06.01.06, 21:41
wprowadzono symoboliczne opłaty: 2 zł i 1 zł - za 45 minut. bilety do nabycia
w zoit. madra myśl: wyłożyli w koncu drogę do wypożyczalni. ruch jakby zmalał.
stop.
Obserwuj wątek
    • wyssooki1 Re: lodowisko 06.01.06, 22:08
      lodowisko jest stanowczo za śliskie :( ... kiepski ze mnie łyżwiarz ;)
      • wiloa Re: lodowisko 07.01.06, 14:11
        to jak tylko przyjade chyba sprobuje sie poslizgac:)
        mowisz ze mozna lyzwy pozyczyc? pozdrowienia wiola
      • czuk1 Re: lodowisko 07.01.06, 15:28
        Może jesteś za wys..ooo..ki ?
        m
    • maria88 Re: lodowisko 08.01.06, 22:20
      Uwazam,ze to lodowisko przed Ratuszem to wspaniała sprawa. Nie wiem czy jest tam
      zatrudniony jakiś instruktor. Obserwowałam kilkakrotnie, ale nie widziałam.
      Myślę, ze znalazłby chętnych do nauki.
      • hubertus_zamoscicus Re: lodowisko 09.01.06, 08:46
        Wczoraj byłem z rodziną na finale WOŚP o 20.00 tj. na światełku do nieba
        (niesamowity pokaz sztucznych ognii) i mogłem porównać aktualne "życie po
        zmierzchu" na Rynku (głównie dzięki lodowisku) z pustym Rynkiem sprzed roku.
        Różnica diametralna...
        Świetny pomysł i organizacja UM, zwłaszcza w porównianiu z Lubliniem, gdzie
        lodowisko instalują już 3 miesiące...
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=32807278
        • januszx Re: lodowisko 09.01.06, 16:35
          tez byłem w czasie swiąt i widziałem lodowisko , ile zabawy , uciechy radości
          nie tylko dzieci:-) ,
          a nie wziołem łyżew i niestety nie mogłem sie poślizgać , ale co się odwlecze
          to nie uciecze

Pozdrawiam
          J
          • szpak_zam Re: lodowisko 09.01.06, 19:16
            no instrukora sie nie dopatrzyłem. jest koles co zajmuje sie konserwacją tafli
            że tak to ujmę. łyżwy do wypożycznia przypomnę w starym MDK
            • januszx lodowisko powiększyć? 10.01.06, 11:48
              Zastanawiam się czy za rok nie przydałoby sie powiększyć lodowiska tak ze dwa
              razy ?, wtedy i frajdy przybyłoby ludziom dwukrotnie;-)), co o tym myslicie ?

Druga sprawa czytałem ,że w Lublinie takie same lodowisko kosztuje dwa razy
              drożej ? ktoś coś wie?

Pozdrawiam
              J
              • koziorozka Re: lodowisko powiększyć? 10.01.06, 13:29
                www.dziennikwschodni.pl/ tekst "Lodowisko już za płotem" - W Lublinie
                lodowiska jeszcez nie mają (w Zamosciu już ponad miesiac działa), rozmiary takie
                same, cena dwa razy większa. Zamość zadziwia!
                • szpak_zam Re: lodowisko powiększyć? 10.01.06, 18:25
                  myślę że wielkośc jest wystarczajaca - był szał na świętach - teraz ludzi
                  troszkę mniej.
                  • maria88 Re: lodowisko powiększyć? 10.01.06, 23:52
                    Uwazam, ze skoro jest miejsce mozna zrobić lodowisko duzo większe. Dla jego
                    uatrakcyjnienia mozna przeciez dzieciakom i młodziezy zorganizować zawody lub
                    BAL PRZEBIERANCOW NA LODZIE ktory bylby tez atrakcją dla mieszkańcow dorosłych.
                    • januszx wycieczki dziatwy szkolnej ze wsi na lodowisko? 11.01.06, 10:34
                      W tym roku miła MArio pewnie się tojuznie uda ale w przyszłym bedziemy apelowac
                      do władz o przynajmniej dwukrotne powiększenie lodowiska to ważne...

a może zorganizować wycieczki do Zamościa i na lodowisko dla dzieci z wiosek z
                      pewnością byłaby to dla dziatwy wielka frajda:-) ???
                      • koziorozka Re: wycieczki dziatwy szkolnej ze wsi na lodowisk 11.01.06, 15:10
                        januszx napisał:
                        >w przyszłym bedziemy apelowac do władz o przynajmniej dwukrotne powiększenie
                        lodowiska to ważne...

Januszu, po co ci wieksze lodowisko? Przecież na tym tłoku nie ma. Może lepiej
                        pieniadze wydać na bilety i rozprowadzac je po szkołach? Albo wykupić czas (tak
                        jak to było od 6 do 31 grudnia) w którym ludzie moga jeździc za darmo?
                        • januszx najazd ... do riedbergera 11.01.06, 15:54
                          Koziorozko miła , chyba nie widziałaś mnie na lodowisku , wiesz jak sie
                          rozpędzę albo przygotowuję najazd do ridbergera lub tulupa to nijak nie mogę
                          sie wyrobić i ląduje w ...zaspie za lodowiskiem;-))

a bilety dla szkół oczywiście też są wskazane....jestem wciąż za:-)!
                          • maria88 Re: najazd ... do riedbergera 11.01.06, 19:40
                            Wszystko zalezy od zorganizowania atrakcyjnych zajęć na lodowisku. Jeśli teraz
                            nie jest za ciasno to tylko dlatego, ze znaczna część dzieciakow nie umie
                            jeżdżić i jest ono dosć daleko od niektorych osiedli. Trzeba pomyśleć nad tym
                            jak zrobić aby to wychodziło a nie puszczać na zywioł. Jak umiesz jeżdzić i masz
                            łyzwy,blisko mieszkasz to jeżdzij a jak nie to nie. Widziałam dzieci ktore
                            chyba były z
                            wychowawczynią ale myślę ze była to szkoła prywatna.
                            • maria88 Re: najazd ... do riedbergera 11.01.06, 22:53
                              Tak sobie pomyślałam, dlaczego u nas w Polsce, kraju, gdzie przez lata
                              łyżwiarstwo było sportem niedostępnym dla dzieci z podstawowek małych miast
                              teraz zamiast ich zachęcić do tego pięknego sportu kaze się rodzicom/bo dzieci
                              nie pracują/ płacić. Przecież niewysportowane dzieci a dalej młodzież to
                              społeczeństwo kalekie.Dlaczego dawny ZSRR miał tyle złotych medali w tej
                              dziedzinie sportu, bo po ukończeniu podstawowki każdy musiał umieść jeżdzić na
                              łyżwach.Czy naprawdę Miasta na to nie stać by samo finansowało jego utrzymanie.
                              A nawet gdyby opłacało instruktora to co?
                              • januszx Re: najazd ... do riedbergera 12.01.06, 11:13
                                Znam kilku wuefistów , kształconych niedawno , młodych i pełnych energii ,
                                gotowych do działania , przy sprzejacej okazji zapytam jak wygląda sprawa nauki
                                jazdy na łyzwach ...
                                tymczasem bardzo sie spieszę dzisiaj imuszę znikać
                                Pozdrawiam
                                J

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka