szpak_zam 06.01.06, 21:41 wprowadzono symoboliczne opłaty: 2 zł i 1 zł - za 45 minut. bilety do nabycia w zoit. madra myśl: wyłożyli w koncu drogę do wypożyczalni. ruch jakby zmalał. stop. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyssooki1 Re: lodowisko 06.01.06, 22:08 lodowisko jest stanowczo za śliskie :( ... kiepski ze mnie łyżwiarz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiloa Re: lodowisko 07.01.06, 14:11 to jak tylko przyjade chyba sprobuje sie poslizgac:) mowisz ze mozna lyzwy pozyczyc? pozdrowienia wiola Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: lodowisko 08.01.06, 22:20 Uwazam,ze to lodowisko przed Ratuszem to wspaniała sprawa. Nie wiem czy jest tam zatrudniony jakiś instruktor. Obserwowałam kilkakrotnie, ale nie widziałam. Myślę, ze znalazłby chętnych do nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus_zamoscicus Re: lodowisko 09.01.06, 08:46 Wczoraj byłem z rodziną na finale WOŚP o 20.00 tj. na światełku do nieba (niesamowity pokaz sztucznych ognii) i mogłem porównać aktualne "życie po zmierzchu" na Rynku (głównie dzięki lodowisku) z pustym Rynkiem sprzed roku. Różnica diametralna... Świetny pomysł i organizacja UM, zwłaszcza w porównianiu z Lubliniem, gdzie lodowisko instalują już 3 miesiące... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=32807278 Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: lodowisko 09.01.06, 16:35 tez byłem w czasie swiąt i widziałem lodowisko , ile zabawy , uciechy radości nie tylko dzieci:-) , a nie wziołem łyżew i niestety nie mogłem sie poślizgać , ale co się odwlecze to nie uciecze Pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś
szpak_zam Re: lodowisko 09.01.06, 19:16 no instrukora sie nie dopatrzyłem. jest koles co zajmuje sie konserwacją tafli że tak to ujmę. łyżwy do wypożycznia przypomnę w starym MDK Odpowiedz Link Zgłoś
januszx lodowisko powiększyć? 10.01.06, 11:48 Zastanawiam się czy za rok nie przydałoby sie powiększyć lodowiska tak ze dwa razy ?, wtedy i frajdy przybyłoby ludziom dwukrotnie;-)), co o tym myslicie ? Druga sprawa czytałem ,że w Lublinie takie same lodowisko kosztuje dwa razy drożej ? ktoś coś wie? Pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: lodowisko powiększyć? 10.01.06, 13:29 www.dziennikwschodni.pl/ tekst "Lodowisko już za płotem" - W Lublinie lodowiska jeszcez nie mają (w Zamosciu już ponad miesiac działa), rozmiary takie same, cena dwa razy większa. Zamość zadziwia! Odpowiedz Link Zgłoś
szpak_zam Re: lodowisko powiększyć? 10.01.06, 18:25 myślę że wielkośc jest wystarczajaca - był szał na świętach - teraz ludzi troszkę mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: lodowisko powiększyć? 10.01.06, 23:52 Uwazam, ze skoro jest miejsce mozna zrobić lodowisko duzo większe. Dla jego uatrakcyjnienia mozna przeciez dzieciakom i młodziezy zorganizować zawody lub BAL PRZEBIERANCOW NA LODZIE ktory bylby tez atrakcją dla mieszkańcow dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
januszx wycieczki dziatwy szkolnej ze wsi na lodowisko? 11.01.06, 10:34 W tym roku miła MArio pewnie się tojuznie uda ale w przyszłym bedziemy apelowac do władz o przynajmniej dwukrotne powiększenie lodowiska to ważne... a może zorganizować wycieczki do Zamościa i na lodowisko dla dzieci z wiosek z pewnością byłaby to dla dziatwy wielka frajda:-) ??? Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: wycieczki dziatwy szkolnej ze wsi na lodowisk 11.01.06, 15:10 januszx napisał: >w przyszłym bedziemy apelowac do władz o przynajmniej dwukrotne powiększenie lodowiska to ważne... Januszu, po co ci wieksze lodowisko? Przecież na tym tłoku nie ma. Może lepiej pieniadze wydać na bilety i rozprowadzac je po szkołach? Albo wykupić czas (tak jak to było od 6 do 31 grudnia) w którym ludzie moga jeździc za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
januszx najazd ... do riedbergera 11.01.06, 15:54 Koziorozko miła , chyba nie widziałaś mnie na lodowisku , wiesz jak sie rozpędzę albo przygotowuję najazd do ridbergera lub tulupa to nijak nie mogę sie wyrobić i ląduje w ...zaspie za lodowiskiem;-)) a bilety dla szkół oczywiście też są wskazane....jestem wciąż za:-)! Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: najazd ... do riedbergera 11.01.06, 19:40 Wszystko zalezy od zorganizowania atrakcyjnych zajęć na lodowisku. Jeśli teraz nie jest za ciasno to tylko dlatego, ze znaczna część dzieciakow nie umie jeżdżić i jest ono dosć daleko od niektorych osiedli. Trzeba pomyśleć nad tym jak zrobić aby to wychodziło a nie puszczać na zywioł. Jak umiesz jeżdzić i masz łyzwy,blisko mieszkasz to jeżdzij a jak nie to nie. Widziałam dzieci ktore chyba były z wychowawczynią ale myślę ze była to szkoła prywatna. Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: najazd ... do riedbergera 11.01.06, 22:53 Tak sobie pomyślałam, dlaczego u nas w Polsce, kraju, gdzie przez lata łyżwiarstwo było sportem niedostępnym dla dzieci z podstawowek małych miast teraz zamiast ich zachęcić do tego pięknego sportu kaze się rodzicom/bo dzieci nie pracują/ płacić. Przecież niewysportowane dzieci a dalej młodzież to społeczeństwo kalekie.Dlaczego dawny ZSRR miał tyle złotych medali w tej dziedzinie sportu, bo po ukończeniu podstawowki każdy musiał umieść jeżdzić na łyżwach.Czy naprawdę Miasta na to nie stać by samo finansowało jego utrzymanie. A nawet gdyby opłacało instruktora to co? Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: najazd ... do riedbergera 12.01.06, 11:13 Znam kilku wuefistów , kształconych niedawno , młodych i pełnych energii , gotowych do działania , przy sprzejacej okazji zapytam jak wygląda sprawa nauki jazdy na łyzwach ... tymczasem bardzo sie spieszę dzisiaj imuszę znikać Pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś