Dodaj do ulubionych

100zł dodatkowe styczeń-marzec nie wypłacili:(

20.02.12, 10:40
Składałam w MOPS wniosek, przyznali. W styczniu nie dostałam, bo urząd wojewódzki im nie przesłał pieniędzy - mieli wyrównać w lutym. Świadczenie za luty dostałam, ale dodatkowe 100zł za LUTY + WYRÓWNANIE 100ZŁ ZA styczeń nie dostałam. Zadzwoniłam - Pani z MOPS powiedziała, ze znowu nie dostali pieniędzy i nie wiedzą czy i kiedy dostaną:( Czy oni tak mogą? Przecież chyba w całej Polsce obowiązuję te same przepisy i skoro coś takiego uchwalili i złożyłam wniosek to pieniądze powinnam dostać:( Gdzie mam o to pytać? Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Do końca lutego mam zapłacić 300zł za jedne z zajęć syna i liczyłam właśnie na te 200zł...
Obserwuj wątek
    • mamano Re: 100zł dodatkowe styczeń-marzec nie wypłacili: 20.02.12, 16:18
      Dostałam poczta informację, że ten super bonus bedzie wypłacony łącznie za styczeń i luty na koniec lutego(200zł)
    • myszewa Re: 100zł dodatkowe styczeń-marzec nie wypłacili: 20.02.12, 16:21
      tez nam jeszcze nie wyplacili, tlumaczenie takie samo...
      • mywork Re: 100zł dodatkowe styczeń-marzec nie wypłacili: 21.02.12, 13:25
        u nas to samo
        • nadja11 Re: 100zł dodatkowe styczeń-marzec nie wypłacili: 21.02.12, 15:42
          Mi dziś wpłynęła kasa na konto za styczen i luty 2x po 100 zł
          i oczywiście świadczenie 670
          • mika2 Re: 100zł dodatkowe styczeń-marzec nie wypłacili: 22.02.12, 08:41
            U nas jutro mają wypłacać te zaległe 200zł.Najlepsze, że MOPS mówił, że nie dostał kasy z Urzędu Wojewódzkiego. A ja tam zadzwoniłaM I POWIEDZIELI, ŻE KASĘ WYSŁALI DO GMINY 1 LUTEGO. mOPS DOSTAŁ (Ups! sorki za capsa) kasę 20 lutego. Czyli urząd miasta trzymał ją prawie 3 tygodnie?
            • nadja11 Re: 100zł dodatkowe styczeń-marzec nie wypłacili: 22.02.12, 09:56
              Myślę że chodzi o papierologię ,trzeba wprowadzać te wnioski do jakiegoś systemu , ogarnąć całość jak to w urzędach, mi kobieta tłumaczyła zwłokę w wypłacie właśnie takimi formalnościami , mówiła że mają zamieszanie z systemem.
              • mama-wczesniaka Do nadja 22.02.12, 22:15
                Piszesz że wypłacili ci świadczenie 670
                Mam pytanko czy świadczenie wzrosło?
                bo ja miałam 523zł świadczenie
                153 pielęgnacyjne
                60 dodatek do zasiłku rodzinnego?
                A te 100zł dodatkowe wypłacili mi w lutym za styczeń teraz już nie mamy bo skończyło mi się orzeczenie...
                • nadja11 Re: Do nadja 23.02.12, 23:21
                  mama-wczesniaka napisała:

> Piszesz że wypłacili ci świadczenie 670
                  > Mam pytanko czy świadczenie wzrosło?
                  > bo ja miałam 523zł świadczenie
                  > 153 pielęgnacyjne
                  > 60 dodatek do zasiłku rodzinnego?
                  > A te 100zł dodatkowe wypłacili mi w lutym za styczeń teraz już nie mamy bo skoń
                  > czyło mi się orzeczenie...

Nie świadczenie jeszcze nie wzrosło bo te 100 zł jest wypłacane jako dodatek w formie pomocy.
                  pisząc 670 świadczenie miałam na mysli swiadczenie 523 + pielegnacyjny 153 zł
                  mi to wypłacaja jednym przelewem nie dzielą tego wiec dlatego tak to nazwalam.
                • nadja11 Re: Do nadja 23.02.12, 23:24
                  Ja nie biorę rodzinnego , nawet się nie orientowałam szczegółowo ale podejrzewam że mi nie przysługuje bo tu trzeba wykazać dochód na członka rodziny , nie mozna przekroczyc jakiejs kwoty.
    • nefrea21 Za styczeń i luty są przelewy. 29.02.12, 16:57

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka