Dodaj do ulubionych

Dlaczego !!

09.09.06, 12:36
Mam pytanie do januszx'a - dlaczego robisz tutaj jakieś forum Radia Maryja -
kiedy nie wyjdę widzę tematy typu Moc Wiary płynąca do nas z Krakowa..., czy
też Niezwykły Rok 2006 - nie czytam regularnie tego forum, ale mam już tego
dość! Wiem że jesteś moderatorem tego działu, no ale forum jest o Zamościu, a
nie wspólnotach wyznaniowych i wierze!!!
Nie uszczęśliwiaj ludzi na siłę i nie bądz jehowym :|
Obserwuj wątek
    • siemensik1 Re: Dlaczego !! 09.09.06, 13:26
      kolega zadał dobre pytanie.forum jest publiczne,tak?forum jest po to zeby
      pisali ludzie a nie opiekun,tak?wyznanie i to kogo czcimy nie ma tu zadnego
      znaczenia,tak?forum jest regionalne i nazywa sie zamość,tak?
      • czuk1 Re: Dlaczego !! 10.09.06, 20:45
        Ale pytanie jest z wykrzyknikiem ? Tak?
    • marius68 Re: Dlaczego !! 11.09.06, 11:13
      mceurytos napisał:

> Mam pytanie do januszx'a - dlaczego robisz tutaj jakieś forum Radia Maryja -
      > kiedy nie wyjdę widzę tematy typu Moc Wiary płynąca do nas z Krakowa..., czy
      > też Niezwykły Rok 2006 - nie czytam regularnie tego forum, ale mam już tego
      > dość! Wiem że jesteś moderatorem tego działu, no ale forum jest o Zamościu, a
      > nie wspólnotach wyznaniowych i wierze!!!
      > Nie uszczęśliwiaj ludzi na siłę i nie bądz jehowym :|

Zadawałem już te pytania Januszowi, patrz wątek poniżej
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=100&w=45883179&a=45883179
      ale jak widać Janusz jest niereformowalny.
      Mariusz
    • siemensik1 Re: Dlaczego !! 11.09.06, 19:26
      ten watek zaczalem na forum o forum "forum zamosc i opiekun"
      mysle ze powinien wypowiedziec sie sam zainteresowany.
    • mahony2109 Re: Dlaczego !! 14.09.06, 21:08
      Dobrą metodą na takie rzeczy jest zmiana opiekuna z uwagi na niezadowolenie
      społeczne... :-P

Pzdr.
      • siemensik1 Re: Dlaczego !! 15.09.06, 13:07
        mahoney ma racje,mahoney jak to zrobic?:)
        • mceurytos Re: Dlaczego !! 15.09.06, 20:09
          No i z tym może być problem - forum prywatne to niby jest ...
          • czuk1 Re: Dlaczego !! 16.09.06, 06:14
            Tryb powoływania opiekunów i moderatorów na GW jest określony.
            Przecież opiekun sam się nie wybiera ??
            I nie ma na ogół chętnych do opiekowania się takim forum.
    • p_zmm Re: Dlaczego !! 16.09.06, 22:08
      Sprzeciwiacie się działalności januszax na tym forum. OK macie racje i moje
      pełne poparcie. Ale co z tego, ze sobie napiszecie kilka postów na ten temat
      skoro "góra" tego i tak nie czyta ? Jeżeli chcecie coś zdziałać to piszcie na
      adres pod tym linkiem --> forum.gazeta.pl/forum/71,46483,1548043.html?
      to=prywatyzacja . Nie może być dalej tak, że forum Zamość jest forum
      prorządowym i typowo religijnym a jego moderator a właściwie "moderator" (bo
      prawdziwy moderator powinien być osobą OBIEKTYWNĄ) zajmuje sie jedynie sianiem
      propagandy prorządowej. Przeliczcie sobie ile tematów dotyczy naprawde Zamościa
      a ile działalności PiSu i różnych świąt kościelnych. Drogi Januszu, jezeli
      chcesz dalej chwalić swoich guru (braci K.) załóż sobie forum pt. "Kocham
      Kaczyńskich" i nie rób już wstydu temu forum.. bo mam wrażenie, ze z Zamościem
      masz tyle wspólnego co .. (i tu pada znane przysłowie);-) a Twoim jedynym celem
      jest reklama pewnej partii politycznej. I zrozum wreszcie, że w tym kraju nie
      wszyscy są katolikami i nie wszystkich interesują "Dziadkowie pana Jezusa" !!!
      • p_zmm Re: Dlaczego !! 16.09.06, 22:20
        PS. Ten adres który podałem proszę sobie skopiowac i wkleić do przeglądarki (po
        zalogowaniu) ponieważ jest za długi aby działał jako bezpośredni link. Mam
        nadzieje, że razem uda nam się zmienić moderatora i sprawić aby to forum było
        wolne od nacisków kaczoreligijnych.

forum.gazeta.pl/forum/71,46483,1548043.html?to=prywatyzacja
      • ollala62 Re: Dlaczego !! 16.09.06, 23:08
        Święta racja!
        Ja jestem wierząca i praktykująca ale nie cierpię ani pewnej partii,ani jej
        liderów,i rozgłośni też.Nie popieram takich jednostronnych opinii szczególnie
        kwieciście opisywanych przez administratora.Niech pan zajmie się czym innym a
        nie wypisywaniem swoich opinii na forum dotyczącym Zamościa.Nie mamy innych
        kłopotów,czy zmartwień tylko dotyczące pseudo elit rządzących?A może zajmiemy
        się lustracją,czy może oblewaniem ekskrementami sławnych osób?To teraz przecież
        jest na topie!
        • czuk1 Re: Dlaczego !! 17.09.06, 10:23
          To nawet na tematy polityczne w skali makro, tak związane pośrednio z miastem
          czy regionem, nie powinniśmy się tu wypowiadać?
          Trudno przeniosę się na ROZTOCZE.NET. Tam nawet jest Hayde Park.
          • koziorozka Janusz moderatorem 17.09.06, 14:23
            Janusz rzeczywiście ostatnio przesadza z polityką i religią, ale jego wielkie
            zasługi dla forum Zamość też widzę. Opowieści o Zamoyskim i póżniejszych
            ordynatach, wiele tematów historycznie z miastem związanych, życzliwość - ja to
            pamiętam i doceniam. Polecam ignorowanie nieinteresujących wątków i uzbrojenie
            się w cierpliwość - Janusz sie opamięta, ja w niego wierzę
            • mceurytos Re: Janusz moderatorem 17.09.06, 14:42
              Omijanie jego wątków ?? Ale to przez niego coraz mniej ludzi wypowiada się na
              tematy typowo zamojskie! To jest forum ZAMOŚĆ - i ni jak nie widzę połączenia z
              Jezusem, jego dziecimi, kochankami, dziadkami, wójkami, braćmi, Tadziem, Radiem
              maRyja itd.
              Trzeba z tym skończyć - o Zamościu na Zamościu !!
              • ubott.1 Re: Janusz moderatorem 17.09.06, 19:53
                Podobnie jak koziorozka widze dobry wklad Janusza w forum Zamosc. Ale takze
                uwazam iz przesadza od pewnego czasu i partia PIS i katolicyzmem. Niech zalozy
                na te tematy inne watki. Zas czuku nie martw sie o regionalnej polityce inie
                tylko od czasu do czasu tez napiszemy chociazby my dwaj.
                A teraz apel do Janusza !
                Januszu stan sie takim jak byłes, takim prekursorem, osoba wiedzacą duzo o
                naszym miescie, jego historii i rozmawiajacy o przyszłosci.
                • siemensik1 Re: Janusz moderatorem 17.09.06, 21:36
                  januszx odejdz sam,wstydu oszczedz sobie i nam.
                  • mceurytos Re: Janusz moderatorem 17.09.06, 22:02
                    Wysłałem maila - otrzymałem odpowiedź:

Witam,
                    Dziękuję za zgłoszenie, przyjrzymy się sytuacji panującej na Forum
                    Zamość. Przy ewentualnych dalszych działaniach weźmiemy na pewno
                    pod uwagę zdanie forumowiczów.

Pozdrawiam
                    • szczur1 Re: Janusz moderatorem 19.09.06, 14:07
                      ale jaja zarzadco i co ty na to dlaczego milczysz czyzbys znow czytal wybiorczo
                • czuk1 Re: Janusz moderatorem 19.09.06, 17:59
                  Ubotcie. A jak nie, to dyskutować bśdziemy ..... przy piwku , na Starym
                  Mieście - jak onegdaj bywało.
                  • ubott.1 Re: Janusz moderatorem 19.09.06, 22:52
                    Bardzo chetnie czuku juz mi slinka leci na piwko oraz czekam na dyskusje.
    • januszx Re: Dlaczego !! Odpowiedź o Niezwykły rOK 2006 20.09.06, 20:08
      Mam pytanie do januszx'a - dlaczego robisz tutaj jakieś forum Radia Maryja -
      kiedy nie wyjdę widzę tematy typu Moc Wiary płynąca do nas z Krakowa..., czy
      też Niezwykły Rok 2006 -

DLACZEGO NIEZWYKŁY ROK 2006
      wyjaśnienie już było w innym wątku ale być może nie wszyscy zauwazyli zatem
      niniejszym przytaczam w tym watku:

"zatem wyjaśniam jaśnie Szanownym forumowiczom związki z naszym forum
      Otóz pisałem tutaj o wielkich rocznicach , które obchodzimy w tym roku
      zacznijmy od początku ...

1 kwietnia 1656 (350 lat !) - Śluby Lwowskie Jana Kazimierza we Lwowie przed
      obrazem MAtki Bożej Łaskawej , który obecnie znajduje się w LUBACZOWIE! zatem
      mieście należącym do naszej diecezji ze stolicą w Zamościu (w Lubaczowie
      znajduje się konkatedra) o to już jest bardzo poważna przyczyna
      Obraz jest niezwykły spróbuje choć w kilku słowach opisać :
      Matka Boża pięknie ustrojona w chmurach trzymająca w ręku Bożą Dziecinę , nad
      głową złocista korona , w otoczniu aniołki
      a na dole dwójka modlących się ludzi z wzrokiem skierowanym w niebo.
      Co wazne TEN właśnie piękny Obraz pomniejszony do kieszonkowego obrazka był
      pamiatką święceń Biskupich w ZAmościu naszego nowego biskupa Wacława Depo w
      ostatnią sobotę - czyż nie piękne to nawiązanie?? a pro po był Ktos może na
      mszy świetej?
      Oczywiście w pamiętnym roku 1656 to własnie Zamość! obok Jasnej Góry (tym razem
      nawiązanie do daty 1956) opierał się i nie poddał szwedzkiemu potopowi (
      pisaliśmy o tym ) , Śluby Lwowskie były niejako k o n s e k w e n c j ą
      bohaterskiej postawy obrońców h e t m a ń s k i e g o grodu - to już kolejny
      niezwykle ważki powód.

26 VIII 1956 ( 50 lat ) Prymas Tysiąclecie skłąda wraz z ponad milionową rzeszą
      ludzi Śluby Jasnogórskie , wśród tych pielgrzymów przybywa kilkadziesiąt
      tysięcy ludzi z naszej diecezji w tym kilkaset osób z samego Zamościa! w tym z
      pewnością nasi dziadkowie czy babcie ( mój np był:-) ) i dzieje się tak
      pomimo ,że władze były przeciwko , robiły co mogły żeby przeciwdziałać tej
      wielkiej narodowej pielgrzymce - komunikacja była bardzo zła - to nie
      zaszkodziło... udało ię zawierzyć nasz naród Matce Bożej czyż nie u nas własnie
      Kosciół zachował największą swobodę , czyż nie w naszej Ojczyżnie mamy wciąż
      wielu bardzo wierzących katoików? a spójrzmy na Czechy czy tereny byłego NRD (
      ok 80 % ateistów!)

8 IX 1946 - (60 lat)

Powierzenie Narodu polskiego Niepokalnemu Sercu Maryji jako logiczna
      konsekwencja Objawień Matki BOżej w Fatimie oraz spotkań Jezusa z siostrą Łucją
      w Tuy w Hiszpanii.

W tym wielkich uroczystościach uczestniczył młody biskup Stefan Wyszyński ,
      ówczesny biskup lubelski , czyli także zamojski i co ważne był zauważnoy przez
      ówczesnego Prymasa Kardynała Hlonda i pomagał w przygotowaniu do zawierzenia...
      W tym, wydarzeniu rówiez uczestniczy kilka tysięcy bardzo zmęczonych Zamościan
      docierając tam furmanką , cięzarowym samochodem, czy jakże często pieszo!

Oczywiście wszystkie te wydarzenia mają wpływ na czasy w których żyjemy , na
      wybór Kardynała Karola Wojtyły na Papieża , Solidarność ...

nie czytam regularnie tego forum, ale mam już tego
      dość! Wiem że jesteś moderatorem tego działu, no ale forum jest o Zamościu, a
      nie wspólnotach wyznaniowych i wierze!!!
      Nie uszczęśliwiaj ludzi na siłę i nie bądz jehowym :|
      --
    • januszx Re: Dlaczego !!Moc wiary z Krakowa 20.09.06, 20:09
      Było także pytanie o ten wątek DLACZEGO WĄTEK Moc wiary???
      , dlaczego tutaj
      Chyba nie trudno znaleźć odpowiedź...na poczatku tego wątku jest informacja o
      pielgrzymce z ZAMOŚCIA do Krakowa na spotkanie z Ojcem Świętym Benedyktem XVI
      w maju tego roku, w pielgrzymce tej uczestniczyło kilkudziesieciu Zamoscian,
      którzy z pewnością mogą także być biernymi lub czynnymi uczestnikamai tego
      forum...
      Obecnie Papież wybrał się z Pielgrzymką do Niemiec, powiem Wam ,że mamy starą
      forumowiczkę( z Zamojszczyzny) z BAwarii! a na f. Zamość pisała już prawie
      czery lata temu ..czy ktoś pamięta te czasy? i myślę ,że jest okazja żeby się
      do nas odezwała , oczywiście pod warunkiem , że dyspnuje czasem czasem i
      akurat tu zajrzy:-).
      Może napisze nam jak został przyjęty Ojciec sięty w Ojczyźnie , ,że homilie
      głosi piękne to już wiemy...
    • januszx Odpowiadam.... 20.09.06, 20:24
      Wielet ematów związanych jest z Zamościem lecz:
      Czy ja mam szukać wątków ,które c z ę s t o nie są moje a które nie dotyczą
      Zamościa a są związane np z Ojcem Świętym JAnem PAwłem I
      czy Stanisławem Jerzym Lecem,
      Kisielem, prezydentem Reaganem , od kilku lat na f. Zamość pisaliśmy także o
      polityce , czy też o religii
      pisalismy tu poza tym o śmierciu i życiu:-) wielu znanych osób nie związanych
      z Zamościem
      pisalismy o pogodzie ,o kawie , herbacie , o winie , wstawialiśmy dowcipy:-))
      bardzo interesującym tematem był cały cykl wątków o Ukrainie
      tematem tego forum były wakacje w różnych miejscach kraju i świata o aktualnych
      wydarzeniach kulturalnych
      podejmowaliśmy również wiele innych tematów czy Waszym zadniem te tematy nie
      były potrzebne? i PO CO ja to muszę przypominać?
      • kex7 Re: Odpowiadam.... 20.09.06, 22:42
        janusz, Ty jesteś nie dość że świętojebliwy to do tego zdrowo puknięty w
        dekiel. Nie umiesz rozróżnić regionalizmów, tematów zamojskich i roztoczańskich
        z tymi bzdurami które wypisujesz?
        To czym się usprawiedliwasz to typowe chwytanie się brzytwy przez tonącego
        które wogóle nie ma racjonalnych przesłanek do tego żeby by Twoim narzędziem
        obrony przed zarzutami jakie Ci stawiamy.
        Zrezygnuj sam i nie rób cyrku, bo to śmieszne nie było i nie jest.
        • siemensik1 Re: Odpowiadam.... 20.09.06, 22:58
          no janusz super,dzisiaj przeszedles samego siebie:)gratuluje,proponuje Ci
          rozwiazac kilka testow.i pewnie nikt nie bedzie ci mowila ze biale jest biale a
          czarne jest czarne.

• siemensik1 Re: Odpowiadam.... 24.09.06, 09:47
            :)
            • siemensik1 Re: Odpowiadam.... 24.09.06, 21:44
              !
              • siemensik1 Re: Odpowiadam.... 25.09.06, 13:11
                ?
                • mceurytos ale mi odpowiedź ... 25.09.06, 22:10
                  No a Radio Maryja jest również ściśle powiązene z Zamościem, przecież można je
                  również u nas odbierać. No januszx nie uważasz, że lekko przesadzasz i
                  doszukujesz się związków tam gdzie są one nie zauważalne ?? Co mnie obchodzi co
                  miał bp. Depło na obrazkach? Mógł mieć nawet i zdjęcie księżnej Diany? Na forum
                  Zamość oczekiwałbym raczej krótkiej wymiany poglądów na temat nowego bp a nie
                  monologu o cudach wiankach ...
                  A tak przy okazji co to za moderator co nie czyta swojego forum :P
                  • siemensik1 Re: ale mi odpowiedź ... 25.09.06, 23:12
                    januszx na stale mieszka w warszawie,potrzebujemy moderatora z zamoscia.
                    • siemensik1 Re: ale mi odpowiedź ... 26.09.06, 14:33
                      :
                      • mceurytos Hehe moderator na miarę naszych czasów :) 27.09.06, 16:16
                        Co oni w stolicy o nas wiedza nie ?? :)
                        • siemensik1 Re: Hehe moderator na miarę naszych czasów :) 27.09.06, 16:18
                          pewnie niewiele,malo wiedza co sie w stolicy dzieje:)
    • mceurytos Zróbmy cos z tym ... 13.10.06, 12:43
      Kurde weźmy i coś z tym zróbmy - osobiście mam dość tych jego przemian i innych
      tego typu sobót miesiąca...

Januszx - spieprzaj dziadu !!! *

*) Powyższy epitet był użyty przez twojego przywódcę duchowego, moralnego,
      politycznego itd. więc nie może być obraźliwy dla twojej osoby ...
      • chiste Hmm... 13.10.06, 13:24
        No z pisania "zrob coś z tym" albo "spieprzej dziadu" nic nie wynika.
        Proponuję wyluzować. Pan Admin zamoyskiego forum ma misję. Misję
        transcendentną, ideową i JAKŻE PIĘKNĄ...
        Pan Admin proponuje czasem, zeby patrzeć na jego posty pod innym katem.
        No to patrzę. I przestaję traktowac je powaznie. Kiedy czytam je drugi raz (to
        na pewno jest jakiś symptom mojego masochizmu, bo jak mozna czytac drugi raz
        posta, który zajmuje cały monitor), to juz mi sie gęba smieje. Bo to niezly
        kabaret jest :D

"W tym miejscu, Januszu, przekażę Ci informację, którą pewnie w znacznej mierze
        już znasz, ale zawsze warto wiedzieć więcej.
        (...)
        Spotkałem Japończyków, Rosjan, Żydów, wszyscy najwyraźniej zachwyceni
        zabytkami Zamościa".
        Tobą również, Januszu.

_______
        Ospo czorna!
        Idź do Dorna!
        • mceurytos Re: Hmm... 13.10.06, 16:36
          No ale ile można - po prostu mam dość Maryi, Jezusa i jego przygód,
          Kaczyńskiego, PiS'u i wszystkiego w wykonaniu Januszxa na tym forum !!
          • chiste Prosta rada 13.10.06, 16:50
            Wrzuć w ustawieniach swojego profilu nick "januszx" do nieprzyjaciół i odhacz
            opcję "Nie pokazuj wątków i postów nieprzyjaciół".
            Dwa kliknięcia a jaka ulga!

:D

_______
            Ospo czorna!
            Idź do Dorna!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka