szironna
23.07.11, 14:50
Dziewczyny znacie nową pozycję prof. Cieszyńskiej "Wczesna diagnoza i terapia zaburzeń autystycznych. Metoda Krakowska"? Zastanawiam się nad kupnem, niemniej waham się z kilku powodów - moje dziecko ma 5 lat, autyzmu zdiagnozowanego nie ma, "jedynie" zaburzenia SI. Obserwuję go pod kątem ZA (wiadomo że jak zaburzenia są, to różnie być może), dużo czytam, szukam, pytam. Czuję się mocno niedouczona w temacie i im więcej czytam, tym widzę jak mało wiem. Zetknęłam się na tym forum z tą książką (nie pamiętam w którym poście, ale ktoś polecał), tyle że ona tania nie jest i nie wiem - warto? Samą prof. znam z innych pozycji, wiem że jest ceniona w środowisku. Ale nie wiem czy ta książka nie stanowi o diagnozie zdecydowanie młodszych dzieci. Wypowiecie się? Od razu zaznaczam że to nie reklama - pytam o opinie. Może jakaś inna pozycja będzie dla mnie lepsza? Z góry dzięki za wpisy. Mam nadzieję że nie łamię zasad forumowych.
Swoją drogą robiłam synowi w tym roku 2 diagnozy, są na nie jeśli o autyzm chodzi, a ja ciągle myślę, czy czegoś nie przeoczono... bo on pewne cechy ma (przemawiające za ZA). Zaburzenia SI są na pewno i to spore. Rozważam zrobienie trzeciego podejścia, pytanie tylko gdzie? Możecie polecić Wa-wę lub Łódź (w łodzi do naviculi są terminy na 2013r)?