08.10.11, 15:30
Witam wszystkich
chciałabym mojemu mężowi sprezentować dobrą lornetkę która przydałaby się mu podczas jego rejsów.
znalazłam kilka propozycji, w tym jedną, która zawiera w sobie kompas
proszę doradzcie mi, czy faktycznie warto dopłacać aby w lornetce był ten kompas?

dzięki i pozdrawiam

teleskopy.pl/product_info.php?cPath=25_67&products_id=1569&lunety=Lornetka_TPL_MARINE_7x50_C_z_pod%B6wietlanym_kompasem_(ATN_OEM)
teleskopy.pl/product_info.php?cPath=25_67&products_id=1570&lunety=Lornetka_TPL_MILITARY_7X30_RF_z_dalmierzem_(ATN_OEM)
Obserwuj wątek
    • ortodox Re: lornetka 09.10.11, 19:51
      Kompas w lornetce może przydać się w żeglarstwie morskim. W żeglarstwie śródlądowym będzie bezużyteczny. Czy warto dopłacać? To zależy ile. Myślę, że w tym przypadku to niewielka dopłata, więc w sumie chyba nie ma większego znaczenia.
      pozdro.
      • eselte Re: lornetka 13.10.11, 20:50
        powinnam napisać, że głownie chodzi o żeglarstwo morskie , może nie ambitne bo adriatyk i morze śródziemne-))
        dziękuje
        • ortodox Re: lornetka 17.10.11, 21:58
          Więc w przypadku żeglarstwa morskiego taki drobiazg przydać się może.
          W przypadku obserwacji obiektów masz od razu kierunek.
          Dlaczego piszesz, że Adriatyk czy Może Śródziemne to mniej ambitne żeglarstwo niż inne akweny? Ja myślę, że bardziej zależy to od roli jaką pełnisz w rejsie. Jeśli samodzielnie dowodzisz jachtem, to taki rejs po Może Śródziemne może być bardziej ambitny niż opłynięcie Hornu pod opieką doświadczonych wilków morskich.
          pozdro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka