maria88 20.06.06, 22:23 Spacerując po Zamościu z przykrością patrzę na rozpadajaca się scene i ławki muszli koncertowej na Plantach. Czy naprawdę jest ona niepotrzebna? Ciekawa jestem zdania mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ann.afrodyta Re: zaniedbana muszla koncertowa 21.06.06, 09:28 coz jestem rowniez rozczarowana bezczynnoscia wladz miasta, jako dziecko pamietam lata swietnosci owej budowli i teraz majac wlasne malenstwo zaluje ze ludzie przechodza obok tego problemu tak obojetnie. moze gdyby udzie napisali jakas petycje!!! pozdrawiam, Ann Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: zaniedbana muszla koncertowa 22.06.06, 22:48 A mpze tak dowiemy się kto za to odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka amfiteatr 22.06.06, 23:04 Amfiteatr jest własnoscią miasta i to ono odpowiada za ten żalosny plan. Remont jest przewidziany, ale niestety w dalekich planach Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: amfiteatr 22.06.06, 23:13 Wielka szkoda. Małe miasta maja amfiteatry do odbywania duzych imprez kulturalnych. Miał swój amfiteatr Zamość, wybudowany w 1974 r. siłami mieszkańców miasta i powiatu, zmodernizowany (zadaszenie i zaplecze sceny)pod rzadami Prezydenta Jana Piskorskiego. Świetnie był on wykorzytywany. Po 90 roku, nowa władza oficjalnie (i durnowato )mówiła, że jest to reliky PRL-u i należy go zrównać z ziemią. I konsekwentnie ku temu idzie. A w tym czasie głośne (akustycznie) imprezy rozsadzają wręcz mury Starego Miasta bądź uczestnicy imprez taplają się w błocie przy parku. I to jest rozumienie potrzeb społecznych. Mieszkańcy chcą mieć amfiteatr, mówią o tym powszechnie. I na tym sprawa sie kończy. m Odpowiedz Link Zgłoś
ann.afrodyta Re: amfiteatr 24.06.06, 09:15 mysle ze to nie tylko sprawa miasta, znajdujacy sie tam klub 10 a raczej jego wlasciciel napewno umiejetnie przeszkadza w oddaniu spoleczenctwu tego pamietnego miejsca. pozdrawiam, Ann Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: amfiteatr 24.06.06, 23:17 Oczywiście. Raz miałam moznoSC być w tym klubie i poza alkoholem nic nie mozna tam było kupić. Siedziało zaledwie kilka osób o wyglądzie nie budzącym zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: amfiteatr 24.06.06, 23:33 Oj. Późno chodzimy po internetowych klubach Mario. Dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
ann.afrodyta Re: amfiteatr 25.06.06, 14:07 i wlasnie dlatego moja droga uwazam ze zabawa z rodzinami w sobotni i niedzielny dzien nie zachwycalaby wlasciciela tego klubu, bo czy nie lepszy zarobek to nieletni chetni do zakupy alkoholu wieczorowa pora? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: zaniedbana muszla koncertowa IP: *.range86-134.btcentralplus.com 21.10.13, 21:07 Mi to sie nie chce do rodzicow przyjezdzac widzac co sie stalo z moim Zamosciem.Nie poznaje tego miejsca i szczerze mowiac nie mam ochoty poznawac.Ktos sobie zafundowal prywatny skansen.Ale po co bylo niszczyc i przerabiac cos co sie swietnie kaponowalo z krajobrazem.Szkoda gadac.Pozdrawiam rocznik 78. Odpowiedz Link Zgłoś
maria88 Re: zaniedbana muszla koncertowa 24.10.13, 19:25 Ago, muszla została zlikwidowana. Zostały tylko ławki. Posiano trawkę i tak ma być pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter44 Re: zaniedbana muszla koncertowa 24.10.13, 22:08 Amfiteatr został zlikwidowany. Namiastkę jego stanowi oddana w ub.r. mała muszla koncertowa, przy pomniku Dawida. Jest tam ok 1000 miejsc "siedzących". Obiekt wygląda na niedokończony. Ale , nie narzekajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: zaniedbana muszla koncertowa IP: *.dynamic.mm.pl 26.10.13, 21:26 GŁOSUJCIE NA ZAMOŚĆ turniejmiast.zumi.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś