Dodaj do ulubionych

Masażystka - możliwości pracy?

02.05.14, 12:52
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź lub poradę: planuję rozpocząć poszukiwania pracy w Berlinie lub Hamburgu jako masazystka(spa lub salon kosmetyczny). Czy ktoś tutaj orientuje się, jak wyglądają zarobki, mozliwosci zatrudnienia, perspektywy? Dopiero zaczynam się przygotowywać do realziacji pomysłu, wiec jestem zielona w temacie. Znam niemiecki (bardzo dobrze) i angielski (dobrze)
Obserwuj wątek
    • lew_ Re: Masażystka - możliwości pracy? 02.05.14, 16:34
      Prace znjadziesz bez problemu,masazysci sa poszukiwani,ale na super zarobiki to bym nie liczyl.W' Köln tez sa tacy jak ty poszukiwani,moglabys mieszkac u mnie :)Mam duzy dom:)
      • annajustyna Re: Masażystka - możliwości pracy? 03.05.14, 13:35
        Lew, a ty dom budowales, czy kupiles gotowy?
        • lew_ Re: Masażystka - możliwości pracy? 03.05.14, 17:53
          annajustyna napisała:

> Lew, a ty dom budowales, czy kupiles gotowy?

Budowalem Anno 16 lat temu,wyszlo mi lepiej niz bym kupil,za to same peiniadze mam dom duzo wiekszy niz bym kupil.Budowali go polacy:) Jakbys chciala budowac ,co dzis nie jest problemem ,bo polacy moga tu legalnie pracowac,to idz do ratusza twego miasta,do Liegenschafftamtu i zapytaj czy maja tanie Grundstücki,ja to zrobilem i za 70 tysiecy marek kupilem dzialke 400 m2.Dodatkowo dostalem Landesmittel,tzn bezprocentowa pozyczke od panstwa.
          Jak chcesz cos wiecej wiedziec to napisz tu.

Krakuska a ile ty masz latek?:)
          • kraquska75 Re: Masażystka - możliwości pracy? 03.05.14, 18:13
            a czemu ciekawy mojego wieku jestes lewku? :)
            • lew_ Re: Masażystka - możliwości pracy? 03.05.14, 18:25
              kraquska75 napisała:

> a czemu ciekawy mojego wieku jestes lewku? :)

Bo wygladasz na sliczna i milym charakterem dziewczyna:) Juz sam fakt ze nie lecisz na kase,robi cie interesujaca:) Tylko ten wiek ....
              • kraquska75 Re: Masażystka - możliwości pracy? 03.05.14, 18:44
                przypominam, że mój wątek tutaj nie brzmiał "narzeczonego poszukuje" ;)
                • lew_ Re: Masażystka - możliwości pracy? 04.05.14, 08:47
                  kraquska75 napisała:

> przypominam, że mój wątek tutaj nie brzmiał "narzeczonego poszukuje" ;)

Nie musisz poszukiwac narzeczonego,sam sie znajdzie:) mow lepiej ile masz lat i jaki stan cywilny i czy dzieci sa:P
                  • kraquska75 Re: Masażystka - możliwości pracy? 04.05.14, 10:53
                    podrywaczu! :P
                    • lew_ Re: Masażystka - możliwości pracy? 04.05.14, 11:45
                      kraquska75 napisała:

> podrywaczu! :P

Hej 'Krakusko:) wyslij mi Twoje foto na luchsblau@web.de
                      :)
                      • kraquska75 Re: Masażystka - możliwości pracy? 04.05.14, 11:58
                        Zaszkodziło słoneczko?
                        • lew_ Re: Masażystka - możliwości pracy? 04.05.14, 15:09
                          kraquska75 napisała:

> Zaszkodziło słoneczko?

No nie daj sie prosic:)
                          • kraquska75 Re: Masażystka - możliwości pracy? 04.05.14, 16:17
                            zajmuję sie masażem kosmetycznym, mój wyglad nie ma nic do rzeczy :P co to w ogole za maniery są, na takim porządnym forum takie prpoozycje? :P
                            • apj02 lew ma dosyc walenia konia, 04.05.14, 18:13
                              ale nie moze nikogo znalezc do ruchania.
                              Lwy bzykaja 50 razy na dobe max. po jednej minucie.
                            • lew_ Re: Masażystka - możliwości pracy? 04.05.14, 18:14
                              kraquska75 napisała:

> zajmuję sie masażem kosmetycznym, mój wyglad nie ma nic do rzeczy :P co to w og
                              > ole za maniery są, na takim porządnym forum takie prpoozycje? :P

Jakie propozycje :) na razie nic niestosownego nie proponowalem:) Ale np jakbys byla cudownie piekna i wolna kobieta,to bylbym zainteresowany:)
                              • kraquska75 Re: Masażystka - możliwości pracy? 04.05.14, 18:50
                                cv, list motywacyjny oraz zdjęcie kieruj w takim razie na mojego maila gazetowego ;)))
                                • lew_ Re: Masażystka - możliwości pracy? 05.05.14, 07:05
                                  kraquska75 napisała:

> cv, list motywacyjny oraz zdjęcie kieruj w takim razie na mojego maila gazetowe
                                  > go ;)))

Ja chce wiedziec ile masz lat:)
                                  • apj02 kobieta i kwiat nie maja lat! 05.05.14, 08:59
                                    Moze miec i pietnascie lat, tylko musi mlodo wygladac ;)
                                  • kraquska75 Re: Masażystka - możliwości pracy? 05.05.14, 08:59
                                    a ja nie widze powodu, dla którego miałabym sie tym akurat z tobą dzielic :)
                                    • lew_ Re: Masażystka - możliwości pracy? 05.05.14, 10:57
                                      kraquska75 napisała:

> a ja nie widze powodu, dla którego miałabym sie tym akurat z tobą dzielic :)

Nie chcesz fajnego faceta ktry cie zaspokoi pod kazdym wzgledem?:)
                                      • ambitnaxlala Re: Masażystka - możliwości pracy? 23.05.15, 10:23
                                        Co to za psychol z tego lwa
          • annajustyna Re: Masażystka - możliwości pracy? 03.05.14, 20:45
            U nas najtansze Grundstücki chodza za 300 tys. € niestety, wiec ta opcja odpada...16 lat temu tutaj tez byly inne mozliwosci, niestety nie zalapalam sie.
      • kraquska75 Re: Masażystka - możliwości pracy? 03.05.14, 16:33
        nad super zarobki przedkładam szczęsliwe i spokojne życie ;)
    • chief-denunciator Re: Masażystka - możliwości pracy? 03.05.14, 13:23
      www.gutefrage.net/frage/ausbildung-zur-masseurin

kraquska75 napisała:
      Będę wdzięczna za każdą odpowiedź lub poradę
      ===============

Ciekaw jestem w jaki sposób Twoja wdzięczność się objawi...
      Ot, co...
      • kraquska75 Re: Masażystka - możliwości pracy? 03.05.14, 16:34
        o ile dobrze czytam, poleciłeś mi watek o kosztach kursów masażu... :)
        • annajustyna Re: Masażystka - możliwości pracy? 03.05.14, 21:52
          W Niemczech wszytsko reguluje ustawa:
          www.gesetze-im-internet.de/bundesrecht/mphg/gesamt.pdf
          • kraquska75 Re: Masażystka - możliwości pracy? 04.05.14, 10:54
            AnnaJustyna - wielkie dzięki, wiele mi to wyjasni. Dziekuje
    • mei3 Re: Masażystka - możliwości pracy? 03.05.14, 23:41
      zarobki nie wiem, ale uznanie kwalifikacji musisz miec:

zobacz (przykladowo w Hesji) pod:
      www.rp-darmstadt.hessen.de/irj/RPDA_Internet?cid=d978c4c4a97e9cf0e7cd23395557a983
      i ostatnia pozycja:

Weitere Gesundheitsfachberufe
      Merkblatt zum Anerkennungsverfahren

(• Masseurin und medizinische Bademeisterin/ Masseur und medizinischer Bademeister)
      i oczywiscie przetlumacz!

link do wniosku *Antrag* jest ponizej

• mei3 Re: Masażystka - możliwości pracy? 03.05.14, 23:47
        www.gehalt-tipps.de/Gehaltsvergleich/Gehalt/Masseur-und-medizinischer-Bademeister/15639/Hamburg/3181/
      • mei3 Re: Masażystka - możliwości pracy? 03.05.14, 23:57
        tutaj powinnas zadzwonic:

Kirsten Schmuck

Physiotherapie, Logopädie, Podologie, Masseure und medizinische Bademeister, Fachweiterbildungen, Umsatzsteuerbefreiung für Bildungseinrichtungen, Ersatzausfertigung Zeugnis/ Urkunde für alle Berufe

Telefon: 040 42837-3783
        Telefax: 040 4273-10108

Kirsten.Schmuck@bgv.hamburg.de

Behörde für Gesundheit und Verbraucherschutz
        Amt für Gesundheit
        Referat Fachberufe im Gesundheitswesen

Billstraße 80
        20539 Hamburg

jesli znasz niemiecki, jak piszesz sama powinnas sobie to znalezc.
        • mei3 Re: Masażystka - możliwości pracy? 04.05.14, 00:16
          wczesniej upewnij sie telefonicznie, ale calkiem mozliwe, ze to tez Cie dotyczy:

www.hamburg.de/contentblob/2914376/data/anerkennung-ausland.pdf
          • kraquska75 Re: Masażystka - możliwości pracy? 04.05.14, 10:56
            Przestudiuję wszystkie informacje - bardzo dziękuje za te linki :)
    • chief-denunciator Nie bądź głupia! 05.05.14, 10:02
      wyborcza.pl/1,75477,15893244,Szwajcaria_otwiera_rynek_pracy__Pensja_min__17_tys_.html#BoxSlotII3img

Emigruj do Szwajcarii..

Dają większe napiwki...

Ot, co...

Postscriptum

>>Reszta artykułu dostępna dla naszych prenumeratorów<<

Żyjąc w Szwajcarii będziesz w stanie zaprenumerować sobie Gazetę Wyborczą...
      • mei3 Re: Nie bądź głupia! 05.05.14, 11:56
        chief-denunciator napisała:

> wyborcza.pl/1,75477,15893244,Szwajcaria_otwiera_rynek_pracy__Pensja_min__17_tys_.html#BoxSlotII3img
        >
        > Emigruj do Szwajcarii..
        >
        > Dają większe napiwki...
        >
        > Ot, co...
        >
        > Postscriptum
        >
        > >>Reszta artykułu dostępna dla naszych prenumeratorów<<
        >
        > Żyjąc w Szwajcarii będziesz w stanie zaprenumerować sobie Gazetę Wyborczą...
        >

Szwajcarzy znani sa z tego, ze sa strasznie zle nastawieni do emigrantow.
        • kraquska75 Re: Nie bądź głupia! 05.05.14, 12:38
          Mei3 - też słyszałam że Szwajcarzy to zamkniety naród. Z drugiej strony masazysta to zawod uniwersalny, można go wykonywac wszędzie, a zmienić miejsce pracy to nie problem - byle zarobki byly godne
        • chief-denunciator Re: Nie bądź głupia! 05.05.14, 13:16
          mei3 napisała:
          ===============

Tylko do pyszałkowatych Niemców, bo Niemce myślą, że z racji swego urodzenia są czymś lepszym. Mówią co prawda hochdeutsch, ale to nie powód aby się nad Szwajcarami wywyższać !

I dlatego, że Niemiec napisał szwajcarski epos narodowy.

Wilhem Tell
        • chief-denunciator Wilhem Tell ... 05.05.14, 13:20
          mei3 napisała:
          ===============

Tylko do pyszałkowatych Niemców, bo Niemce myślą, że z racji swego urodzenia są czymś lepszym. Mówią co prawda hochdeutsch, ale to nie powód aby się nad Szwajcarami wywyższać !

I dlatego, że Niemiec napisał szwajcarski epos narodowy.

Wilhem Tell ...

Ot, co...
          • mei3 Re: Wilhem Tell ... 05.05.14, 22:04
            ach te pieniadze...
            www.lohnanalyse.de/ch/loehne/details/masseurin.html
            hej kraquska!
            ile planujesz czasu na nauke Schwyzerdütsch??...no i oczywiscie na ile znasz i gdzie uczylas sie niemieckiego?
            Bylam kilka razy w Szwajcarii na nartach..Przyznam, ze poznalam raz malzenstwo, z ktorym dopiero po drugim pobycie moglam pogadac:-)). Trzeba sie osluchac.
      • kraquska75 Re: Nie bądź głupia! 05.05.14, 12:36
        Jedna opcja do rozwazenia więcej - dziekuje za wiadomosc, zaraz poszukam jakis informacji o szwajcarskich spa!
    • lew_ Re: Masażystka - możliwości pracy? 05.05.14, 13:04
      Ey,obiecalas przyjechac do mnie :(
    • shila123 Re: Masażystka - możliwości pracy? 17.05.15, 08:45
      Zatrudnimy mila Polke do pomocy w salonie masazu w Niemczech w miescie Lübeck. Praca jest legalna z zameldowaniem.
      Zapewniamy zakwaterowanie, przeszkolenie i wysokie zarobki. W przypadku udanej wspolpracy pomozemy w wypelnieniu wszystkich formalnosci zwiazanych z osiedleniem sie w Lübeck na stale ( rowniez z rodzina ).
      Nasze wymagania to komunikatywna znajomosc jezyka niemieckiego, lojalnosc i dyspozycyjnosc.

Zgloszenia z krotkim opisem swojej osoby prosimy kierowac na adres : dorota_78@gmx.de
      Prosimy o podanie numeru telefonu. Oddzwonimy lub odpiszemy.
      Czekamy na zgloszenia.
      • vermieter będę w pobliżu to Was odwiedzę ;) 17.05.15, 09:41
        www.tantramassage-shila.de/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka