mei3 29.12.14, 22:20 potrzebuje na szybko, nie mam czasu szukac korzystnej oferty, ma ktos jakies propozycje?.. dzieki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Rechtsschutzversicherung 29.12.14, 23:01 www.test.de/thema/rechtsschutzversicherung/ Odpowiedz Link
vermieter tak na szybko to raczej sie nie da, 29.12.14, 23:11 w wiekszosci przypadkow jest kilkumiesieczny okres karencji. O co chcesz sie procesowac? Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: tak na szybko to raczej sie nie da, 30.12.14, 09:22 vermieter napisał(a): > w wiekszosci przypadkow jest kilkumiesieczny okres karencji. > O co chcesz sie procesowac? ========================= Jedna z moich sąsiadek wykorzystała to przeciw mnie, że ją nie chcę pokrywać... Dzwoniła kilkanaście razy w tygodniu i gadała bez przerwy, kładłem słuchawkę obok telefonu i szedłem do kuchni. (Dawniej słuchawki miały jeszcze taki sznurek) Po godzinie wracałem, a ona jeszcze gadała. Ale młodo zmarła. Spoczywaj w spokoju! Those kinds of things happen in life... So it isnt anything new. Postscriptum Kilka miesięcy po jej odejściu, jakiś Pan wyglądający na Winkeladwokata, zaczepił mnie na naszym podwórzu, czy znam Panią Taką a Taką. Ona zostawiła u nich swe akta i nie odpowiada na prośby, aby te akta odebrać. Co za zbieg okoliczności !!! Odpowiedz Link
vermieter chcesz ją pokrywać, nie chcesz jej pokrywać 30.12.14, 15:23 cza siem było nie reklamować jako specjalista od anal-izy Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: chcesz ją pokrywać, nie chcesz jej pokrywać 30.12.14, 15:49 vermieter napisał(a): > cza siem było nie reklamować jako specjalista od anal-izy =============================== Serdeczne dzięki za cenne wskazówki gramatyczne przy dekowaniu... Przy następnym pokrywaniu będę o tym myślał... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: chcesz ją pokrywać, nie chcesz jej pokrywać 30.12.14, 17:34 lp.babbel.com/d/ENG_tutorial.html?l1=ENG&l2=POL&autostart=beginner&ch=ORG Dzienki twoja bezinteresowna pomoc ja zdać kurs jenzyka polskiego na bardzo dobrze... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: chcesz ją pokrywać, nie chcesz jej pokrywać 31.12.14, 09:27 wyborcza.pl/alehistoria/1,142281,17042668,Tysiaclecia_z_lewatywa.html#CukGW Gorąco rekomenduję! Nie ma nic lepszego! vermieter napisał(a): > cza siem było nie reklamować jako specjalista od anal-izy Odpowiedz Link
bogumila32 Re: Rechtsschutzversicherung 31.12.14, 12:00 Moze ktos chce sie poznac z starsza kobietka co ma 63 lat Zaprzyjaznic sie ?? Odpowiedz Link
lew_ Re: Rechtsschutzversicherung 31.12.14, 15:56 A masz moze corke mloda?? Bylbym corka zainteresowany Odpowiedz Link
mei3 Re: Rechtsschutzversicherung 01.01.15, 21:59 dzienki, dzienki. Mowilam ze nie mam czasu na studiowanie linkow, ale dzienki i za to. Teraz juz wiem skad wzielo sie powiedzenie, ze na starosc faceci robia sie brudni i oblesni. Odpowiedz Link
mei3 Re: Rechtsschutzversicherung 01.01.15, 22:00 owocnej swiatecznej dysputy na politycznym forum polonia! Odpowiedz Link
annajustyna Re: Rechtsschutzversicherung 01.01.15, 22:09 Ja mam tylko Rechtsschutz na auto (w HUK-Coburg), wiec nie podpowiem z wlasnego doswiadczenia, stad ten link. Odpowiedz Link
mei3 Re: Rechtsschutzversicherung 02.01.15, 12:02 ok, dzieki. Kiedys mialam przez dluzszy czas takie ubezpieczenie, ale nie skorzystalam, drogo bylo, wiec zrezygnowalam. Teraz moge potrzebowac, a nie mam - pech. Poszperam dzisiaj, myslalam, ze moze ktos z Was ma i moze polecic cos konkretnego. Odpowiedz Link
jureek Re: Rechtsschutzversicherung 02.01.15, 14:43 mei3 napisała: > Poszperam dzisiaj, myslalam, ze moze ktos z Was ma i moze polecic cos konkretne > go. Ja mam w Gothaer, ale czy mogę polecić, to nie wiem. Raz ich potrzebowałem, gdy sądziłem się z pracodawcą, bez problemów zapłacili za adwokata, ale u nich też obowiązuje okres karencji. Raczej nie masz co liczyć na to, że jakieś ubezpieczenie obejmie sprawę, która zdarzyła się przed zawarciem umowy ubezpieczenia. Na ogół ubezpieczenie zaczyna działać dopiero po jakimś czasie (u mnie były to 3 miesiące). Odpowiedz Link
the-great-inuk Teraz juz wiem 02.01.15, 06:41 mei3 napisała: > dzienki, dzienki. > Mowilam ze nie mam czasu na studiowanie linkow, ale dzienki i za to. > > Teraz juz wiem skad wzielo sie powiedzenie, ze na starosc faceci robia sie brud > ni i oblesni. =============================== Normalne szkody kolateralne na psychice w wyniku długiego przebywania na wygnaniu... Prędzej czy później każdemu szajba odbije w takich warunkach. Trza się zdecydować, co jest ważniejsze: a. Kilka judaszowskich srebrników b. Zdrowie psychiczne Ot, co... Postscriptum Są jeszcze gorsze rzeczy! ... Ludzie porzucali po 3 miesiącach ślubu, swe ciężarne małżonki, starych rodziców wydawali na pożarcie funkcjonariuszom UB... Wszystko, aby spierdolić do Niemiec.... I w Niemczech walczyć z faszyzmem... A faszyzm niemieckie się odradza! Patrz Drezno! Patrz Pegida! Dzicz niemiecka wychodzi na ulicę! Odpowiedz Link
mei3 Re: Teraz juz wiem 02.01.15, 12:03 mnie jakos nie odwalilo i sie nie zniemczylam. Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Teraz juz wiem 02.01.15, 14:33 mei3 napisała: > mnie jakos nie odwalilo i sie nie zniemczylam. ======================= Nu, to serdeczne gratulacje. Wyjątki potwierdzają regułę. A walczysz przynajmniej z niemieckim faszyzmem? Obecnie jesteśmy naocznymi świadkami jego odradzania się... Ot, co... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Teraz juz wiem 02.01.15, 18:39 bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35235,17205745,Stoja_w_kolejce_od_Nowego_Roku__Byc_moze_na_prozno.html#LokKrajTxt Najlepsze polskie mózgi uciekły do Niemców. A w Ojczyźnie kolejki jak za komunistów u rzeźnika ... (Pamiętam, moja mama ustawiała się o 3 godzinie rano u rzeźnika) mei3 napisała: > mnie jakos nie odwalilo i sie nie zniemczylam. Odpowiedz Link