Dodaj do ulubionych

Auslander Raus !

24.02.05, 09:18
mieszkajac w Berlinie [ i nie tylko] mozna zaobserwowac ciekawe zjawisko,ja
to nazywam "wyludnianiem miasta",mianowicie ,wszystkie kamienice czy inne
domy ktore raz dostana za lokatorow Turkow,lub im podobnych wyznawcow
Allacha,szybko zaczynaja "pustoszec" tzn ,normalni mieszkancy ktorzy
niejednokrotnie mieszkali tam od lat w tym miejscu,szybko sie wynosza do
innych rejonow ,dzielnic ,na ich miejsce naplywaja natychmiast nowe
wielodzietne rodzinny mulzumanow. Na korytarzach unosi sie won,smazonej
baraniny, i ostrych przypraw, slychac wrzaski dzieci i bab tureckich,klatki
schodowe zaczynaja smierdziec i byc miejscem skladowania wszelkich smieci
lub rzeczy wyciagnietych ze smietnikow. w niedziele ze wszystkich okien
natomiast slychac zawodzaca muzyke turecka. Zaden z Niemcow nie chce
mieszkac w takim domu,co najwyzej przybysze z Afryki,im jest obojetnie i
tak nikt im nie wynajmie lepszego mieszkania . Polacy i Jugole sa
nastepna nacja ktora graniczy ze slumsami islamskiego swiata. Zaden Niemiec
nie chce mieszkac w dzielnicach opanowanych przez auslanderow !!,dlaczego ???
o to jest pytanie!!
Obserwuj wątek
    • reinhardt Re: Auslander Raus ! 26.02.05, 21:17
      te forum to jest dla inwalidow ! calymi tygodniami nikt nic nie pisze,
      widac ze ci co w Berlinie mieszkaja to zasuwaja od switu do nocy na
      budowach po 7 dni w tygodniu,albo kombinuja ,jak ten z papierosami z
      Polski ,wyrabiajac opinie o dumkopf polaken !
      • blondangel Re: Auslander Raus ! 27.02.05, 12:42
        Dobrze ze Ty nie zasuwaz na budowie od switu do nocy. Szkoda tylko, ze gdzies
        zapomiales nauczyc sie pisowni niemieckiej...
        Nie jest to forum z poziomem dla elity.
      • st.beat Re: Auslander Raus ! 27.02.05, 18:43
        Reinhardt?Nie jestes przypadkiem wnukiem "tego" Reinhardt`a z Warszawy 44.
        Nie zazdroszcze diadka ale co tam dowodca pancerniakow byl i przezyl :(
        • reinhardt Re: Auslander Raus ! 28.02.05, 00:18
          po prawie dwoch tygodniach ,ehheeheh !pojawil sie wpis na moim poscie ,
          czyli potwierdza sie moja teza,ze Polacy mieszkajacy w Berlinie ,to albo
          wcale sie nie przyznaja do swej polskosci i sie wstydza i zrecznie maskuja
          mieszkajac w troche lepszych dzielnicach niz tureckie i jugolskie,albo w
          wiekszosci 80% sa to "turysci" przyjezdrzajacy tu na "handel" ,przemyt
          papierosow,kielbasy,wodki itp.,czyli pozal sie Boze tzw. lumpenproletariat
          z Polski.A ty aniolku o wlosach blond nie martw sie o moj niemiecki ,
          pilnuj swego polskiego bo widac ze juz zapomnialas,mieszkasz na jednym
          pokoiku ?/w ilu ?? 5ciu ?,a moze 7 miu ?/ Moj dziadek natomiast ma dobre
          nazwisko ,keine angst !
          • blondangel Re: Auslander Raus ! 01.03.05, 14:23
            Haha, jestes zabawny. Moj polski jest jak na tak dlugi pobyt perfekt, nie
            maskuje sie, jestem dumna ze jestem Polka, rezydentuje na czterech pokojach z
            zajebistym facetem, kominkiem, wielkim tarasem i psem. Stac mnie na wiele,
            ciezko na to pracowalam, ale moge powiedziec ze godnie reprezentuje polska
            mentalnosc, zaradnosc i urode.
            Ty jak widac szukasz wrazen na forum obrazajac innych. Maskujesz sie typowo
            niemieckim nazwiskiem? Widac jakie szerokie horyzonty masz.....

Powiem Ci, ze szkoda mojego czasu na odpisywanie na Twoje smieszne posty. Nie
            mam najmniejszej ochoty colokwiek Ci uswiadamiac. Jestem zadowolona z mojego
            zycia, jestem dumna skad jestem i kogos takiego jak Ty mam gleboko w .....

Pozdrawiam

P.S. O Twoj niemiecki sie nie marwtie, wisi mi to. A raczej bawi.
            • blondangel Re: Auslander Raus ! 01.03.05, 14:24
              Poza tym prawdziwe zycie odbywa sie w realu a nie na jakims durnym forum. Ale
              najwidoczniej u Ciebie ciezko z realem haha.

Caluski! I nie denerwuj sie, zlosc pieknosci szkodzi.
            • bob74 Re: Auslander Raus ! 18.03.05, 17:01
              bo dajesz dupy za 60 euro ty suko
              • uzywaj-kruszyw-amfibolitowych bob-asie rajnhardziku, wyluzuj /nt 18.03.05, 17:43
          • camel_3d Re: Auslander Raus ! 03.03.05, 17:49
            ciekawe jakie kolega apartamenta zajmuje..pewnie palac...
          • mike-great Re: Auslander Raus ! 14.09.05, 00:54
            "Angst" też się pisze z dużej litery...

reinhardt napisał:

> po prawie dwoch tygodniach ,ehheeheh !pojawil sie wpis na moim poscie ,
            > czyli potwierdza sie moja teza,ze Polacy mieszkajacy w Berlinie ,to
            albo
            > wcale sie nie przyznaja do swej polskosci i sie wstydza i zrecznie
            maskuja
            >
            > mieszkajac w troche lepszych dzielnicach niz tureckie i jugolskie,albo w
            > wiekszosci 80% sa to "turysci" przyjezdrzajacy tu na "handel" ,przemyt
            > papierosow,kielbasy,wodki itp.,czyli pozal sie Boze tzw.
            lumpenproletariat
            >
            > z Polski.A ty aniolku o wlosach blond nie martw sie o moj niemiecki ,
            > pilnuj swego polskiego bo widac ze juz zapomnialas,mieszkasz na jednym
            > pokoiku ?/w ilu ?? 5ciu ?,a moze 7 miu ?/ Moj dziadek natomiast ma dobre
            > nazwisko ,keine angst !
    • uzywaj-kruszyw-amfibolitowych Re: Auslander Raus ! 01.03.05, 17:39
      rajnhardziku, skąd w tobie tyle kompleksów? I skąd ta znajomość anatomicznych
      szczegółów budowy starszych niemców oraz zapachów tureckich kamienic?

Nie, nie, nie tłumacz się. Wyżej własnej d. i tak nie podskoczysz.
      I tak od razu widać, że niemca jedynie nieudolnie udajesz.
      • blondangel Re: Auslander Raus ! 01.03.05, 17:51
        Ja juz na temat tego Möchte-gern-Deutscher sie nie wypowiadam. Niedlugo moj
        POLSKI facet sie wk... i podjedzie do niego z kilkoma kolegami. A zna sie na IT
        i na pokazaniu sprzedawczykom jak sie szanuje kobiety. To by bylo na tyle.
      • reinhardt Re: Auslander Raus ! 01.03.05, 17:53
        nie jestem niemcem ,choc nosze dobre nazwisko niemieckie,!! jak zyja polacy
        w Berlinie ,dobrze wiem ! stad moj sarkazm , kazdy tylko wracajac z Berlina
        udaje wielkiego niemca kiedy zajezdrza na wies do siebie,ale jak tu zyja
        naprawde ,to nikt nie pisnie slowem,stad moj uszczypliwy styl na postach.
        • reinhardt Re: Auslander Raus ! 01.03.05, 18:12
          blond aniolku ?/ ile bierzesz za numerek ??,ehheehehheeh ! moze podjade
          moim nowiutkim Mercem 500 i sie umowimy ?
          • blondangel Re: Auslander Raus ! 01.03.05, 20:21
            Bawi mnie Twoja prostota chlopie. Ne dorastasz takiej kobiecie jak ja ani do
            piet. Bujaj dalej w oblokach i pomarz sobie chlopczyku o mercedesie i
            zajebistych laskach, w koncu po to sa marzenia. Ale rozumiem ze stary czlowiek,
            zdziadzialy musi wyrazic swoj bunt i niezadowolonie na czacie, jest okazja ze
            ktos go wyslucha i zareaguje. Ja juz jestem toba znudzona, przestales mnie
            bawic smieciu.

• camel_3d Re: Auslander Raus ! 03.03.05, 17:51
            > moim nowiutkim Mercem 500 i sie umowimy ?

a stac kolege na wypozyczenie z SIXT?
        • putativus Re: Auslander Raus ! 23.06.05, 18:25
          ja pierdziele, reinhardt o co Ci chodzi ,czlowieku?? CO TY WOGOLE DO MNIE
          ROZMAWIASZ?? ;-DDD
          Skoro ludzie, jakich spotkales na swojej drodze sa zadufani w sobie i do
          Ciebie -wiesniaka-sie nie odzywajaa bo mieszkaja w BErlinie, to chyba maja ku
          temu swoje powody. Z reszta ja równiez nie bardzo bym chciala rozmawiac z Toba
          na zywo, skoro każdego traktujesz tak samo. Zakompleksiony patafian jestes i
          tyle.

Co do Turków. Mnie oni nie przeszkadzaja. Są jedna z wielu narodowości ,ktora
          ma swoje przyzwyczajenia i swoje tradycje. My także je mamy. Każdy naród ma.
          Nie wiem dlaczego od razu kategoryzacja wynika z Twych opowieści na temat
          tego ,jakże ciekawego pod względem kulturalnym narodu...

hmmmmm,może Ty na serio masz pecha i spotykasz samych takich, co poziomem
          inteligencji równaja się Tobie...
          Może sprobuj pojsc do teatru,czasem pomaga;-PPPPP
    • mo911 Re: Auslander Raus ! 02.03.05, 18:11
      o co ci chodzi? Kurde ty rodowity niemcu po co w ogóle wchodzisz na to forum,
      co??? Żeby zaznaczyć wszem i wobec swoją niemieckość??? no to musze cie
      rozczarować:( Jesteś po prostu polskim chamem nikim więcej. A tak wogóle to
      dlaczego po polsku piszesz? nie boisz sie co sobie niemcy o tobie pomyslą???
      A tak poza tym to dla rodowitych Niemców zawsze bedziesz kims obcym i bedą się
      na ciebie z góry patrzeć... Polak, turek co za różnica i tak Auslander
    • camel_3d reinhardt 03.03.05, 17:53
      nie potrafisz pisac, bez obrazania kogokolwiek?
    • abhaod Zalosny faszysto, cale szczescie, ze tylko 4% 14.03.05, 20:03
      Niemcow mysli jak ty.
      • reinhardt Re: Zalosny czlowieku, tak mysli az 94% 14.03.05, 20:29
        tych co mieszkaja w Berlinie od 1939 roku, i lubia was tak samo jak
        lubieli zolnierzy Armii Radzieckiej !
        • camel_3d Re: Zalosny czlowieku, tak mysli az 94% 15.03.05, 11:23
          lubieli..... no comment...
      • exxon akurat tak mysli wiekszosc 17.03.05, 12:51
        tyle ze malo kto sie przyznaje publicznie. ze wzgledu na historie niemcy bardzo
        sie z tym kryja. ale ludzie glosuja nogami i to zjawisko opisane w pierwszym
        poscie jest widoczne jak na dloni.

z rejonow gdzie sie zagniezdzaja turasy - biali uciekaja w poplochu a ceny
        nieruchomosci spadaja. to samo dotyczy np. edukacji. niemcy (i wiekszosc
        imigrantow z europy) staja na glowie zeby zapisac dzieci do przedszkoli i szkol
        chrzescijanskich albo prywatnych (jesli wyrabiaja finansowo) - zeby dzieci nie
        musialy obcowac z mahmutami (bo wiadomo jaki jest ich poziom i jaki jest poziom
        placowek, do ktorych uczeszczaja).
        • camel_3d Re: akurat tak mysli wiekszosc 17.03.05, 15:22
          to tez niestety prawda, ale tez spora ilosc Turkow unika kontaktow z "swoim"
          srodowiskiem. Tyle ze oni maja najczesciej wyksztalcenie wyzsze i dobrzeplatna
          prace.
          • reinhardt Re: akurat tak mysli wiekszosc 17.03.05, 18:42
            ta" spora" czesc Turkow to zaledwie nikly ulamek na tysiac ludzi z
            Turcji , znajdziesz 2 lub 3 osoby na prawdziwym poziomie i z dobrym
            wyksztalceniem,ale co nie oznacza ze sa pozbawieni swych cech narodowych
            i kulturowych i dalej ich baby chodza w chustach zakutane i dalej maja swe
            nawyki itp. poprostu nie asymiluja sie ,pozostajac ciagle w swym srodowisku
            i kulturze islamu,praktycznie to sa ludzie nie reformowalni. Bardzo dobrze
            ktos wyzej napisal !,Niemcy glosuja nogami ! dzielnice pustoszeja ubozeja
            i zamieniaja sie w enklawy auslenderow z roznych stron swiata ,nie tylko
            Turcji, Jestem ciekawy jak ? i kiedy ten problem bedzie rozwiazany ? to
            jest chyba najwiekszy bol glowy dla wladz maista i nie tylko
            Berlina.,dotyczy calych Niemiec.
            • camel_3d a Polacy to inaczej? 18.03.05, 11:49

wystarczy wycieczka do kosciola Polskiego. No fakt, Polacy nie nosza hust itp.
              A Chicago? Przeciez to praktycznie polskie miasto. 3.000.000 Polakow..
              Ten problem nie moze byc rozwiazany na szczeblu miasta. Trzeba po prostu
              zmienic prawo. Zrobic podobnie jak w Wielkiej Brytani. Zasilek dla bezrobotnych
              przysluguje ci, jezeli przepracowales na stala umowe (chyba) dwa lata. Gdyby tu
              bylo takie prawo, to by bylo o polowe mniej obcokrajowcow, ktorzy zeruja na
              niemieckim prawie.
              • reinhardt Re: Berlin byl monolitem 19.03.05, 06:09
                pod wzgledem narodowosciowym,nigdy w historii tego miasta nie naplynelo tyle
                cudzoziemcow jak to ma miejsce teraz. Przyczyna tego jest rozbudowany do
                granic absurdu w calych Niemczech system socjalny, z ktorego jak na ironie
                losu korzystaja ci ktorzy na niego nie pracowali. Cala ta masa ludzi z
                Polski, Turcji, Rosji,bylej Jugoslawi, korzysta garsciami z tego co kiedys
                wypracowaly cale pokolenia niemcow. Niemcy sa krajem monolitycznym, i
                nigdy nie beda do jego wygladu pasowac ludzie o ciemnych twarzach i
                religia islamu. Niemcy nie sa krajem emigracyjnym takim jak jest
                Australia,Canada czy USA tam jest wielki tygiel w ktorym mieszaja sie
                rozne kultury i narodowosci, Europa nigdy nim nie byla dla emigracji,a juz
                szczegolnie Niemcy ze swoja historia i kultura. Rzad niemiecki popelnil
                wielki blad !,zapraszajac w latach 60 tych robotnikow z Turcji i bylej
                Jugoslawii [choc ci ostatni jeszcze pasuja] dzis nie idzie sie ich
                pozbyc !,wprowadzone swego czasu jednorazowe odprawy w wysokosci
                kilkudziesieciu tysiecy marek dla tureckich gastarbeterow nie zdaly egzaminu,
                malo kto z nich skorzystal, wola siedziec latami w Niemczech na zasilkach
                niz wracac do Turcji, za to w okresie letnim widac karawany mikrobusow z
                zaladowanymi pod sam dach i na dachu przytroczonymi maszynami do
                szycia ,lodowkami itp cale karawany jada na odwiedziny kierunek Itanbul !!!
                wlokac ze soba "zdobyczny towar"
                • maya2006 mozg reinhardta to kompletny monolit hhhehe 20.03.05, 12:54
                  mozg reinhardta to kompletny monolit hhhehe , lub pantofelek jednokomorkowiec.
                  • reinhardt ja jedyny pisze cala prawde !! 20.03.05, 22:12
                    i widze to krytycznym okiem ! sprobujcie porozmawiac tak naprawde i w
                    wielkiej tajemnicy z Niemcami, co mysla o wszystkich auslanderach ,wlosy
                    by wam z przerazenia stanely na glowie !!,ale oficjalnie nigdy wam tego
                    nie powiedza,beda sie tylko grzecznie usmiechac. Ktos oprocz mnie wyzej
                    napisal ze Niemcy glosuja nogami !!, prawda !!,znikaja natychmiast z
                    miejsc gdzie zaczyna przybywac auslanderow !! Nikt o tym nie chce na
                    forum mowic ,kazdy udaje glupa !!,bo wracajac na odwiedziny do Polski
                    opowiada niestworzone rzeczy jak ma dobrze w Rajchu. nikt nie pisze o
                    mlodych polskich chlopakach na dworcach Berlina, i o polskich dziewczynach
                    przyjezdrzajacych w wiadomych celach. To temat tabu! nie pisac o
                    tym ,Alles ist sehr gutt !!
                    • maya2006 Jakie zycie taki humor 20.03.05, 23:13
                      Zdaj sobie sprawe z tego reinhardt, ze wielu obcokrajowcow ucieka tak samo ze
                      slamsow jak i Niemcy. Dlaczego nie mieli by tego oni nie robic ? Tak samo ty
                      bedac w Polsce i majac wybor nie zostaniesz wsrod pijaczkow. W lepszych
                      dzielnicach mieszka wielu obcokrajowcow i nikt pprzed nimi nie ucieka bo moja
                      kulture i zachowuje sie NORMALNIE. Zastanow sie czlowieku ze POlacy i Niemcy na
                      poziomie nie maja ochoty na chamstwo. I jezeli tylko ich stac to uciekaja. I
                      racje czlowieku masz, ze wielu obcokrajowcow podpada przez to ze zachowuja sie
                      ochydnie. Moze masz i czesciowo racje jezeli chodzi o fakty ale ich
                      interpretacja to mieszanka ciemnoty z zawiscia i fanatyzmem. No i czego ty od
                      innych chcesz? chcesz zeby przykladowo goldangel i inni normalni na tym forum
                      potwierdzili Twoje chore wypociny? Czlowieku ciesz sie ze nam jest dobrze, ze
                      spotykamy fajnych ludzi: Polakow , Niemcow, Koreanczykow i innych
                      obcokrajowcow. Idz na studia zobaczysz ze tam sa normalni ludzie. Po zrobieniu
                      dypplomu znajdz sobie prace w normalnym towarzystwie. Po prostu zostan tym,
                      komu tak zazdroscisz . Wtedy bedziesz w stanie zrozumiec.
                      • maya2006 mialo byc blondangel a nie goldangel:-) 20.03.05, 23:14
                        w poprzednim wpisie mi sie pomylilo
                    • mike-great Re: ja jedyny pisze cala prawde !! 14.09.05, 01:19
                      W końcu i tak Niemcy znikną z Niemiec - tego się boisz??? Nie bój się -
                      migracje ludów na przestrzeni kart historii były, są, i będą. Każdy kraj ma
                      swoje problemy. We Francji dużo Arabów z Afryki Północnej, Zairu (Kongo
                      Belgijskie kiedyś), i innych kolonii. W GB też - nie tylko Hindusi dominują,
                      tam jest cały świat w pigułce. A sąsiadująca z Niemcami Holandia to nawet
                      zamieszki miała na tle etnicznym. Tego nie zmienisz. Do Polski też przyjeżdża
                      coraz więcej Chińczyków (ich jest "tylko" miliard...), Wietnamczyków (patrz
                      Warszawa), ale i emigrantów z byłych republik radzieckich (a teraz wolnych
                      państw - najwięcej chyba Ukraińców). Te problemy będą coraz większe, ale może
                      są i pozytywy. Polscy dentyści i pielęgniarki są hitem na rynku usług
                      medycznych w GB, ale i ja ostatnio skorzystałem z porad ukraińskiego doktora -
                      naprawdę dobrego specjalisty - w jednej z przychodni na Śląsku, gdzie facet się
                      przeprowadził. I co? I dobrze. Świat w dobie szybkich i głębokich zmian, coraz
                      powszechniejszych technologii informatycznych i komunikacyjnych ma wyzwania, o
                      których się jeszcze nie śniło na początku tego wieku (czyli całkiem niedawno).
                      Staraj się godnie żyć w tej mozajce - i niech ci nerwy nie puszczają.

reinhardt napisał:

> i widze to krytycznym okiem ! sprobujcie porozmawiac tak naprawde i w
                      > wielkiej tajemnicy z Niemcami, co mysla o wszystkich
                      auslanderach ,wlosy
                      >
                      > by wam z przerazenia stanely na glowie !!,ale oficjalnie nigdy wam tego
                      > nie powiedza,beda sie tylko grzecznie usmiechac. Ktos oprocz mnie wyzej
                      > napisal ze Niemcy glosuja nogami !!, prawda !!,znikaja natychmiast z
                      > miejsc gdzie zaczyna przybywac auslanderow !! Nikt o tym nie chce na
                      > forum mowic ,kazdy udaje glupa !!,bo wracajac na odwiedziny do Polski
                      > opowiada niestworzone rzeczy jak ma dobrze w Rajchu. nikt nie pisze
                      o
                      >
                      > mlodych polskich chlopakach na dworcach Berlina, i o polskich dziewczynach
                      > przyjezdrzajacych w wiadomych celach. To temat tabu! nie pisac o
                      > tym ,Alles ist sehr gutt !!
                • werter-6 Du hast recht Reinhardt 23.06.05, 09:50
                  Wohne auch in Berlin!!
                • mike-great Re: Berlin byl monolitem 14.09.05, 01:03
                  reinhardt - dooopisz fleki - w takim FFM 28% ludności to emigranci, i co? To
                  jest ten niemiecki monolit? Niemieckie państwo socjalne (kurde-prawie już
                  socjalistyczne) pada na pysk, i to nie przez Polaków w nich mieszkających i, w
                  zdecydowanej większości, pracujących, ale przez leniwych Niemców, którzy nie
                  zauważyli, że coś się poza Deutschlandem pozmieniało. Pennery i buraki zdarzją
                  się wszędzie, ale chyba nimi się nie interesujesz? Pracuj, oszczędzaj, i czyść -
                  a będzie ci się lepiej żyło. Nam też. Tylko nie pierdoool na tym forum!

reinhardt napisał:

> pod wzgledem narodowosciowym,nigdy w historii tego miasta nie naplynelo
                  tyle
                  > cudzoziemcow jak to ma miejsce teraz. Przyczyna tego jest rozbudowany do
                  > granic absurdu w calych Niemczech system socjalny, z ktorego jak na ironie
                  > losu korzystaja ci ktorzy na niego nie pracowali. Cala ta masa ludzi z
                  > Polski, Turcji, Rosji,bylej Jugoslawi, korzysta garsciami z tego co kiedys
                  > wypracowaly cale pokolenia niemcow. Niemcy sa krajem monolitycznym, i
                  > nigdy nie beda do jego wygladu pasowac ludzie o ciemnych twarzach i
                  > religia islamu. Niemcy nie sa krajem emigracyjnym takim jak jest
                  > Australia,Canada czy USA tam jest wielki tygiel w ktorym mieszaja sie
                  > rozne kultury i narodowosci, Europa nigdy nim nie byla dla emigracji,a juz
                  > szczegolnie Niemcy ze swoja historia i kultura. Rzad niemiecki popelnil
                  > wielki blad !,zapraszajac w latach 60 tych robotnikow z Turcji i bylej
                  > Jugoslawii [choc ci ostatni jeszcze pasuja] dzis nie idzie sie ich
                  > pozbyc !,wprowadzone swego czasu jednorazowe odprawy w wysokosci
                  > kilkudziesieciu tysiecy marek dla tureckich gastarbeterow nie zdaly
                  egzaminu,
                  >
                  > malo kto z nich skorzystal, wola siedziec latami w Niemczech na zasilkach
                  > niz wracac do Turcji, za to w okresie letnim widac karawany mikrobusow z
                  > zaladowanymi pod sam dach i na dachu przytroczonymi maszynami do
                  > szycia ,lodowkami itp cale karawany jada na odwiedziny kierunek Itanbul !!!
                  > wlokac ze soba "zdobyczny towar"
    • schutzengel1 Re: Auslander Raus ! 17.04.05, 15:17
      masz całkowitą rację, cały Kreuzberg to teraz dzielnica muzułmańska,smród, brud
      i ubóstwo, jak spotkasz tu młodego Niemca to wiadomo, że narkoman, pedał, lesba
      albo w odwiedzinach u dziadków.

• reinhardt Re: Auslander Raus ! 17.04.05, 16:28
        a wiec ??????? kto ma racje ?? ,znowu ja !!!!!!,ja prawde pisze,i teraz ktos
        dopisal o Kreuzberg,a takich dzielnic jest wiecej !! lub sa male enklawy w
        innych dobrych jeszcze chwilowo miejscach,ktore za jakis czas sie rozrosna do
        wielkich bo ludnosc mulzumanska mnozy sie w przerazajacym tempie !!!!

Maya !!!! to ze na studiach obracasz sie CHWILOWO !!!!!!! wsrod innych
        ludzi to nie oznacza ze bedziesz tak ciagle miala,chwilowo zyjesz w swiecie
        uludy i wydaje ci sie ze wszystko jest super. Jak zaczniesz prace to
        zobaczysz na czym roznica polega,miedzy toba a takim samem fachowcem ale
        urodzonym w Niemczech,zobaczysz kogo chetniej przyjma do pracy ,ciebie czy
        osobe urodzona w Niemczech,zobaczysz kogo szybciej awansuja ? ciebie ?czy
        osobe urodzona w niemczech ? itd. itp .Generalnie mowiac kazdy rodowity
        Niemiec ma wieksze szanse na zdobycie dobrej pracy od kazdego jednego
        auslandera ,nawet jesli jego kwalifikacje sa ubozsze od tego co przyjechal
        z Rosji czy Polski. Niemcy wyraznie popieraja swoich !!!!!! Caly szereg
        wewnetrznych przepisow jest tak skomponowanych ze automatycznie blokuja
        dojscie auslanderow do atrakcyjnych prac i stanowisk,w sektorze panstwowym i
        wielkich firmach. Auslander bedacy legalnie w Rajchu w 90% wykonuje prace
        niechciane i nielubiane przez niemcow ,oczywiscie poza zawodami gdzie mozna
        poruszac w na prywatnym odcinku a to oznacza prace,dentysty,lekarza,itp.
        Reszta rynku nalezy do Auslanderow wykonujacych brudne,uciazliwe,i szkodliwe
        dla zdrowia roboty,do takich robot pojdzie Turek,Polak,Jugol i Ukrainiec.
        Niemiec natomiast dalej bedzie szukal pracy lekkiej ,latwej iprzyjemnej i
        gdzie zarobi dobrze ,i ma na to wieksze szanse majac skonczone tylko Grund
        Schule niz Polak czy Rusek z dyplomem Uniwerystetu.
      • camel_3d Re: Auslander Raus ! 19.04.05, 16:13
        Kreuzberg jest duzy, a niektore jego kawalki sa wrecz wspaniala... najwyrazniej
        obracacie sie tylko w najblizszej okolicy..
        • blondangel Tja... 20.04.05, 15:37
          Ludziska, dajecie sie prowokowac takiemu prymitowi... Weszlam tu po dluzszym
          czasie i widze ze NIC sie nie zmienilo. Ta oferma nadal nie potrafi pisac
          poprawnie po niemiecku...

Co do Kreuzbergu..... Jesli ktos by nie wiedzial... Okolice Potsdamer Platz -
          Stresemannstrasse, Anhalter Bahnhof - to tez Kreuzberg. I ? Jest tam syf?
          Dziwne, ze mnostwo hoteli jest budowanych, gastronomia tez sie rozwija. No ale
          bezmozgowce maja swoje schematy i nic ich nie przekona. Scheiß drauf.

Co do Twojej teorii ofermo.... Musze Ci powiedziec, ze na moje miejsce pracy
          zglosilo sie 20 osob, z czego po wstepnych egzaminach weszlo 4 do engere Wahl.
          Byli to sami Niemcy - ja jako jedyna "Ausländer"... I co? Bylam najlepsza,
          dostalam prace i kartofli zostawilam daleko za soba. Tyle na temat Twojej
          chorej teori.
          • reinhardt heheeheheh !! 20.04.05, 20:06
            dostalas prace nie to ze bylas najlepsza , ale ze dostalas napewno o wiele
            mniejsze wynagrodzenie niz jakikolwiek Niemiec ,bo auslandery godza sie na
            kazda stawke byle dorwac robote !!. Niemiecy napewno zadali sobie znacznie
            wiecej za ta sama prace ,dlatego odpadli !!!!,ehehheheeheh! a ty zasuwasz za
            grosze i wydaje ci sie ze jestes najlpesza !!,heheheeh !! Nie ma cudow !!
            jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo ze chodzi o pieniadze !!
            • blondangel Buaaahahahaha 20.04.05, 20:52
              Jestes smieszny. Jesli nazywasz 50.000 w roku Festgehalt + Zuschüsse +
              Provisionen smieszne pieniadze, to nie moj problem. Mi sie powodzi
              ZAJEBISCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              P.S. A jeszcze cos do twojej wiadomosci: zarabiam tak zajebiscie, bo znam
              jezyk - i teraz uwazaj - P O L S K I i R O S Y J S K I.

• reinhardt Re: Buaaahahahaha 21.04.05, 19:41
                czyli pracujesz jako "dama do towarzystwa" znajac dobrze
                jezyk "zamoznych "klientow zza sciany wschodniej, hmmm ?.. niezle !
                • blondangel Re: Buaaahahahaha 24.04.05, 12:55
                  Jestes zalosny chlopie. To, ze Twoja zona albo matka sie puszcza, nie znaczy,
                  ze wszystkie kobiety sa takie same.
                  • corgan1 dzizas, skad sie biorą takie palanty jak reinhardt 03.07.05, 02:20
                    • putativus Re: dzizas, skad sie biorą takie palanty jak rein 03.07.05, 11:56
                      cięzko ocenić. Jedyne wytłumaczenie to to, że zakompleksieni ludzie tak mają...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka