slakul 07.04.07, 20:16 Jeśli chcesz wziąć udział w wyprawie zapraszam na stronę www.kliper.net.pl ; poza tym oferta rejsów morskich, czarterów, kursów etc Pozdrawiam Sławek Kulczak Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1szylider Zacznijmy od tego,ze... 09.04.07, 20:22 Nijak nie idzie sie dowiedziec o tym rejsie za koło polarne. Pozatem łodeczka oferowano do czarterów jak NIE mozna sie doczytac nadaje sie jedynie na zegluge P20 i moim zdaniem nie ma KB pełnomorskiej. Odpowiedz Link
seaskipper OK znalazłem... 09.04.07, 20:30 1szylider napisał: > Nijak nie idzie sie dowiedziec o tym rejsie za koło polarne. > > Pozatem łodeczka oferowano do czarterów jak NIE mozna sie doczytac nadaje sie > jedynie na zegluge P20 i moim zdaniem nie ma KB pełnomorskiej. Ahoj! No jest w zakładce "Norwegia2007" kliper.net.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=32 W sumie jednak płyna na nim twardziele, ze na takim maleństwie... Żeglarstwo morskie gg 1728585 Odpowiedz Link
j666 Re: OK znalazłem... 17.04.07, 07:25 27 stóp ? Rzeczywiście... Najważniejsze to przeskoczyć Kattegat i Sagerrak do Stavanger, potem jakoś pójdzie. No i już w Norwegii morzem dookoła przylądka Stad (czy jak różnie się tam nazywa), największe fale na Morzu Norweskim. Resztę można wspaniałymi fiordami. A potem... trzeba wrócić ;-) Chyba, żeby zostawić jacht na zimowanie na norweskim lądzie. Pozdrawiam JaC Odpowiedz Link
seaskipper Re: OK znalazłem... 17.04.07, 18:00 j666 napisał: > A potem... trzeba wrócić ;-) > Chyba, żeby zostawić jacht na zimowanie na norweskim lądzie. > Pozdrawiam > JaC Ahoj! Czytałes trase? Wracaja wzdłuz Jutlandii do Hamburga, potem przez Kanał i do Swinkowa. Żeglarstwo morskie gg 1728585 Odpowiedz Link