27.10.05, 18:39
ja jestem zdruzgotany zachowanie pisowców - nie spodziewałem sie takiego
scenariusza. Myslałem że powstanie popis i po zajmie się gospodarką - ale to
było nazbyt optymistyczne, bo pisowcom odwaliła palma do łba - poczuli władzę.
Zawiodłem sie jak nie wiem co. I jeszcze żeby się z Lepperem kumać i
bezczelnie zaprzeczać. porażka. Pierwszy raz uświadomiłem sobie ze władza jest
dla nich najważniejsza - szmaty.
Obserwuj wątek
    • aron2004 Re: PIS 28.10.05, 07:42
      to lepiej miej pretensje do Tuska -czemu nie chciał zostać marszałkiem Sejmu
      tylko wystawił tego idiotę Komorowskiego. Ma czego chciał.

najśmieszniejsze jest to , że aby nie dopuścić do powstania rządu PISowskiego
      PO musi teraz stworzyć koalicję z Lepperem. Ciekawe co na to wyborcy PO.
      • czuk1 Re: PIS 28.10.05, 12:00
        1. Dlaczego PO narzucamy kandydata na marszałka? (działasz jak subordynowany
        członek PiS?). Komorowski jest lepszym kandydatem na marszałka ma badzo
        dobrze poukladane w glowie. Przeanalizujmy jego życie polityczne w Nowej
        POlsce. Ma jakąś "krechę" u Polaków. ? Zalatwialem u niego sprawy służbowe
        w MON w 199 roku , jak był wicemninistrem. Wyróżnaił się "na plus" od całego
        kierownictwa MON.
        2. Dlaczego partie opozycyjne muszą tworzyć koalicję ? Nie wystarczą doraźne
        porozumienia w sprawach (tematach) najważniejszych dla państwa?.
        Inaczej dojdziemy do wniosku, że państwem bedzie rządził Lepper - bo jego
        dyspozycyjna partia będzie "języczkiem u wagi" w Sejmie.
        m
      • szpak_zam Re: PIS 28.10.05, 15:55
        Przepraszam a PiS to sobie będzie wybierał - tego nie tego tak. PO miała mieć
        marszałka - i koniec. Dlaczego później tylu pisowców nagle zagłosowało za
        Komorowskim na wice marszałka. A Kto tu teraz z Samoobroną sie kuma to palcami
        nie chce wskazywać...
        • tytus.de.zoo Re: PIS 28.10.05, 16:36
          smutne jest, że jakiś czas temu lepper był dla kaczyńskich przestępcą, dziś
          mężem stanu. jak tak się pojmuje sprawiedliwość to nie jest to dobre. jak
          rozumiem rozliczać będziemy tylko sldowców, bo tylko tam kryje się zło.
          skoro komorowski dla pisu nie był dobry na marszałka to dlaczego jest dobry jako
          wicemarszałek.
          czytając forum widzę, że zwolennicy pisu są bardzo zaangażowani emocjonalnie.
          to mocne słowa, że oto im wierzymy, że ufamy itp.
          to są tylko politycy i to jest tylko polityka.
          ta wiara w prawych, cudownych pisowców o czystych sercach, którzy są tu by z
          kraju zrobić raj przypomina mi historię vahab toya, ktory obiecal las vegas pod
          białą podlaską.
          oczywiscie życzę im i sobie też, że wyjdzie dobrze (bo tu mieszkam i nie zależy
          mi na syfie w kraju), ale prawda pewnie będzie taka, ze wyjdzie jak zawsze, tzn.
          krok w przod, krok w tył, coś się zmieni na lepsze, coś na gorsze, a następna
          ekipa za 4 lata znów zacznie rozliczać przeszłość. znów będą komisje,
          rozliczenia, oskarżenia.
          ogólnie nie widzę świata pesymistycznie, bo dzięki zeusowi jakoś kraj się
          rozwija (hehe w znakomitej większości dzięki znienawidzonemu kapitałowi
          zagranicznemu), ale jako mieszkaniec warszawy twierdzę, że rządy kaczyńskiego i
          pisu ani warszawie zrobiły dobrze, ani źle.
          wot życie
          pozdro
          • ordynat16 Re: PIS 28.10.05, 17:20
            PIS chce realizować program aby spełnić obietnice. Jesli nie powołaliby Leppera
            byłby program PO bo Samoobrona głosowałaby przeciw Pisowi. Byłoby wybraliśmy a
            nie jest realizowane więc z 2 złego dali im wicemarszałka. To jest polityka.
            Lepper nie tylko zablokowałby mównice ale i wszystkie reformy. Znów nic nie
            byłoby uchwalone. jedyna nadzieja większe kompetencje dla Prezydenta ale i to
            może dojść do nikąd. PO i PiS mimo że deklarują rozmowy nie będą mie\ć nigdy
            wspólnego programu. Trzeba patrzeć realnie. Tak patrzy PiS wie że po cichu
            Samoobrona i PSL poprze nawet nie wchodząc do rządu bo ma najbliższy program w
            stosunku do PiSu. A co ciekawe kłótnia w LPR może przystąpić do koalicji z PO
            tak jak stało się w samorządzie w Gdańsku.
            Dziwny ten parlament a... sami sobie wybraliśmy.
          • konradts Re: PIS 28.10.05, 19:34
            jak ktos zalapal sie gdzies w duzym miescie i zalapal dobra prace to teraz nie
            ma zle ,ale popatrzcie jak wyglada sytuacja wschodniej polski? przeciez ci
            ludzie sa pozostawienia sami sobie czy nie widzicie ze liberalizm otworzy
            szanse tym bogatym , biednym i tak sie nie polepszy. Teraz ile placa? podatku
            ze 13 czy 14 procent to co po 16 ? tez mi 15 tez mi obnizka . To juz lepiej jak
            sa dwie stawki i ci naprawde wiecej zarabiajacy niech zaplaca wiecej .

Wiemy ze 15 lat temu to wprowadzono bardzo czesto nieuczciwa sprzedaz to teraz
            trzeba zmienic
            • tytus.de.zoo Re: PIS 29.10.05, 09:41
              > przeciez ci
              > ludzie sa pozostawienia sami sobie czy nie widzicie ze liberalizm otworzy
              > szanse tym bogatym

a ty myslisz, ze ci ktos przyjdzie i da. cudownie otworzy worek z pieniedzmi,
              pobuduje fabryki i da prace.
              i to jeszcze maja zrobic socjalisci z pis.
              wez nie zartuj. prawda jest taka, ze panstwa, ktore promuja opiekunczy system
              maja spore klopoty gospodarcze. my jako biedniejsze panstwo na takie fajerwerki
              nie mamy i cale to gadanie pisu jest po prostu gra wyborcza.
              niech sobie rzadza, mi to lata, ale na boga niech nie psuja gospodarki.
              • szpak_zam Re: PIS 29.10.05, 18:56
                ja wiem że jest bieda, ale w tym wątku nie chciałem o tym pisać. Po prostu
                jestem młodym człowiekiem i pierwszy raz w życiu tak zawiodłem się na
                politykach. Otóż ludzi którzy byli przeciwnikami Leppera głosowali na jego
                kandydaturę pamiętając jego wybryki i pośpieszne odwoływanie go z tej funkcji
                (p. Mikuła Krzysztof z PiS się wyłamał się i chwała mu za to.). Ich słowa że
                chcą rządzić z PO to zwykłe kłamstwa - potwierdzili to wyborem chociażby tych
                wicemarszałków. Jest to partia bez charakteru i "pod publiczkę (głosowanie za
                podatkiem dla najbogatszych i sprawa górników)". czysta hipokryzja.
    • spinaker206 Re: PIS + PO? 30.10.05, 08:33
      Czy ogladaliście ostatnio program publicystyczny TVP3 gdzie dziennikarze
      omawiali sytuację Po PiS. Bardzo dobrze to przedstawiono i to z róznych katów
      widzenia. Najwazniejsze, że nie było typowej pyskówki lecz rzezcowa dyskusja.
      • czuk1 Re: PIS + PO? 06.11.05, 10:16
        Jak w wierszyku medialnym Piotra Linka z tomiku - Chemia zdziwienia.

Indianie poszli do rezerwatu
        ZORRO ZGUBIŁ MASKE RAZEM Z TWARZĄ
        Kapturek (trzy lata w zaiwszeniu)
        naruszył zasady obrony koniecznej ratując się
        przed wilkiem
        obrońcy praw zwierząt wnieśli apelację

ciąg dalszy
        nie ustąpi
        • szpak_zam Re: PIS + PO? 06.11.05, 18:18
          Piotr Linek - czyżby z I LO??
          • czuk1 Re: PIS + PO? 06.11.05, 20:45
            Szpaczku. Poitrek Linek rocznik 1964.

Starczy Ci? Nie? To:

w 1991 roku ukończył UMCS -polonistykę.

Starczy? Nie? To wiedz. Ze:

Od 1995 roku jest polonistą w I LO imienia JANA ZAMOJSKIEGO W ZAMOŚCIU.

To Twój p s o r ? Jak możesz to odpowiedz.

Pozdrowionka Mariusz.

Na koniec wiersz Piotra Linka -
            • szpak_zam Re: PIS + PO? 09.11.05, 20:06
              nie mój ale kojażę tego człowieka. człowiek z tego co wiem miał coś wspolnego z
              boksem i na boksera wygląda. Ma brata - matematyka - też sora z I LO
    • dandelion Re: PIS 09.11.05, 07:44
      Boshe,Szpak czy ciebie pogięło. To PO nie chce koalicji z PiS, czyli wspólnych
      rządów.Tusk i Rokita chca rządzić sami, a najlepiej to wymienić naród, bo ich
      nie popiera.Ten kto nie respektuje wolnych wyborów jest anarchistą w najgorszym
      znaczeniu. PO to ochydne Liberum Veto.Za PO stoją najwieksze koncerny i
      monopoliści + ci, którzy nielegalnie dorobili sie majtek.Ale SZpak, życzę ci,
      aby z tej złości nie pękła ci gówna żyła.Pozdrowienia.
      • januszx Re: PIS 09.11.05, 10:11
        A mi żal ,że PO zachowała się tak nieodpowiedzialnie przedkładając interesy
        partii i środowiska z nią powiązanego nad interes Rzeczpospolitej - jednak
        byłem zwolennikiem koalicji PO PiS , wciąż mam nadzieję ,żę przynajmniej
        kilkunaście osób jutro nie i opowie się przeciw rządowi Marcinkiewicza
        Pozdrawiam
      • czuk1 Re: PIS 09.11.05, 18:41
        Dandelionie. Jak możesz. PO chce rządzić sama? Kto, gdzie , kiedy? Dowody na to?
        Jakie kocerny stoja za PO i dlaczego?
        Nie zauważyłem złoąci u Szpaka.
        m
        • konradts Re: PIS 09.11.05, 18:56
          nasz region to nic po takiej polityce liberalnej nie dostanie bogaci to jeszcze
          bogatsi beda . A my zbiedniejemy , dobrze dla nas ze wyraly Kaczki
        • dandelion Re: PIS 09.11.05, 18:58
          Jeżeli dla Cebie słowo 'szmata' nie jest obrażliwe, to jakie jest w ogóle
          obrazliwe????Byc może w Twoim środowisku takie słowo to normalka.W takim razie
          sorry, nie wiedziałam.O tym,że PO chce rządzić samo to juz nawet w TVN wiedzą i
          głoszą.A że wielkie koncerny stoją za PO ...własnie TVN jest najlepszym
          przykładem. Poza tym prof.Śpiewak, zwolennik PO, wygadał się dzisiaj w TV,że TV
          i TVN będa w dalszym ciagu po stronie PO. Kiedyś byłam zwolenniczka TUSka,ale
          widze,że ten człowiek jest po prostu zakłamany. Co innego mówi, a co innego
          robi. PiS cały czas zachecał PO do wejscia do rzadu, a oni twierdza ,że PiS
          tego nie robi.No to jest czysta potwarz.Najlepszym przykładem popularności PiS
          jest wzrastająca popularnośc wśród ludzi ,w/g sondazu TVN, czyli jest jak
          zwykle o 10% lepiej dla PiS, a 0 10% mniej dla PO.Taka poprawke trzeba brac po
          sondazach przedwyborczych.Gdzie Ty żyjesz CZUK1,i gdzie Cie znalezli????
          Pozdrowienia.
          • szpak_zam Re: PIS 09.11.05, 20:11
            sorry może przesadziłem. PO teraz też zachopwuje sie dość głupio. niepoparcie
            rządu - to jednak nie jest najlepsze rozwiązanie - "...i znów sie kłócą". PO
            przecież nie moze chcieć tej koalicji skoro PiS chce być panem i władcą - ten ok
            tamten be , chcemy tego. PO musiało by wejść na partnerskich warunkach. Po
            wyborze marszałków i vice - sprawa została przesądzona. Ministerstwa to już
            tylko takie tam - PO nie weszłoby i tak. zgoda. Obie partie mnie zawiodły bo nie
            potrafiły się dogadać , jednak pis rozpoczął tę grę.
            • czuk1 Re: PIS 09.11.05, 20:53
              Szpaku. Uważam ,że wszystko jest okej. PO zostaje przy swoim zdaniu. Po co by go
              miala zmieniać? PiS wybrał drogę rządzenia (poprzez sprawne i celowe ruchy na
              szachownicy władzy) samodzielnego , przy silnym wsparciu Samobrony, LPR i PSL.
              Wszyscy osiagneli cel. Dla naszego dobra , mamy silną opozycję PO przy doraźnym
              wsparciu SLD(nie zawsze bedzie ono odpowiedzielne, a w wiekszosci dla zasady).
              I jeśli tylko PiS będzie konsekwentnie realizować program, w interesie państwa i
              spoleczeństwa, to zawsze uzyska wsparcie PO , bez jej udziału w rzadach, bez
              mieszania się w nie swoje sprawy takich ludzi z PO jakim jest Pan JM Rokita.
              Teraz scena polityczna jest ułozona nieżle (wg mnie lepiej dla nas niz by miała
              być koalicja PiS z PO) uklad jest bardzo czytelny.
              ......
              m
          • czuk1 Re: PIS 09.11.05, 20:17
            Mnie szukać nie trzeba . Byłem wcześniej niz Ty.
            A do żadnej partii nie należę. Mam luksus obiektywizmu. Skrzywiony tylko
            mysleniem ekonomicznym.
            Czy nie uważasz, że demokracja każe liczyć się z mniejszością:, że nie upoważnia
            do pełni wladzy? Czy mądry rządzący nie powinien sam inicjować podział władzy(we w
            • czuk1 Re: PIS 09.11.05, 20:57
              ...cd.. (we własnym interesie i interesie ogólnonarodowym). ((((( TO POLEMIKA
              (cd. postu) z PANEM KTÓRY nazwał kogoś szmaią.))))
              Czy rozsądnym jest narzucanie partnerom swojego programu (przecież współrżadący
              nie przyjmie do wykonywania programu przeciwnego swojemu) tym bardziej
              czy jest w porządku jesli każe się współrządącym wykonywać program swój?
              Czy w koalicji można wskazywać partnerowi kogo ma delegować do współrządzenia?
              Czy nie jest działaniem świadomym odrzucanie silnego partnera ktory może mieć
              inne zdanie, może przeszkadzać w samodzielnym sprawowaniu władzy? Czy nie mozna
              uznać , że w sytuacji istnienia dwóch głównych sił politycznych o
              zróżnicowanych programach łatwiejszym rozwiązaniem jest wybór rządzenia
              poprzez koalicje doraźne, nakierowane na konkretne tematy?

I można tak pytać się (samemu siebie i odpowiadać sobie szczerze) długo aby
              wyrobić sobie pogląd. Ja tak robię. A do tego zapoznaje się ze stanowiskami
              jednej i drugiej strony , dopiero mam jakieś własne zdanie.
              I w kazdej sprawie , rozwiazaniach, poglądach, dzialaniach widze plusy i minusy,
              w pełnej gamie kolorystycznej . A nie tylko w czarno-białych kolorach.
              I dla mnie człowiek ktory inaczej wybiera niż ja a ma argumenty za swoim zdaniem
              to człowiek wartościowy .Inni takich nazywają szmatą.
              Przykro to czytać.

pzdr m
              • dandelion Re: PIS 10.11.05, 06:17
                Czuk1, ciekawa wypowiedż.Przed wyborami i PO i PiS miało te same szanse ze
                wskazaniem na PO. Podobne programy etc, nieomal sytuacja dla wyborcy -
                "osiołkowi w żłobie dano". Potem zaczęły sie wypowiedzi i debaty polityków.I
                tu bardziej doświadczonymi i wiarogodnymi politykami okazali się ci z PiS.
                Politycy PO byli jeszcze oszołomieni wynikami sondaży, które niby miały
                pracowac na ich korzyśc.Widac to było na twarzach i w pewnym siebie zachowaniu
                Tuska i wszystkowiedzącego Rokity. Prawda jest taka,że Tusk i Rokita po prostu
                spieprzyli sprawę.W porównaniu do Kaczyńskich okazali się amatorami.Wierze,że w
                PO sa politycy, którzy doskonale są w stanie poprowadzić debatę i przekonać
                wyborców.Tusk i Rokita tego nie potrafią.Prawie każda ich wypowiedz nawet po
                wyborach jest chybiona i mało przekonywująca, i wyborcy to widzą.Jeżeli w PO
                nie będzie zmiany liderów to PO będzie zawsze tam gdzie jest.Pozdrowienia
                • czuk1 Re: PIS 10.11.05, 21:22
                  I tu zgodzę się w pełni z Tobą. Spieprzyli doładnie... Nie mają daru przywodzenia
                  i przywództwa, nawet w swojej partii. Lider PiS i Premier dali dziś pokaz.
                  Byli przekonywujacy.
                  Z ciekawościa tylko czekam teraz (czekamy) na wynik głosowowania nad wotum
                  zaufania. Sądzę że bedzie 280 za.
                  • czuk1 Re: PIS 10.11.05, 21:23
                    Zacięly się urządzenia.
                    • czuk1 Re: PIS 10.11.05, 21:26
                      Pomyliłem sie o 8 głosow , na plus.
                      Udało mi sie nie liczyłem ilu posłów jest w poszczegolnych klubach.

Gratulacje. Niech rządowi nowemu - z checiami, ambicjami i mozliwościami -
                      dobrze sie darzy.
                      m
                      • czuk1 Re: PIS 11.11.05, 09:33
                        Mamy rząd i Swięto Niepodległości jest (przynajmiej dla mnie) jakieś weselsze.
                        m
                        • gitobert Re: PIS 11.11.05, 19:19
                          Tak Czuku ten dzień był piękny , wolny, ja nie byłem tak pewny ,że tak się uda,
                          obawiałem się tego głosowania.
    • zamose2 Re: PIS 05.11.06, 15:11
      szpak_zam napisał:

> ja jestem zdruzgotany zachowanie pisowców - nie spodziewałem sie takiego
      > scenariusza. Myslałem że powstanie popis i po zajmie się gospodarką - ale to
      > było nazbyt optymistyczne, bo pisowcom odwaliła palma do łba - poczuli władzę.
      > Zawiodłem sie jak nie wiem co. I jeszcze żeby się z Lepperem kumać i
      > bezczelnie zaprzeczać. porażka. Pierwszy raz uświadomiłem sobie ze władza jest
      > dla nich najważniejsza - szmaty.
      obejrzałem sobie parę wpisów a tu minąl rok czasu, stracony rok a te pisowskie
      >szmaty dalej rządzą! , ale cóż jak dobrześ Szpaku dauważył komuś do łba coś
      strzeli a szczególnie władza to taki jest efekt jak widać zaraz znowu będą
      wybory głosujmy na ludzi poważnych chociaż w naszych samorządach, którzy będą
      dbać o gospodarkę i dobry wizerunek w Europie, , żebyśmy się nie musieli
      wstydzić tych zaściankowych , ksenofobicznych kaczych wymysłów
      • zamose2 Re: PIS 10.11.06, 03:16
        ludzie jaki ten pis wstyd przynosi gdzie się nie ruszą
        tam obciach teraz kaczyński nazwał tych co wyjechali do Anglii Nieudacznikami
        przecież to zgroza a kto tu rządzi? dobrze szpak napisał o tych oszołomach
        • ancyk.62 Re: PIS 10.11.06, 06:37
          to wytłumaczcie mi ten fenomen..PIS ma nadal duże poparcie...zwłaszcza u nas.
          Czy ludzie widzą co innego?...a właściewie dlaczego udają ,że nie widzą?????
          Jest to dla mnie zagadaka...oby jednak przejrzeli na oczy...mają szansę w
          niedzielę.
          • zamose2 Re: PIS PRECZ!! 10.11.06, 10:37
            tak masz rację jutro wybory to jeszcze wpadłem na interenet
            i muszę mapisac żeby nie głosować na te SZMATY tych pisiaków,
            a przecież ten lpr to faszysci dobrze tu ktoś napisał , mówił o tym poseł
            Śpeiwak też słyszałem w radiu
            przecież oni nam zniszczą kraj!! , za dwa będziemy decydować
            głosujmy na ludzi mądrych, wykształconych , nowoczesnych
            głosujmy mądrze w niedzielę
            • polski00001 Re: PIS PRECZ!! 10.11.06, 16:07
              DOŚĆ TEGO Dziadowstwa
              • zamose2 Re: PIS PRECZ!! 18.11.06, 15:00
                i się pisiaki zbłaznili
                w wyborach
                jeszcze trochę i ludzie całkiem ich wyślą na aut!
                • info.pielgrzym Re: PIS PRECZ!! 27.11.06, 13:41
                  Jak możecie tak pisać ? wyzywać od szm...itd a nie będę powtarzał chyba lepiej
                  napisać coś pozytywnego np o tym co robi opozycja?
                  • ubott.1 Re: PIS PRECZ!! 27.11.06, 18:54
                    Widac takie jest zdanie o rzadzacej partii. A co moze robic opozycja ? To Pis
                    ma wladze (poki co) i wlasnie to opozycja moze patrzec teraz na rece, na
                    ustawiane prawo i spelniane obietnice wyborcze a wlasciwie raczej ich brak.
                    • zamose2 Re: PIS PRECZ!! 01.12.06, 09:14
                      Dajcie spokój jaki to wstyd w Europie z taki rządem , w innych krajach są
                      normalne rządy , kraje się rozwijają a tu banda oszołomów się dorwała, poważnie
                      aż wzbiera na wymioty ludzie już niedługo przejrzą na oczy.
                    • zamose2 Re: PIS PRECZ!! 10.12.06, 16:14
                      Dokładnie masz racje Ubott tylko same afery a obietnice wyborcze? o tym się nie
                      pamięta jak już się doszło do żłoba ?i póki co jeszcze rządzą ale myslę ,że to
                      już długo nie potrwa jak tak dalej będą się szmacić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka