caysee 18.03.06, 16:41 Ciekawa jestem, czy chcecie zostac w Niemczech na zawsze, czy macie jakies plany powrotu do ojczyzny w przyszlosci? Ciagnie was z powrotem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Zamierzacie wrocic do Polski? 18.03.06, 16:44 Jak pomysle o warunkach bytowych w Polsce i placy, ktora ledwo starczy na zycie, to mi sie odechciewa... Odpowiedz Link
marek.walkowiak Moze na emeryture 18.03.06, 16:50 Zastanawiam sie co bedzie tu za paredziesiat lat, z oswiata jest nie najlepiej, z medycyna tez nie, moze Polska ma na przyszlosc lepsze perspektywy. Odpowiedz Link
haribok6 Re: Zamierzacie wrocic do Polski? 18.03.06, 20:34 A ja nie zamierzam zostac w Niemczech na stale chociaz mieszkam tu juz 4 lata,mysle o emigracji gdzies dalej poza Europe. Odpowiedz Link
feema-to-ja Re: Zamierzacie wrocic do Polski? 19.03.06, 10:54 Ja nie planuje powrotu, tym bardziej, ze moj przyszly maz jest Niemcem i nie wyobraza sobie mieszkania w Polsce. Odpowiedz Link
alesko Re: Zamierzacie wrocic do Polski? 19.03.06, 12:11 hej no ja jak najbardziej! ale kiedy to nie moge powiedziec na razie ciagnie mnie i mojego chlopaka do wielkiej bratanii, iralndii zobaczymy jak bedzie dalej sie polska rozwijac i czy mozemy sie tam odnalezc na rynku pracy po prostu, dla mnie na pewno byloby to lepsze rozwiazanie niz De np:nie chce mi sie czekac latami na pozwolenie na prace papatki Odpowiedz Link
dede1 Re: Zamierzacie wrocic do Polski? 20.03.06, 10:57 Na dzien dzisiejszy ciezko mi sobie powrot do Polski wyobrazic. Moj maz natomiast, mimo, ze Niemiec, rozwaza w przyszlosci taka ewentualnosc. On sie w Polsce podejrzanie dobrze czuje! Zobaczymy co przyniesie los?! Iza Odpowiedz Link
dede1 Re: ja wiem nawet, dlaczego on się w Polsce 20.03.06, 12:15 To zdradz mi prosze ten sekret! Prosze! Iza Odpowiedz Link
arletapp Re: Zamierzacie wrocic do Polski? 21.03.06, 22:29 ja nie robie planow. 10 lat temu mialo byc na rok. Teraz kupilismy tu dom. Nie wiem co mi albo mojemu mezowi odbije za pare lat, on tez jakos tez podejrzanie dobrze czuje sie w Polsce... Mielismy juz plany wyporwadzki do Nicei, ktore jednak nie wyszly, wczesniej do Londynu, zawsze zwiazane z praca, wiec kto wie, gdzie nas poniesie. Poki co, mnie tu dobrze i mojej mamie tez, gdy nas odwiedza Odpowiedz Link