omeg1 12.03.06, 13:08 Mamy niecały rok na dyskusję gdzie lepiej w sezonie 2006/07 umieścić płytę lodowiska? Pojawiły się głosy że może ona stanąć na terenie OSIRu? Co sądzicie? Czy to lepsza lokalizacja od Rynku Wielkiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpak_zam Re: Lodowisko 12.03.06, 15:58 ja sądze że lokalizacja jest największym plusem. Ozywiło starówkę, ludzi dużo chętniej przychodzą na Stare Miasto niż np. gdzieś pod osir. Troszkę sie zdziwiłem że reatauracje nie zauważyły faktu istnienia lodowiska - żadnych reklam, stoisk na zewnątrz itp. a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Lodowisko 12.03.06, 16:33 Miejsc lepszych jest więcej. Np. OSiR, os. Zamojskiego (1 lodowisko), os. Orzeszkowej (2 lodowisko), amfiteatr,....... m Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: Lodowisko 12.03.06, 19:24 a może Rynek Wodny? oczywiście zamarznięty... też ładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
omeg1 Re: Lodowisko 12.03.06, 21:28 Echhh. lokalizacja lodowiska nie może wynikać z patrzenia pod kątem "ładnie". To musi być miejsce odpowiednie pod względem praktycznym, z zapewnionym w sąsiedztwie zapleczem technicznym czyli wypożyczalnią łyżew, sanitarnym - WC, ewentualnie gastronowmicznym. Jak widać na mijającym przykładzie w tym sezonie nie wypadło to do końca tak jak powinno. Owszem pięknie wyglądało oświetlone lodowisko u stóp ratusza, gorzej że patrząc pod kątem architektury miało się nijak do renesansu :) Ale umieszczenie go na terenie za byłą mleczarnią to by bylo to - centrum jest, miejsce jest, zaplecze by się znalazło. Gorzej że odezwą się głosy ze zostałby zajety i tak z trudem wygospodarowany parking - a o to u nas trudno. Za rok będzie nielada problem... Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Lodowisko 12.03.06, 22:24 Akurat w zimie ten parking na Rynku Solnym nie zapełnionia sie w pełni. Dla mnie - jesli idea amfiteatru umarła śmiercia naturalną - najlepszym miejscem jest teren po amfiteatrze. Jest tam teren bezpieczny, zasłoniety od wiatru, lodowisko moze byc zadaszone (ABY TRZEBA TEN DACH SPRAWDZIć), jest świetne zaplecze (obok i po domu kultury), parking obok - na Placu Stefandesa. Tam mozna zaplanowac odrazu lodowisko całoroczne. m Odpowiedz Link Zgłoś
cperek997 Już zniknęło... 04.04.06, 11:37 A za rok może na Kaczych Dołach powstanie, blisko starówki... Ożywiłoby i życiem napełniło zimą mało uczęszcany park... Odpowiedz Link Zgłoś
jjfk Re: Lodowisko 05.04.06, 00:09 Lodowisko za rok. Tak, tak, po trzykroć tak. Gdzie? Oto jest pytanie. Może na parkingu po mleczarni, może na terenie "amfiteatru", może... Pewne jest, że ma być blsko Starówki, a nie np. przy pływalni (tam może być drugie). Ale... pewne też jest, że do renesansu Rynku Wielkiego ma się, jak słusznie pisze omeg1, NIJAK. Odpowiedz Link Zgłoś
cperek997 Blisko Rynku... 05.04.06, 12:08 ...ale jednak nie na samej płycie Rynku, przyciągnęło turystów, ale oszp[eciło trochę Starówkę, a może za rok postawić lodowisko na Rynku Solnym (tj. z drugiej strony ratusza - parking dotychczasowy)? Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Blisko Rynku... 05.04.06, 19:51 Jestem za dwoma ostatnimi odpowiedziami. Hej. m Odpowiedz Link Zgłoś