Dodaj do ulubionych

coć więcej o Avance Omega 503

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 07:15
Proszę o informację na temat kolumn Avance Omega 503. Gdzie najkorzystniej
mogę je kupić- najlepiej z gwarancją. Co proponujecie na tyły i central kina
domowego wraz z subwooferem. Może jakiś Eltax w tym temacie się sprawdzi?
Pomiesczenie do 20m2. Z góry dziękuję za informcaję. Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • levy Re: coć więcej o Avance Omega 503 31.01.03, 08:39
      Po IP widzę, że kolega ze Szczecina.
      Ja kupiłem ten model (razem ze wzmacniaczem i CD) w sklepie Opal na Wojska
      Polskiego (naprzeciwko kina Pionier). Wrażenia (ze sklepu) całkiem dobre - coś
      doradzą, odsłuchamy spokojnie a i czasem dorzucą jakiś prezent lub rabat.
      • Gość: soso Re: coć więcej o Avance Omega 503 IP: 195.41.66.* 31.01.03, 09:33

Nie znam Avance Omega bo w Danii niemal nieosiagalne. W calej Jutlandii chyba
        tylko jeden sklep prowadzi sprzedarz. Mam ich dunskie foldery z cennikiem
        odbitym na ksero z komentarzem 'okazyjne'. Jest odzwierciedleniem cen w Polsce.
        Firma nastawila sie na produkcje na tzw. 'wschod' i chyba jest to sensowny
        krok. Ladne foldery, fantastyczna prasa w pisemkach typu 'Hi-fi i Muzyka',
        nachalne chwalenie samych siebie.

Osobiscie nie mam wielkiego zaufania do tej firmy bo uzywa w produkcji bardzo
        tanich komponentow, wprawdzie dobrych firm (vifa i scan speak) ale zawsze z
        dolnej polki. Nie bardzo wiem, jak ma sie zrobic cos z niczego. Rozmiar
        produkcji takze bardzo umiarkowany co z pewnoscia podraza produkt. Nigdy nie
        slyszalem avance ale brak zupelnie podstaw by oczekiwac czegos specjalnego.
        Pachnie hochsztaplerka. Zreszta, jak tak sie dobrze wczytac w dlugie elaboraty
        w 'Hi-fi i Muzyka' to miedzy wierszami latwo sie odnajdzie wiele watpliwosci.

Co do eltaxa - firma ogromna i sprzedajaca po calym swiecie z sukcesami. Jak
        bym mial okreslic ich styl to 'tanio i dobrze' z tym, ze najtansze modele -
        wielkie szafy z ogromnymi glosnikami - to kompletny szajs dla mlodziezy, ktora
        rajcuje widok rozedrganych, plastikowych talerzy. Podobnie zestawy kina
        domowego sa naprawde projektowane z mysla o cenie i dostarczeniu ledwie minimum
        przyzwoitego dzwieku.
        Produkty tzw. sredniej klasy sa za to trudne do pobicia w swej cenie.
        Szczegolnie dumni sa z linii 'liberty' i o klase lepszej 'linear response'. Tu
        akurat jest tanio ale i dobrze. Kolumny te graja bardzo zrownowazonym, nieco
        ostrym dzwiekiem. Pokazuja wiele szczegolow, jest bardzo duzy bas i przy
        podlaczeniu do lepszych systemow takze niezla scena. Ale nikt nie przeskoczy
        samego siebie w kolumnach do 2000 zl.
        Eltax podoba mi sie generalnie bardziej niz podobny w charakterze inny dunski
        gigant - jamo. W jamo tylko linia D jest niczego sobie a juz E, C czy X to
        tylko ladnie wygladajace szafki i niewiele wiecej.
        Wyzej cenione firmy z Danii to dali, audiovector, system audio, i kilka innych.
        Klasa dla siebie to dynaudio choc z kolei oni postawili na dzwiek i wyglad
        kolumn pozostawia czesto wiele do zycenia.

Tyle o Danii :-)

pzdrw

soso

¨¨^¨
    • Gość: Wojtek Re: coć więcej o Avance Omega 503 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 09:43
      Dzięki za cenne informacje!!!
    • Gość: mariann Polecam rodzine 50X. IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 01.02.03, 16:49
      Witam.

Cala rodzina tych Avance'ow jest godna polecenia. Sa to glosniki bardzo
      muzykalne (wiem z autopsji). Do kina proponuje 509 - przod, 501 - tyl, a
      centralny i sub takze z tej rodziny.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka