runia27 30.04.10, 20:39 witam , czy przysluguje mi jakies Mutterschaftsgeld, jesli dalam w pracy Kündigung w 2 miesiacu ciazy, poniewaz musialam przeniesc sie do innego miasta? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokolores Re: geld 30.04.10, 22:21 poczytaj sobie : www.schwanger-plus.de/finanzen/mutterschaftsgeld/index.html :) Koko Odpowiedz Link
kokolores Re: geld 30.04.10, 23:01 Dostaniest Elterngeld i Kindergeld.(po urodzeniu dziecka) To tez jest cos. :) Koko Odpowiedz Link
drugiich Re: geld 01.05.10, 07:56 runia27 napisała: > scheisse! czyli nic nie dostane. Nie poszłaś Leniu do pracy w innym mieście? Przynajmniej zgłosiłaś się jako poszukująca pracy do Agentur für Arbeit? Wtedy dostaniesz Mutterschaftsgeld w wysokości Arbeitslosengeld. Odpowiedz Link
donnerbalken Re: geld 01.05.10, 08:08 drugiich napisał: > Przynajmniej zgłosiłaś się jako poszukująca pracy do Agentur für Arbeit? Wtedy > dostaniesz Mutterschaftsgeld w wysokości Arbeitslosengeld. =============================================== Nu, ma rację... Turki tyż tak robią. Biorą nawet pinondze za dzieci swych sąsiadów. Niemiaszki, tępy naród, się nie połapie... Ot co... PS Panie dyrektorze! Jak tam z pracą w Wiedniu? Jako nocny recepcjonista? Nie udało się? Za stary? Pan dyrektor? Jak tam Twoje dziecko? Dobrze się u Niemiaszków rozwija? W Bundeswerze już był? W Polskich Siłach Zbrojnych już był? W Afganistanie już był? Odpowiedz Link
drugiich sądzisz Głupi Chuju, że kogoś to interesuje? 01.05.10, 08:14 Zadzwoń, to ci powiem. Odpowiedz Link
donnerbalken Re: sądzisz Głupi Chuju, że kogoś to interesuje? 01.05.10, 08:26 drugiich napisał: sądzisz Głupi Chuju, że kogoś to interesuje? > Zadzwoń, to ci powiem. Nu, ja tak myślę, że tak... Nr telefonu proszę, i kierunkowy do Wiednia... Odpowiedz Link
jureek Re: sądzisz Głupi Chuju, że kogoś to interesuje? 01.05.10, 09:46 Mój numer Ci kiedyś podawałem i nie zadzwoniłeś. Jura Odpowiedz Link
donnerbalken Re: sądzisz Głupi Chuju, że kogoś to interesuje? 01.05.10, 09:50 jureek napisał: > Mój numer Ci kiedyś podawałem i nie zadzwoniłeś. > Jura ----------------------------------------------- Odpowiedz Link
jureek Re: sądzisz Głupi Chuju, że kogoś to interesuje? 01.05.10, 13:50 To po cholerę wtedy o ten numer pytałeś. Wydaje mi się, że inna jest przyczyna, dla której nie zadzwoniłeś. Jura Odpowiedz Link
runia27 Re: geld 01.05.10, 14:07 spadaj z mojego watku, czy napisalam , ze sprawia mi przyjemnosc gnicie w domu???? Pewnie , ze wole isc do pracy, ale na razie jej szukam!!!!! Verstanden? Odpowiedz Link
donnerbalken gnicie w domu???? 01.05.10, 14:26 www.eujob24.de/news/tag/spargelzeit/ Znalazłem Ci racę: =================================== runia27 napisała: > spadaj z mojego watku, czy napisalam , ze sprawia mi przyjemnosc > gnicie w domu???? Pewnie , ze wole isc do pracy, ale na razie jej > szukam!!!!! Verstanden? Odpowiedz Link
runia27 Re: gnicie w domu???? 01.05.10, 14:29 Idioto, jestem w pierwszym trymestrze ciazy, wiec to raczej nie wchodzi w gre. Odpowiedz Link
jureek Re: gnicie w domu???? 01.05.10, 14:37 runia27 napisała: > Idioto, jestem w pierwszym trymestrze ciazy, wiec to raczej nie > wchodzi w gre. Nie dziw się palantowi, w jego środowisku weteranów SS i UB to normalka. W kacetach też nie patrzyli na ciążę, tylko gonili do roboty. Jura Odpowiedz Link
donnerbalken Turczynka dostała taką pracę,to i Tobie się należy 01.05.10, 15:12 jureek napisał: ========================================================== > Nie dziw się palantowi, w jego środowisku weteranów SS i UB to normalka. W > kacetach też nie patrzyli na ciążę, tylko gonili do roboty. > Jura ========================================================== Od Pana Mecenasa także się możesz dużo nauczyć. Jest w Niemiaszkowie już nieco dłużej i wie jak się Niemiaszkami postępuje: Musisz szybko wymienić wszystkie Ci znane zbrodnie Niemiaszkowe, do Krzyżaków aż po Katyń. (Trochę więcej zbrodni nie zaszkodzi...) Niemiaszki w takich wypadkach natychmiast miękną i spełniają każde życzenie petenta. Pan Mecenas znalazł był w ten właśnie sposób pracę w Niemiaszkowie, mimo, że w Niemiaszkowie jest przeszło 15 Mil. ludzi bez pracy. W pięknych statystykach piszą o 3 mil. bo ludzi z Eineurojobbem nie uważają za bezrobotnych. Pogadaj z Panem Mecenasem i następnie idź do Arbeitsagentury i masz wyśnioną pracę jako minister do spraw socjalnych w Dolnej Saksonii... Turczynka dostała taką pracę, to i Tobie się należy... Ot co... Odpowiedz Link
jureek Re: Turczynka dostała taką pracę,to i Tobie się n 01.05.10, 15:43 donnerbalken napisała: > Pan Mecenas znalazł był w ten właśnie sposób pracę w Niemiaszkowie, Pierdolisz trzy po trzy, dostałem pracę, bo po prostu chcę i potrafię pracować. Nie tylko jęczeć na forum, jak donerbalken-jęczybuła. Jura Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Turczynka dostała taką pracę,to i Tobie się n 01.05.10, 15:49 jureek napisał: > donnerbalken napisała: > > > Pan Mecenas znalazł był w ten właśnie sposób pracę w Niemiaszkowie, > > Pierdolisz trzy po trzy, dostałem pracę, bo po prostu chcę i potrafię pracować. > Nie tylko jęczeć na forum, jak donerbalken-jęczybuła. > Jura -------------------------------------------- Odpowiedz Link
jureek Re: Turczynka dostała taką pracę,to i Tobie się n 01.05.10, 15:54 donnerbalken napisała: > I 15 mil dalszych jęczybułów... > > którym element napływowy zabiera miejsca pracy... To niech się uczy, a nie jęczy. Pracodawcy biorą ludzi według kwalifikacji, a nie według tego, kto głośniej jęczy. Nikomu niczego nie zabrałem. Nie pracuję za dumpingowe wynagrodzenie i płacę podatki, z których między innymi dopłaca się do emerytur takich elementów napływowych jak donnerbalken-jęczybuła. Jura Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Turczynka dostała taką pracę,to i Tobie się n 01.05.10, 16:01 ureek napisał: ============================================================= Nikomu niczego nie zabrałem. Nie pracuję za dumpingowe wynagrodzenie i płacę podatki, z których między innymi dopłaca się do emerytur takich elementów napływowych jak donnerbalken-jęczybuła. ============================================================= Odwrotnie! donnerbalkiwi-jęczybule emeryturę skrócono, aby stworzyć miejsca pracy dla elementu napływowego, w zamian Deutsche Bank ma prawo się rozprzestrzeniać w ich krajach... Ot co! Odpowiedz Link
jureek Re: Turczynka dostała taką pracę,to i Tobie się n 01.05.10, 16:09 donnerbalken napisała: > donnerbalkiwi-jęczybule emeryturę skrócono, aby stworzyć miejsca pracy dla ele > mentu napływowego, w zamian Deutsche Bank ma prawo się rozprzestrzeniać w ich k > rajach... Pierdolisz znowu trzy po trzy. Mojego miejsca pracy nie stwarzano za Twoją emeryturę. Pracuję w sektorze prywatnym, który płaci do budżetu, a nie ciągnie tylko z niego, jak Ty. Natomiast część emerytury elementu napływowego donnerbalkena (za lata pracy w Polsce) nie jest opłacana z tego, co donnerbalken sobie opłacił składkami (bo ich tutaj nie płacił, skoro był w Polsce), tylko z pieniędzy wszystkich podatników. Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Turczynka dostała taką pracę,to i Tobie się n 01.05.10, 15:54 www.ms.niedersachsen.de/live/live.php?navigation_id=4969&article_id=14044&_psmand=17 Miejsce pracy dla Turczynki, Niemki z właściwym wykształceniem nie można było znaleźć... Ot co... Odpowiedz Link
donnerbalken Chwała bohaterskim kobietom afrykańskim! 01.05.10, 14:54 runia27 napisała: > Idioto, jestem w pierwszym trymestrze ciazy, wiec to raczej nie > wchodzi w gre. ==================================== To weś se przykład z kobiet afrykańskich. W ciągu całej cięży idą na pole, rodzą na polu, zawiją noworodka w płachtę, zawieszają na plecach i dalej pracują na polu. A w czasie nagłych powodzi, nie uciekają z pola, tylko rodzą na drzewie. Niedawno widziałem taką dzielną afrykańską kobietę w TV. Dziecko urodzone na drzewie jest obecnie dorodnym podlotkiem, rodzina dobrze sytuowana, z własnym murowanym domem, bo turyści z całego świata chcą zobaczyć tę dzielną afrykańską kobietę, która rodzi swe dzieci na drzewie bez pomocy fiskalnej z Niemiec. PS Także bez pomocy położnej z Niemiec. I bez sztabu lekarzy ginekologów z Niemiec. Kobiety naprawdę samodzielne! Chwała bohaterskim kobietom afrykańskim! Takie kobiety są nam w Niemiaszkowie potrzebne, a nie jakieś mimozy ... Odpowiedz Link
runia27 Re: Chwała bohaterskim kobietom afrykańskim! 01.05.10, 15:50 po co ty te bzdury piszesz, jak sie tak nudzisz, sam idz na te spargle, bedzie jakis pozytek , nie sadze, zeby ktos tu w calosci czytal twoj chlam. Albo zalöz swoje wlasne forum i tam sie wypisuj. Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Chwała bohaterskim kobietom afrykańskim! 01.05.10, 16:39 runia27 napisała: ============================================= Albo zalöz swoje wlasne forum i tam sie wypisuj. ============================================= Polskich znaków na komputerze nie umie ustalić, to i dzieciom języka ojczystego nie przybliży... Ot co... Powinno być prawidłowo: "Albo załóż swoje własne forum i tam się [wypisuj]".sic!??? Odpowiedz Link
runia27 Re: Chwała bohaterskim kobietom afrykańskim! 01.05.10, 16:45 a co cie w ogöle interesuje, jak ja swoje dzieci bede wychowywac i w jakim jezyku, facet , wypierdalaj z mojego watku, bo mi tu w niczym nie pomagasz , a moze mam to napisac po niemiecku, zebys zakapowal???? jestes upierdliwy i mnie wkurwiasz. Odpowiedz Link
donnerbalken Auf Dojcz bitte... 01.05.10, 16:57 runia27 napisała: > a co cie w ogöle interesuje, jak ja swoje dzieci bede wychowywac i w > jakim jezyku, facet , wypierdalaj z mojego watku, bo mi tu w niczym > nie pomagasz , a moze mam to napisac po niemiecku, zebys > zakapowal???? jestes upierdliwy i mnie wkurwiasz. ------------------------------- Odpowiedz Link
donnerbalken für Dein Kind... 01.05.10, 17:27 www.youtube.com/watch?v=LdSlvINaskE&feature=related Eine Auswahl deutscher Kinderlieder für Dein Kind... Odpowiedz Link
donnerbalken Es klappert die Mühle... 01.05.10, 17:43 www.youtube.com/watch?v=MjVfhdfBRb4 Es klappert die Mühle... Odpowiedz Link
donnerbalken mój ulubiony chór dziecięcy... 02.05.10, 08:05 www.youtube.com/watch?v=k9PJZbIrXM4&feature=related To jest mój ulubiony chór dziecięcy... Odpowiedz Link
donnerbalken Re: geld 01.05.10, 15:21 www.youtube.com/watch?v=Btag8WlgPYk Znamienny tytuł tego wątka... Nic dodać, nic ująć... Odpowiedz Link
kokolores Runia 01.05.10, 16:05 ...nie denerwuj sie , dyskusja niektorymi ludzmi nie ma poprostu sensu. Powodzenia Ci zycze i spokojnej ciazy. :) Koko Odpowiedz Link
donnerbalken - Prusak dzieci polskie męczy! 01.05.10, 16:16 wrzesnia.w.interia.pl/historia/strajk.htm A to sobie poczytaj spokojnie, co jej dziecku tu grozi... Tam od Gniezna i od Warty. Biją głosy w świat otwarty. Biją głosy, ziemia jęczy: - Prusak dzieci polskie męczy! --------------------------------------------- Odpowiedz Link
donnerbalken Re: - Prusak dzieci polskie męczy! 01.05.10, 16:24 wrzesnia.w.interia.pl/widoki/widok11.htm Wiekuista chwała dzieciom Wrzesińskim! Które nie sprzedały swej Ojcowizny za kilka judaszowskich srebników! Jak to poniektórzy teraz robią... Ot co... Odpowiedz Link
runia27 Re: Runia 02.05.10, 13:14 no dzieki, juz sie nie denerwuje, bo przestalam czytac wypowiedzi co niektörych, po to to sie wlacza do rozmowy, jesli nie ma nic do powiedzenia na temat... Odpowiedz Link
donnerbalken Temat jest GELD 02.05.10, 13:36 runia27 napisała: > no dzieki, juz sie nie denerwuje, bo przestalam czytac wypowiedzi co > niektörych, po to to sie wlacza do rozmowy, jesli nie ma nic do > powiedzenia na temat... ------------------------------------- Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Temat jest GELD 02.05.10, 14:32 www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-54443-11.html Za pieniądze można sobie nawet młodą żonę kupić... Ot co... Myśli może kto, że ona z miłości z nim do łóżka włazi? Odpowiedz Link
donnerbalken z miłości z nim do łóżka włazi? 15.05.10, 08:56 www.spiegel.de/spiegel/0,1518,694098,00.html Dalsze przykłady do czego GELD jest przydatne... W czasie aktu "miłosnego" myśli sobie: Geld! Geld! Geld! Geld! Geld! Geld! Geld! Geld! Geld! ===================================================== donnerbalken napisała: > > www.spiegel.de/fotostrecke/fotostrecke-54443-11.html > Za pieniądze można sobie nawet młodą żonę kupić... > > Ot co... > > Myśli może kto, że ona z miłości z nim do łóżka włazi? > > Odpowiedz Link
donnerbalken Bez przywilejów... 03.05.10, 08:26 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7837330,Minister_oswiaty_urodzila_dziecko_i_po_2_tygodniach.html ================================================== Włoska minister oświaty Mariastella Gelmini, która 10 kwietnia urodziła dziecko, niemal od razu wróciła do pracy. Jej zdaniem pozostanie w domu po porodzie to "przywilej", na który mogą pozwolić sobie tylko nieliczne kobiety. ================================================== Bez przywilejów... Odpowiedz Link
jednapani Re: Bez przywilejów... 03.05.10, 12:12 Tutaj gdzie mieszkam wybrano niedawno nowa minister ktora byla w ciazy. Planuje wrocic do pracy w ciagu 4 tygodni. Odpowiedz Link
runia27 Re: Bez przywilejów... 03.05.10, 12:51 fajnie, no wlasnie ja nie jestem ministem, ale moze zapisze sie na jakies uni, teraz mam duuuzo czasu. Odpowiedz Link
donnerbalken potrzebujesz fortepian... 03.05.10, 17:38 runia27 napisała: > fajnie, no wlasnie ja nie jestem ministem, ale moze zapisze sie na > jakies uni, teraz mam duuuzo czasu. ============================================ Intelektualna aktywność matki, ma zbawienny wpływ na płód. Zapewne będzie w przyszłości profesorem. Znani Muzycy już w okresie prenatalnym zapoznawali się z światowymi dziełami sztuki... Fortepian był najbardziej niezbędnym meblem... Ot co... Złóż wniosek do Sozialamtu, że potrzebujesz fortepian. Odpowiedz Link