hummor 28.07.09, 10:54 czy na Gewerbe mozna pracowac w Mc Donalds-ie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thunder-mug Umowa franczyzy (ang. franchise agreement) 28.07.09, 11:13 hummor napisała: > czy na Gewerbe mozna pracowac w Mc Donalds-ie? ------------------------------------------------------ Odpowiedz Link
thunder-mug Re: czy moze ktos wie, 28.07.09, 12:41 annajustyna napisała: > Jako sprzedawca/zmywak nie... ==================================== Ale jako szef tak! Odpowiedz Link
hummor Re: czy moze ktos wie, 28.07.09, 15:33 to w koncu tak czy nie? moze firma zatrudnic firme? Odpowiedz Link
thunder-mug to w koncu tak czy nie? 28.07.09, 15:43 hummor napisała: > to w koncu tak czy nie? > moze firma zatrudnic firme? ---------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: czy moze ktos wie, 28.07.09, 15:48 hummor napisała: > to w koncu tak czy nie? > moze firma zatrudnic firme? Firma nie może zatrudnić firmy - może jej jednak dać zlecenie wykonania usługi. Najlepiej złóż taką propozycję jakiemuś właścicielowi restauracji McD - jeżeli będzie zainteresowany, to sam się wszystkiego dowie. Jeżeli coś z tego wyjdzie to z jednego możesz się już cieszyć - nie zapłacisz ani centa podatków - bo nie przekroczysz progu zarobków zoobowiązującego cię do odporowadzania takowych. Tak dobrze płacą. Odpowiedz Link
thunder-mug tak było u fryzjerów... 28.07.09, 16:13 ja.nusz napisał: Firma nie może zatrudnić firmy - może jej jednak dać zlecenie wykonania usługi. Najlepiej złóż taką propozycję jakiemuś właścicielowi restauracji McD - jeżeli będzie zainteresowany, to sam się wszystkiego dowie. ======================================== Kilka lat temu, pamiętam, tak było u fryzjerów. Każdy obsługujący był samodzielnym przedsiębiorcą... Ale zdaje mi się, że to cholerne związki zawodowe zazdrościły fryzjerom i ustawą skasowano... Odpowiedz Link
hummor Re: tak było u fryzjerów... 28.07.09, 17:13 ok, dzieki. p.s. postöw annyjustyny nie czytam , bo ta laska mnie zwyczajnie drazni. Odpowiedz Link
jessi_a Re: tak było u fryzjerów... 28.07.09, 21:54 ale ta laska odpowiedziala na Twoje pytanie. Nie mozesz. Odpowiedz Link
jureek Re: tak było u fryzjerów... 29.07.09, 00:52 hummor napisała: > odpowiedziala z drwina Skąd wiesz, że z drwiną, jeśli jej nie czytasz? Jura Odpowiedz Link
hummor Re: tak było u fryzjerów... 29.07.09, 07:53 czytalam jej inne wpisy i nie lubie ludzi , ktorzy ironizuja, moze ona ma jakies nieleczone kompleksy.... Odpowiedz Link
annajustyna Re: tak było u fryzjerów... 29.07.09, 07:59 Dokladnie tak! Zasuwam na mopie na czarno, bo sie uczyc nie chcialam, a teraz sie podleczam na forum! A powaznie - gdybys mial Gewerbe jako firma sprzatajaca, to oczywiscie moglbys w ramach zlecenia pracowac w Macu. Ale jako sprzedawca badz pomywacz, to juz nie - bylaby to klasyczna Scheinselbstständigkeit. Ponadto potrzeba w skali roku ok. 3 zleceniodawcow, by sie na dluzsza mete nie doczepili (wyjetek: Freiberufler jak inzynierowie pracujaca w ramach projektu, ci moga wyjatkowo miec pürzez dluzszy czas tylko jednego zleceniodawce). Ps. Nie jestem laska, jestem facetem! Odpowiedz Link
thunder-mug Re: tak było u fryzjerów... 29.07.09, 09:13 annajustyna napisała: Ps. Nie jestem laska, jestem facetem! ============================= To nie jest ironia! To jest żrący sarkazm! Także tego nienawidzę! Odpowiedz Link
annajustyna Re: tak było u fryzjerów... 29.07.09, 09:22 Masz cos przeciwko facetom, he? Odpowiedz Link
bielski-emigrant Re: czy moze ktos wie, 02.08.09, 11:51 Daj sobie lepiej spokój bo w Mc płacą 6,5€ brutto na godzinę.Będziesz robić tylko na życie i to skromne. Odpowiedz Link
hummor Re: czy moze ktos wie, 02.08.09, 13:41 W Hessen placa 7,2 brutto, pracujac na Teilzeit (studiuje), mialam 1100 euro. Mi to starcza na zycie, nie musze sie tu dorabiac. Odpowiedz Link
lunatix Re: czy moze ktos wie, 02.08.09, 14:34 Zarabiajac ponizej 20/h na Selbständigkeit w Niemczech to zepchniecie sie na margines. Z tego nie mozna wyzyc i na dlugi dystans to zaprogramowana katastrofa finansowa konczaca sie w socjamcie. Odpowiedz Link
juzniewqrwionylektor 1100 € brutto wystarczy na studenckie życie, 02.08.09, 15:57 ale potrzeba przepracować ca. 150 h miesięcznie przy takiej stawce godzinowej. Czy wystarczy czasu na studiowanie? Jeżeli to jest Teilzeit, to ile godzin jest Vollzeit??? Odpowiedz Link
annajustyna Re: 1100 € brutto wystarczy na studenckie ż 02.08.09, 16:17 Volzeit to przynajmniej 200 h miesiecznie... Odpowiedz Link
juzniewqrwionylektor du bist selbst voll! 02.08.09, 19:11 widać, że nigdy nie pracowałaś. Przy ośmiogodzinnym dniu pracy Vollzeit to ca. 176 h miesięcznie. Odpowiedz Link
annajustyna Re: du bist selbst voll! 03.08.09, 13:50 Sorry, nadgodziny tak mi weszly w krew, ze juz ich nie widze... Odpowiedz Link
juzniewqrwionylektor uważaj co piszesz! 03.08.09, 14:30 Parsknąłem przy jedzeniu :):):) Prędzej uwierzę, że się nie wyrabiasz w normalnym czasie i musisz po godzinach dokańczać robotę! Odpowiedz Link
annajustyna Re: uważaj co piszesz! 03.08.09, 14:49 Co ja na to poradze, ze ludzie tak te kible brudza? No to musze te nadgodziny robic :(. Odpowiedz Link