Dodaj do ulubionych

zaniedbana muszla koncertowa

20.06.06, 22:23
Spacerując po Zamościu z przykrością patrzę na rozpadajaca się scene i ławki
muszli koncertowej na Plantach. Czy naprawdę jest ona niepotrzebna?
Ciekawa jestem zdania mieszkańców.
Obserwuj wątek
    • ann.afrodyta Re: zaniedbana muszla koncertowa 21.06.06, 09:28
      coz jestem rowniez rozczarowana bezczynnoscia wladz miasta, jako dziecko
      pamietam lata swietnosci owej budowli i teraz majac wlasne malenstwo zaluje ze
      ludzie przechodza obok tego problemu tak obojetnie.
      moze gdyby udzie napisali jakas petycje!!!
      pozdrawiam, Ann
    • maria88 Re: zaniedbana muszla koncertowa 22.06.06, 22:48
      A mpze tak dowiemy się kto za to odpowiada?
      • koziorozka amfiteatr 22.06.06, 23:04
        Amfiteatr jest własnoscią miasta i to ono odpowiada za ten żalosny plan. Remont
        jest przewidziany, ale niestety w dalekich planach
        • czuk1 Re: amfiteatr 22.06.06, 23:13
          Wielka szkoda. Małe miasta maja amfiteatry do odbywania duzych imprez
          kulturalnych. Miał swój amfiteatr Zamość, wybudowany w 1974 r. siłami
          mieszkańców miasta i powiatu, zmodernizowany (zadaszenie i zaplecze sceny)pod
          rzadami Prezydenta Jana Piskorskiego. Świetnie był on wykorzytywany. Po 90 roku,
          nowa władza oficjalnie (i durnowato )mówiła, że jest to reliky PRL-u i należy go
          zrównać z ziemią. I konsekwentnie ku temu idzie.
          A w tym czasie głośne (akustycznie) imprezy rozsadzają wręcz mury Starego Miasta
          bądź uczestnicy imprez taplają się w błocie przy parku.
          I to jest rozumienie potrzeb społecznych. Mieszkańcy chcą mieć amfiteatr, mówią
          o tym powszechnie. I na tym sprawa sie kończy.
          m
          • ann.afrodyta Re: amfiteatr 24.06.06, 09:15
            mysle ze to nie tylko sprawa miasta, znajdujacy sie tam klub 10 a raczej jego
            wlasciciel napewno umiejetnie przeszkadza w oddaniu spoleczenctwu tego
            pamietnego miejsca.
            pozdrawiam, Ann
            • czuk1 Re: amfiteatr 24.06.06, 09:18
              coś w tym jest.
              m
              • maria88 Re: amfiteatr 24.06.06, 23:17
                Oczywiście. Raz miałam moznoSC być w tym klubie i poza alkoholem nic nie mozna
                tam było kupić. Siedziało zaledwie kilka osób o wyglądzie nie budzącym zaufania.
                • czuk1 Re: amfiteatr 24.06.06, 23:33
                  Oj. Późno chodzimy po internetowych klubach Mario.
                  Dobrej nocy
                • ann.afrodyta Re: amfiteatr 25.06.06, 14:07
                  i wlasnie dlatego moja droga uwazam ze zabawa z rodzinami w sobotni i
                  niedzielny dzien nie zachwycalaby wlasciciela tego klubu, bo czy nie lepszy
                  zarobek to nieletni chetni do zakupy alkoholu wieczorowa pora?
                  pozdrawiam
    • Gość: aga Re: zaniedbana muszla koncertowa IP: *.range86-134.btcentralplus.com 21.10.13, 21:07
      Mi to sie nie chce do rodzicow przyjezdzac widzac co sie stalo z moim Zamosciem.Nie poznaje tego miejsca i szczerze mowiac nie mam ochoty poznawac.Ktos sobie zafundowal prywatny skansen.Ale po co bylo niszczyc i przerabiac cos co sie swietnie kaponowalo z krajobrazem.Szkoda gadac.Pozdrawiam rocznik 78.
      • maria88 Re: zaniedbana muszla koncertowa 24.10.13, 19:25
        Ago, muszla została zlikwidowana. Zostały tylko ławki. Posiano trawkę i tak ma być pieknie.
        • skuter44 Re: zaniedbana muszla koncertowa 24.10.13, 22:08
          Amfiteatr został zlikwidowany. Namiastkę jego stanowi oddana w ub.r. mała muszla koncertowa, przy pomniku Dawida. Jest tam ok 1000 miejsc "siedzących". Obiekt wygląda na niedokończony. Ale , nie narzekajmy.
    • Gość: ddd Re: zaniedbana muszla koncertowa IP: *.dynamic.mm.pl 26.10.13, 21:26
      GŁOSUJCIE NA ZAMOŚĆ turniejmiast.zumi.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka