Dodaj do ulubionych

co w berlinie robić mam?

24.06.05, 00:20
bede tam cały lipiec. podrzućcie propozycje gdzie, co i jak. nietuzinkowe miejsca, co zobaczyc koniecznie, gdzie iść, a gdzie nie warto i omijać szerokim łukiem. wszystko co wam wpadnie do głowy... nie tylko turystyczne pomysły:) knajpki z klimatem, sprawdzone "grzebalnie", targi staroci, gdzie na piwo i muze, a gdzie za drogo na studencką kieszeń itd.
Obserwuj wątek
    • maya2006 Re: co w berlinie robić mam? 24.06.05, 07:53
      a w ktorej dzielnicy bedziesz mieszkac ?
      • hoop_cola Re: co w berlinie robić mam? 24.06.05, 11:10
        w neukoln, a szo?
        • camel_3d o jezu... 27.06.05, 16:20
          juz goszej dzielnicy nie ma:) no moze jeszcze wedding:)
          • hoop_cola Re: o jezu... 27.06.05, 16:42
            :( nie strasz. co tam jest nie tak?
    • ajakaga Re: co w berlinie robić mam? 24.06.05, 08:59
      tu sobie mozesz troche poczytać ja sie tam juz wybieram za tydzień
      www.poloniaberlin.de/
      • hoop_cola Re: co w berlinie robić mam? 24.06.05, 11:11
        ło, fajna str,thx
      • hoop_cola Re: co w berlinie robić mam? 24.06.05, 11:21
        a poza tym... tez za tydzien jade:)
      • camel_3d heheh 27.06.05, 16:21
        widze, ze kolezanka reklamuje swoje strone:))))
    • putativus Re: co w berlinie robić mam? 24.06.05, 15:05
      w ubieglym tygodniu byl dodatek o Berlinie w Gazecie Wyborczej. warto zapukac
      tu i tam, moze jeszcze maja cosik na stanie to sobie poczytasz;-))
      poza tym ,wszytsko mozna, dlatego jest zajefajnie;-))
      • hoop_cola Re: co w berlinie robić mam? 24.06.05, 18:25
        yyyh:( najgorsze je to że ja to bym duuużo chciała zobaczyc, jechac, zwiedzic, poznać i nie wiem od czego zacząć
        • camel_3d Re: co w berlinie robić mam? 27.06.05, 16:23
          zacznij od kupienia jakiegos przewodnika..
          potem od pozania kilku tubylcow, potem wyrzuc przewodnik:) bo oni cie juz
          zaciagna gdzie trzeba...
          • hoop_cola Re: co w berlinie robić mam? 27.06.05, 16:42
            przewodnik ju mam:) a tubylcy... zobaczymy co sie wykroi:)
    • hoop_cola Re: co w berlinie robić mam? 26.06.05, 22:15
      ehhh ludzie ludzie. qrde, no zalezało mi bardzo zeby poznac wasze ulubione miejsca w berlinie. mam mape, jakis przewodnik, ale chodziło mi o WASZE miejsca, a tymczasem... odzew jakby was tam nie było. marniutko, a mi markotno bo trochu na was liczyłam:(
      • camel_3d Re: co w berlinie robić mam? 27.06.05, 16:24
        polecam ci restauracje "singapirska" zaraz przy wysciu z metra na Görlitzer
        Banhof.. tylko w godzinach od 13 - 16 bo wtedy jest o polewe tanbiej:) i zupe
        sie jeszcze dostaje..heheheh
        • maya2006 Re: co w berlinie robić mam? 28.06.05, 12:05
          ja uwielbiam museumsinsel, oczywiscie nie lubie turystow na niej... tam jest
          pergamonmuseum, alte nationalgalerie, i tu sie zatrzymam, bo tam sa dziela
          malarzy 19. wieku, fajny kicz, taki mmm:-) po zwiedzeniu tego mozna przejsc jak
          kazdy szanujacy sie turysta w strone hackesche höfe i pzejsc sie po tych
          podworkach. kawa tam jest dobra w "starbucks". ciacho ujdzie. oczywiscie mozna
          takze skrecic do cafe orange lub pojsc dalej na oranienburgesrstrasse, polecam
          meksykanina "la cucaracha" lub hindusa lub jezeli piwko to tez "aufsturz".
          ostrzegam turystow chmara. wieczorkiem polecam pojscie z powrotem pod alte
          nationalaglerie, gdzie jest open air kino....
          • maya2006 Re: co w berlinie robić mam? 28.06.05, 12:07
            no i polecam ci friedrichshain, simon-dach-strasse jest ulica gdzie jest
            niesamowita ilosc fajnych knajpek.zwiedzac tam raczej nie ma co, ale tak jak
            mowie na wypad na piwo, czy kawe sie nadaje. dzielnica studencko-artystyczno-zulowa
            • maya2006 Re: co w berlinie robić mam? 28.06.05, 12:09
              jezeli chodzi o plaze, to polecam berlin-wannsee. jest wielka plaza nad
              jeziorkiem. po plazy podejsc do tzw. biergarten "loretta". pod drzewami i ceny ok.
              • maya2006 Re: co w berlinie robić mam? 28.06.05, 12:11
                tiergarten jest fajny, ale tez turystow do licha i troche, takze treptower park
                jest fajny. mozna dojsc do tzw. insel, i polezec na malym molo, a jezeli chcesz
                romantycznie to mozna tam na tym molo zrobic piknik... wieczorem zbieraja sie
                malolaty i pala tam swieczki, pijac piwo(grzecznie)
                • maya2006 Re: co w berlinie robić mam? 28.06.05, 12:12
                  ano prenzlauer berg tez jest fajny, pod wzgledem knajpkowym:-)
                  • maya2006 Re: co w berlinie robić mam? 28.06.05, 12:14
                    a jezeli interesuje cie sztuka malarska 11-18 wieku to ogroooooooomny i
                    wartosciowy zbior znajdziesz w gemäldegalerie na potsdamerplat. jezeli lubisz
                    centra handlowe to po muzeum mozesz wejsc w potsdamerplatz arkaden. jest wloch,
                    gdzie mozna zjesc wspaniale lody (no tu tez turystow zatrzesienie)
                    • maya2006 Re: co w berlinie robić mam? 28.06.05, 12:16
                      jest niedaleko pergamonu tadschikische teestube.. polecam
                      • maya2006 Re: co w berlinie robić mam? 28.06.05, 12:19
                        sa galeryjki, sa atrakcje, ale tak naprawde to musisz wiedziec co cie
                        interesuje? sztuka?jezeli sztuka to jaka? zakupy? zycie nocne?jezeli zycie
                        nocne to eleganckie kluby? czy studenckie knajpki? samochody? architektura? ?
                        prostytutki stoja na oranienburgerstrasse .. no bo wachlarz zainteresowan moze
                        byc nieograniczony, nieprawdaz?
    • hoop_cola maya2006 thx!!!! 28.06.05, 16:48
      maya, o to sie mie rozchodziło:))) dzieki ogromne.po zajeciach bede miec duzo czasu wolnego, wiec na pewno skorzystam. a w ogole to przydałabys mi sie na przewodnika... hehe.
      a jeszcze jedno pytanie - praktyczne - jakie bilety na przejazdy kupowac? od razu miesieczny czy rozbijac sie na jakies tygodniowe itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka