Dodaj do ulubionych

UWAGA OSZUŚCI !!

29.03.06, 14:32
Po Stalowej Woli chodzą oszuści, pukają po mieszkaniach przedstawiają się za
pracowników Telekomunikacji Polskiej i pytają się czy mamy telefon z TP. Po
rozmowie proszą o skorzystanie z telefonu i wówczas jeden z nich wykręca nr
telefonu gdzie dodzwania się pod numer tylu 0-700 i w ten sposób nabija danej
osobie rachunek. Jeden z tych gości jest pod krawatem w czarnej kurtce, drugi
podobny do "skina" w zielonej kurtce takiej jak właśnie chodzą "skini"
Uważajcie i wyślijcie tą informację do znajomych, zwłaszcza starszych osób !!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mariusz-ef Re: UWAGA OSZUŚCI !! 29.03.06, 21:45
      dawno sie tak dobrze nie bawilem!
      Megi - TY to potrafisz czlowieka rozbawic!

kiedys byl tu watek z dowcipami - moze warto go reanimowac?
      • megi852 nie widze w tym nic śmiesznego 29.03.06, 23:34
        tak samo jak zbierających rzekomo na pomoc jakieś osobie chorej i akurat
        przyjechali z Częstochowy zbierac pieniądze i to właśnie do Stalowej Woli.
        • hilderyk1 Re: nie widze w tym nic śmiesznego 29.03.06, 23:50
          Niestety, rzeczywiście nic śmiesznego. Z tymi telefonami to słyszałem że
          rzeczywiście tak oszukują ale nie wiedzialem że ta forma oszustwa dotarła do
          naszego grodu. Kiedyś do sąsiadki przyszła para młodych ludzi, przedstawili się
          jako pracownicy....Uniw.Warszawskiego :) ..że robią badania do celów
          naukowych.Pytali się o paste do zębów a w podzięce za poświęcony czas
          zaoferowali sąsiadce komplet garnków po niezwykle atrakcyjnej wręcz śmiesznie
          niskiej cenie za oryginalne ekskluzywne garnki ( w tesco nieraz są na wage)
          Omamiona sąsiadka(ponad 80 letnia kobieta) przyszła do mnie, bezczelnie
          podsłuchujacego i podglądającego tego wszystkiego, aby pożyczyć pieniądze bo za
          dwa dni miała dostać emeryture. wtedy też postanowiłem przerwać ten kabaret i
          udało mi się to skutecznie.Powiadomiłem też policje a ta jak zwykle zareagowała
          natychmiast:-) tak że oszuści zdążyli przenieść się na drugi koniec Polski. Czy
          to jest śmieszne??? Na pewno nie. Takich którzy tak postępują i oszukują- do
          kamieniołomów
          • mariusz-ef Re: 30.03.06, 07:46
            przepraszam, ale nie umiem wyobrazic sobie takiej sytuacji by dorosla osoba
            mogla zaprosic do swojego domu kogos zupelnie obcego i pozwolic mu na
            korzystanie z telefonu, zagladanie do lodowki, zmiane baterii w pilocie tv,
            ustawianie zegara i cokolwiek innego

moim zdaniem takie zachowanie powinno byc wystarczajaca przeslanka do
            ubezwlasnowolnienia takiej osoby,

tak, nie mam serca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka