogrodu duża drewnianna Składnica Surowców Wtórnych tam mozna było znależć skarby/gazety i książki/. Pozdrawiam Muminek22 Odpowiedz Link Zgłoś
lolo125 Re: Ja tez ... 30.09.05, 10:15 Ogródek Jordanowski jest nadal, składnica surowców wtórnych też :), wogóle niewiele się zmieniło w "starej" części miasta. Chociaż...ostatnio odnowiono przedwojeny blok na Ofiar Katynia (Wasilewskiej) w modnej obecnie tonacji wielokolorowej, troche dziwnie to wygląda, ale zawsze to odnowione. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
muminek22 Re: Ja tez ... 30.09.05, 11:55 Miło Lolo że znowu jesteś myślałem,że już zrezygnowałeś z forum. Śledziłem te dyskusje i żal mnie było do czego może być wykorzystywane ogólnie dostępne forum.Sądzę że to już przeszłość próbuję na nowo rozruszać to forum by obcy zagladający tu a nigdy nie mający nic wspólnego ze Stalową Wolą nie byli przerażeni że to miasto samych niepowodzeń. Co do informacji na otynkowanie na kolorowo domów na byłej w.Wasilewskiej to faktycznie, należało by zapytać pana architekta czy przypadkiem nie przesadził. Pozdrawiam Muminek22 Odpowiedz Link Zgłoś
lolo125 Re: Ja tez ... 04.10.05, 11:40 Nie zrezygnowałem, mam jednak bardzo mało wolnego czasu teraz i rzadziej zaglądam. Co z Twoimi kolejnymi zdjęciami na stalowka.net ? Odpowiedz Link Zgłoś
muminek22 Re: Ja tez ... 04.10.05, 15:15 Miło mnie napewno teraz wiecej czasu pochlania praca.Co do zdjęć - mieli ochotę ale teraz chca czekac na okazje jezeli zima to zima, jezeli 1szy maj top w maju Zainteresowana jest Sztafeta trwaja rozmowy zobaczę co z tego wyjdzie ale staram sie otworzyc własna strone internetową, powiadomie wszystkich zainteresowanych Pozdrawiam Muminek22 Odpowiedz Link Zgłoś
majka651 Re: Ja tez ... 30.09.05, 18:49 Chyba pamiętam muminku ten drewniany kiosk ze słodyczami. Wydaje mi się , że był zielony i wchodziło się do niego po schodkach ( dwóch , najwyżej trzech )i sprzedawali tam kolorowe cukierki zamknięte w opakowaniach w kształcie plastikowych króliczków , lub w szklanych laskach. Pamiętam to , bo w czasach dzieciństwa to było dla mnie jedno z piękniejszych miejsc w mieście. Podobny kiosk stał przy torach kolejowych ( przy ul. W.Wasilewskiej teraz Ofiar Katynia , a może ta strona torów to już ul.Mickiewicza ).Ten przy torach to był kiosk pani Dyrkaczowej ( a może Derkaczowej ) , często nazywaną Dyrkaczką.Tam też było smakowicie.Miło tak powspominać....... Odpowiedz Link Zgłoś
muminek22 Re: Ja tez ... 30.09.05, 20:00 Majka651 masz racje tak to byl kiosk Dyrkaczowej dziękuję że przypomniałaś mnie to nazwisko.A co do nazwisk do słynne lody u Małysowej mieszkającej na Pławie koło Floriana, i sprzedawane czesto z obwozmego wózka w pokrojone wafle, bańki z lodami były obłorzone lodem produkowanym w rzeżni koło mojego bloku. Często tam jako chlopak zachodziłem by zobaczyc jak oni to robia,czuc bylo amoniak i smród kosci ale za to mozna bylo zdobyc dobre robaki na ryby.To były fajne beztroskie czasy kocie łby na ulicy Stary 25 mnustwo furmanek i rowerzystow przejeżdzalo pod moimi oknami do Huty. Pozdrawiam Muminek22 Odpowiedz Link Zgłoś
cx1970 Re: Czy ktoś mieszka lub mieszkał na ul. Hutnicze 15.10.05, 11:11 witam! ja także mieszkałem na hutniczej, dokładnie w bloku nr 7. a wracając do wspomnień to chyba nikt nie wspomniał sklepu/kiosku pawłoskiej, na końcu hutniczej przed torami, a póżniej garażami. pamiętam kupowało się tam min. różne błyskotki pozdrawiam krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
muminek22 Re: Czy ktoś mieszka lub mieszkał na ul. Hutnicze 15.10.05, 14:23 cx1970 zaskoczyłeś mnietą informacją, nie mogę skojarzyć o którym kiosku piszesz i którym końcu Hutniczej, ja mieszkałem przy samej rzeżni, tam nic takiego nie przypominam sobie. Pozdrawiam Muminek22 Odpowiedz Link Zgłoś
cx1970 Re: Czy ktoś mieszka lub mieszkał na ul. Hutnicze 15.10.05, 16:23 za moich czasów rzeźni już tam nie było, chyba mówimy o budynku na styku hutniczej i 1 sierpnia, przed pijlnią piwa. kiosk chyba drewniany, stał plecami do tego budynku i frontem był ustawiony do ogródka jordanowskiego. a z twojego bloku pamiętam min. kolesia o imieniu jarek, był chyba koszykarzem i dwóch braci, stefana (już nie żyje) i chyba kazika, z tego co wiem wyjechał na śląsk. oczywiście jeszcze kilka osób ale ich nazwisk nie pamiętam pozdrawiam krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
muminek22 Re: Czy ktoś mieszka lub mieszkał na ul. Hutnicze 18.10.05, 08:23 Tak mój blok miał nr.8 ale niestrety ja wcześniej wyjechałem ze Stalowej Woli był to rok 1968.Wracałem tam gdy miałem urlop, a teraz tylko na Wszystkich Świętych. Pozdrawiam Muminek22 Odpowiedz Link Zgłoś
pizza18 Re: Czy ktoś mieszka lub mieszkał na ul. Hutnicze 19.10.05, 17:15 muminek22 ściąg sobie ze strony STELLI (stalowowolska telewizja kablowa) interwencję z ulicy Hutniczej na temat złego stanu chodników i wąskiego dojazdu. Jak nie będziesz mógł znaleźc to daj znać... rzuce ci linka. Pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
muminek22 Re: Czy ktoś mieszka lub mieszkał na ul. Hutnicze 19.10.05, 19:27 Byłbym ogromnie wdzięczny bo nie zabardzo mogę znaleźć ten link na temat chodników. Pozdrawiam Muminek22 Odpowiedz Link Zgłoś
pizza18 Re: Czy ktoś mieszka lub mieszkał na ul. Hutnicze 19.10.05, 20:02 Troche stary reportaż, ale z tego co wiem to chyba do tej pory nic się nie zmieniło (mogę się mylić). Miłego oglądania: tvk.stella.net.pl/video/nasze_interwencje/2004-09-14_nasze_interwencje.wmv Odpowiedz Link Zgłoś
muminek22 Re: Czy ktoś mieszka lub mieszkał na ul. Hutnicze 19.10.05, 20:31 Dziękuję, niesamowite tak samo było gdy byłem tam po raz ostatni u swego już nieżyjącego kolegi w 1968 roku, tylko samochodów więcej, bo jak mnie p[amięć nie myli tam tylko podjężdżały dostawcze samochody do apteki, sklepu odzieżowego i chyba z materiałami.To jest naprawdę skansen Stalowej Woli, sądzę że chodniki wzdłóż bloków od byłej rzeżni i jak nazywano niżańskiego bloku do Huty są w lepszym stanie. Pozdrawiam Muminek22 Odpowiedz Link Zgłoś
pizza18 Re: Czy ktoś mieszka lub mieszkał na ul. Hutnicze 20.10.05, 20:57 No niestety... ale w niektórych miejscach to powymieniali chodniki i jest na co popatrzeć, całkiem nieźle prezentują się :-) Odpowiedz Link Zgłoś