Dodaj do ulubionych

Ksiegarnie online

25.08.06, 09:32
Witajcie,
ludziska kochane moze wiecie jaka ksiegarnia internetowa wysyla ksiazki za
granice za zaliczeniem pocztowym lub przedplata? Te, ktore znalazlam zycza
sobie platnosc karta EC, aby po wysylce samemu odciagnac dana kwote. Moze
jestem zbyt ostrozna, ale takie rozwiazanie nie bardzo mi sie podoba.
A moze znacie jakas ksiegarnie, ktora prowadzi sprzedaz zagranicznych ksiazek
i moglaby mi ewentualnie ten egzemplaz sprowadzic? Dodam, ze mieszkam w
okolicach Siegburga (Rhein-Sieg-Kreis, NRW). Nikt ze znajomych nie wybiera
sie w najblizszym czasie do Polski, bo bym go poprosila o przysluge.
Za jakies informacje bylybym wdzieczna.
Cieplutko pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ewa553 Re: Ksiegarnie online 25.08.06, 10:54
      czy dobrze zrozumialam, ze chodzi Ci o jakas konkretna ksiazke? Powiedz jaka,
      moze ktos z nas ma.
    • margo125 Re: Ksiegarnie online 25.08.06, 10:58
      Od lat zamawiam ksiazki w ksiegarniach internetowych (np. amazon.de), placac
      karta EC lub kredytowa. Dziala bez zarzutow.

• magnusg Re: Ksiegarnie online 25.08.06, 11:24
        Jej chyba chodzi o polskie ksiegarnie.Tak ja to przynajmniej zrozumialem.
        • margo125 Re: Ksiegarnie online 25.08.06, 11:32
          Chyba masz racje. Wiele ksiazek zamawiam w Anglii, stad zasugerowalam sie
          wlasna sytuacja.
        • caysee Re: Ksiegarnie online 25.08.06, 11:48
          Mnie tez sie wydaje, ze chodzi o polskie ksiegarnie.
    • kawcia11 Re: Ksiegarnie online 25.08.06, 11:49
      Witam. Ostatnio wlasnie zamawialam kilka ksiazek z Polski, ale przyznam ze mi
      wlasnie chodzilo o ksiegarnie, ktore honoruja karty platnicze, badz kredytowe.
      Ja zdecydowalam sie na ksiegarnie Merlin. Ceny maja ok, oplata za przesylke nie
      jest wygorowana. Z tego mojego malego doswiadczenia moge ja polecic. Sprawdz,
      czy odpowiada Ci forma wysylki i platnosci w nizej podanych:
      www.empik.pl
      www.nk.com.pl (tam nie jest napisane nic na temat wysylek zagranice, ale
      osobiscie do nich pisalam i wiem ze wysylaja bez problemu, z tym ze akurat tu,
      nie mozna placic karta, ale wlasnie takie cos Ciebie interesuje) i oczywiscie
      www.merlin.com.pl

Zycze powodzenia
      • schwarzerkater Re: Ksiegarnie online 25.08.06, 12:18
        Wielkie dzieki za odzew!
        Macie racje, chodzilo mi o polskie ksiegarnie, a ksiazka ktora chce kupic
        to "Motocyklista doskonaly" von David L.Hough. Normalnie odkupilabym chetnie od
        kogos, ale to ma byc prezent, wiec wypadaloby nowa.
        Ale jestem taka zakrecona, ze nie pomyslalam wczesniej, zeby poszukac w necie
        polskich ksiegarni na terenie Niemiec. Poskakalam troche po google i znalazlam
        pare, niestety w zadnej z nich nie ma takiej pozycji. Napisalam do jednej maila
        z zapytaniem, czy byloby mozliwe sprowadzenie tejze ksiazki i ile by to trwalo.
        Nadal czekam na odpowiedz. A gdyby ktos byl zainteresowany, podaje link:

www.polnisch-buch.de/
        • ggigus kolezanka korzysta z merlina od lat, placi 25.08.06, 13:31
          karta kredytowa
          moze sprobuj tam?
          • schwarzerkater Re: kolezanka korzysta z merlina od lat, placi 25.08.06, 17:16
            Dostalam odpowiedz. Sprowadza dla mnie bez problemu, potrwa od 8-10 dni,
            zaplacic musze per Vorkasse.
            Dziekuje wszystkim za odpowiedzi, a z merlina i empiku napewno tez kiedys
            skorzystam.
            Pozdrowienia.
        • magnusg Re: Ksiegarnie online 25.08.06, 17:11
          Szczerze mowiac watpie, zebys znalazla polska ksiegarnie, ktora wysle ci
          ksiazke na rachunek za granice.Zbyt duze ryzyko dla nich, ze ktos nie zaplaci i
          trzeba by bylo klienta ganiac za granica.Chyba, ze za pobraniem(Nachnhame)-ale
          to zapewne przy bardzo wysokich kosztach, tak ze oplata byla by moze wyzsza niz
          cena ksiazki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka