Dodaj do ulubionych

klocki logo

18.11.12, 16:06
Czy znacie/używaliście w domu lub szkole w/w klocków do nauki liczenia, pisania i czytania? mój syn to zerówkowicz, z uwagi na zaburzenia SI wspomagam go w domu przez zabawę. zastanawiam się obecnie nad zakupem klocków logo (metoda prof. Rocławskiego), niemniej z uwagi na fakt, iż zakup dosyć kosztowny szukam opinii o produkcie. Za podzielenie się wiedzą będę wdzięczna.
Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: klocki logo 18.11.12, 16:52
      eee... ze co?
      Nie slyszalam o klockach LOGO, ale na haslo, ze drogie, od razu zapala mi sie kontrolka. przeciez liczyc mozna cokolwiek:. koraliki na liczydle, dowolne inne klocki, zapalki, lyzeczki, kredki, skarpetki.... Musza to od razu byc SPECJALNE klocki?
      • szironna Re: klocki logo 18.11.12, 17:26
        dlatego też właśnie szukam opinii - nie uśmiecha mi się wydać prawie 200zł tylko po to, by wydać. jestem w stanie zakupić coś, co faktycznie mojemu dziecku pomoże, nie działam pochopnie ani też na zasadzie "muszę mieć nieważne że...". klocki chwaliły dwie osoby - terapeutka-psycholog oraz pedagożka świetlicowa. ponoć rewelacja. zwłaszcza pomocne przy zaburzeniach postrzegania.
        te klocki to: www.glottispol.pl/_sklep/index.php?p=product&aid=8&bcat=1&bpage=1
        kiedyś zapewne od razu na głowie bym stawała i kupowała ;) teraz długo się zbieram ;) i żeby coś kupić muszę być pewna, że się nie tylko przyda ale i pomoże. pieniądz wydać łatwo, ale zarobić go trudniej. zresztą pomocy dla dzieciaków mnóstwo, niekoniecznie drogich, tym bardziej filtruję mocno i wybieram faktycznie to, co dobre (w moim mniemaniu).
        syn liczyć potrafi, ale uczymy się pisania i czytania. aha młody pięknie sylabizuje, ma za to problemy z głoskowaniem (słuch fonemowy nie do końca wyćwiczony, choć idziemy do przodu). i ponoć te klocki świetnie pomagają w nauce. abym je jednak kupiła, muszę być pewna że faktycznie warto. stąd pytam :)
        • marychna31 Re: klocki logo 18.11.12, 18:16
          Szironna- ja mam te klocki. Miki dostał w prezencie. Nie wiedziałam, ze takie drogie;) Tylko w zielonym etui. Lubił je bo świetnie się można nimi dotykowo i głosowo stymulować;)) Nauczyć się na nich czytać i pisać nie nauczył bo świetnie to już wtedy umiał, wraz z niuansami ortograficznymi (miał około 3 lat, jak je dostał).

Teraz leżą bezczynnie- chętnie Ci pożyczę - daj tylko adres na priv. Za 1,5-2 lata poproszę pewnie o ich zwrot dla młodszego:)
          • szironna Re: klocki logo 18.11.12, 20:23
            dziękuję serdecznie za propozycję - jestem mile zaskoczona :) co prawda ja dziwny twór i nie lubię pożyczać (czuję się niezręcznie), niemniej jeśli nie uda mi się taniej zdobyć to na pewno odezwę się.
            jeszcze raz ogromnie dziękuję :):):)
            • marychna31 Re: klocki logo 18.11.12, 21:38
              > dziękuję serdecznie za propozycję - jestem mile zaskoczona :)
              to jest naprawdę drobiazg:) Z przyjemnością spakuje klocki, zaniosę na pocztę i takim małym kosztem zrobię komuś przyjemność:)
              • szironna Re: klocki logo 19.11.12, 09:45
                dziękuję stokrotnie raz jeszcze :) odezwę się na priv. pozdrawiam :)
    • madziulec Re: klocki logo 18.11.12, 19:44
      U nas leżą praktycznie bezczynnie i zawalają miejsce. Chętnie się pozbęde, bo drugiego dziecka nie przewiduję
      • szironna Re: klocki logo 18.11.12, 20:25
        madziulec masz te z linka? za jaką kwotę byś się ich pozbyła? :)
        • madziulec Re: klocki logo 18.11.12, 23:04
          Mam dokładnie te z linka. No.. w żółtym pudełku ;)
          Odezwij sie na priv i tyle.
          • szironna Re: klocki logo 19.11.12, 09:42
            napisałam @
    • tijgertje Re: klocki logo 18.11.12, 20:54
      U nasTakie pudelka z drewnianymi literami mozna kupic w wielu sklepach i pare razy je ogladalam, ale choc byly duzo tansze (po kilkanascie €) to mlodemu nie kupilam, bo uznalam, ze dla niego to zdecydowanie za nuuudnaaa zabawka. Lepiej sie sprawdzily kolorowe karty z literami, slowkami, ksiazeczki z ruchomymi literami i slowami, gdzie do obrazkow mozna bylo tworzyc slowa i zdania i Loco Mini.
      • szironna Re: klocki logo 18.11.12, 21:08
        tijgertje dziękuję za sugestie- takich pozycji nie widziałam, ale rozejrzę się i poszukam. chciałabym by moja i syna praca była efektywna, ale zdecydowanie nie nudna.
        • ista88 Re: klocki logo 16.02.13, 14:05
          Ja również poszukuję tych klocków. To straszne, że księgarnie dyktują tak wysoką cenę. Myślałam nawet o jakimś odpowiedniku, ale zależy mi na tej właśnie pomocy, bo są tu zarówno litery drukowane, jak i pisane. Mam czas do czerwca, żeby nauczyć małą czytać. Jeżeli nie, nie dostanie się do szkoły muzycznej, gdzie na egzaminach wstępnych jest wymagane przeczytanie krótkiego tekstu. Gdyby u kogoś leżały i się kurzyły, to proszę o informację.
          • marychna31 Re: klocki logo 16.02.13, 15:48
            Szironna nie chciała :) więc ja wciąz oferuje się wypożyczyć na tak długo, jak to będzie potrzebne:)

Daj znac na gazetowego:)
            • madziulec Re: klocki logo 16.02.13, 17:29
              Szironna ma ode mnei ;)
            • ista88 Re: klocki logo 16.02.13, 20:17
              Z chęcią skorzystam. Mam nadzieję dać radę do czerwca, więc potrzebowałabym je do czerwca. Niestety nie ogarniam wiadomości prywatnych na gazecie, wchodzę, ale nie mam możliwości pisania. Pewnie coś robię nie tak. Możesz napisać do mnie wiadomość z mailem lub numerem telefonu? Odezwę się w sprawie przesyłki.
              • marychna31 odpisałam! nt 16.02.13, 22:48

• halogen75 Re: klocki logo 19.11.12, 12:53
      Mnie się te klocki podobają. Cena mniej;) Jeśli ktoś jeszcze ma do oddania czy odsprzedania w atrakcyjniejszej cenie niż zalinkowana, to również jestem zainteresowana. Miałam podobne, niestety plastikowe i dawno poległy w boju ale były jak najbardziej wykorzystywane u nas z korzyścią dla obydwóch stron;)
    • 77kunda Re: klocki logo 16.02.13, 15:49
      Moje dziecko starsze pracowało tymi klockami na zajęciach z logopedą potem kupiłam i sprawdziły się przy nauce czytania
    • marti73 Re: klocki logo 28.02.13, 19:42
      Witam, jeśli ktoś miałby odsprzedać takie klocki też chętnie odkupię
      • marzenapilecka Re: klocki logo 30.06.14, 18:40
        Odkupię klocki logo uzywane .Pposzę o wiadomosc mirekpilecki@poczta.onet.pl
    • pucaluta Re: klocki logo 21.11.13, 13:22
      To i ja się odezwę, bo właśnie mi w przedszkolu zaproponowano klocki logo jako dodatek dla dziecka, które bardzo się chce uczyć pisać i poznawać literki :) Dopiero w domu zerknęłam na ceny... no, cóż, gdyby ktoś miał używane i chciał się pozbyć - przygarnę chętnie. Proszę o info lub o mail na gazetowego lub na gmaila (taki sam nick jak tu) :)
    • cami15 Re: klocki logo 14.01.15, 22:02
      Wracam do wątku klocków Logo. Odkupię używane klocki LOGO.
      • baszta_m Re: klocki logo 15.01.15, 22:21
        Chętnie odsprzedam klocki logo, są nowe tylko bez kartki w środku. Kupiłam je za 220zł odsprzedam za 150zł.
        • baszta_m Re: klocki logo 15.01.15, 22:23
          ewentualnie możemy ponegocjować ;)
        • cami15 Re: klocki logo 15.01.15, 23:19
          Dziękuję za ofertę, Poszukuję troszkę tańszych. Na oficjalnej stronie można teraz kupić po 159 zł.
          Jo
          • baszta_m Re: klocki logo 16.01.15, 08:43
            To może 100zł :), ja kupiłam je córce do przedszkola bo Panie miały taki wymysł żeby je każde dziecko posiadało, a potem stwierdziły, że to dopiero za 2 lata i przez pomyłkę rozesłały maila. Nie chce schodzić z ceny już bardziej bo dałam za nie 220 zł, mogę pokazać fakturę. A są zupełnie nowe tylko że bez kartki w środku.
            • lenlea Re: klocki logo 28.01.15, 18:54
              Witam, chętnie odkupię klocki. Proszę o kontakt na lea666@wp.pl
        • cami15 Re: klocki logo 15.01.15, 23:22
          Poszukuję tańszej oferty. Teraz można je kupić już za 159 zł
          • ewacia0 Re: klocki logo 19.01.15, 16:10
            Jestem zainteresowana kupnem klocków logo.
      • ksiegarniaelpat Re: klocki logo 14.09.15, 08:58
        Dostępne są od ręki w księgarni ELPAT
        www.ksiegarnia-elpat.pl/klocki-logo-do-zabawy-i-nauki-wymowy-czytania-pisania-ortografii-i-matematyki.html
        • anno26 Re: klocki logo 29.10.15, 17:10
          Kupie używane klocki logo dla synka za rozsądną cene, mój nr 791 926 939
          proszę o kontakt
          • asiula_4 Re: klocki logo 30.11.15, 12:19
            Kupię używane klocki logo dla córki. Proszę o kontakt. e-mail" asiekg@gmail.com
            • anno26 Re: klocki logo 20.03.16, 11:46
              Czy masz kto odsprzedać używane klocki logo? Chętnie kupie w Warszawie, mój nr 791926 939
              lub meil anno_domini@poczta.onet.pl
    • aaa-aaa-pl Re: klocki logo 19.10.16, 12:03
      Sprzedam klocki LOGO- (Warszawa ) awiniarska1@gmail.com
      • milenunia Re: klocki logo 26.11.16, 08:32
        czy oferta jest aktualna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka