Dodaj do ulubionych

GETIN online problemy

IP: *.radom.vectranet.pl 02.12.11, 10:09
Witam. 4 miesiące temu złożyłam pieniądze na lokacie Wspólnej w tym banku. Pieniądze z odsetkami miały wrócić na konto po upłynięciu 3 miesięcy. Co powinno nastąpić 16 listopada. Pieniędzy do tej pory nie ma, są zablokowane na tym internetowym koncie. Nie ma nawet opcji żeby zerwać tą lokatę. Można te pieniądze jedynie przenieść na inną lokatę! Co mam zrobić, jestem studentką, tam jest zablokowane podad 14 tys, brakuje mi już pieniędzy na utrzymanie się, infolinia nie działa, od miesiąca nie mogę się z nikim skontaktować! W placówce banku mówią, że to jest w ogóle inny bank i oni nie mają na to wpływu. Jak można tak robić? czy ktoś z was miał podobny problem? nie wiem co mam z tym zrobić!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jolka Re: GETIN online problemy IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.11, 10:55
      Dzwoniłaś na ich infolinię?
      801 777 111 lub (22) 262 00 02
      Zweryfikują cię przez specjalny 10-cyfrowy telekod i od ręki wszystko zrobią.
      Jak tego kodu nie masz, to w trakcie rozmowy prześlą ci smsem na nr. telefonu zarejestrowany w GOL
      Tak więc przygotuj sobie dowód osobisty (dane), kartkę z długopisem i dzwoń (jak nie masz telekodu to dzwoń z innego telefonu, żebyś sms łatwo mogła odebrać)
      • Gość: Karolina Re: GETIN online problemy IP: *.radom.vectranet.pl 02.12.11, 12:10
        napisałam wyżej, że są problemy z infolinią. Na żaden z numerów nie da się dodzwonić. Informują tylko na Facebooku (!!!) że przepraszają za kłopoty z infolinią i postarają się to naprawić. Od 2 tygodni nie widać efektów.
    • Gość: PIK Re: GETIN online problemy IP: 88.220.105.* 02.12.11, 13:35
      To proste! (Chyba proste bo u nich nic nie jest proste i łatwe)
      Przenieś pieniądze na nową loktę a potem zerwij tą nową.
      Prawdopodobnie nie odznaczyłaś odnawialności lokaty i teraz czekają aż
      utworzysz nową. Wszystkie ich lokaty tworzone są z opcją
      automatycznego odnowienia ale że tego typu lokat jak byla poprzednio
      już nie ma wiec czekają na twoją decyzję a przy okazji Twoje pieniądze pracują
      teraz dla nich. Cwane nie?
      Jak od nich nie uciekniesz to musisz pamietać zeby przed końcem kazdej
      lokaty zmienić to automatyczne odnowienie.

Pozdrawiam
      • Gość: Karolina Re: GETIN online problemy IP: *.radom.vectranet.pl 02.12.11, 14:38
        tak, właśnie już wpadłam na taki pomysł . Ale to są cwaniaki. Nigdy więcej nie zdecyduję się na coś takiego.dziękuję za odpowiedzi :)
    • Gość: ghość Re: GETIN online problemy IP: *.147.159.35.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.12, 12:41
      Moje trzy lokaty skończyły się 6 stycznia, były jako nieodnawialne i z podanym kontem na które mają wrócić pieniądze. Do dziś nie ma ani lokat ani pieniędzy na koncie. Infolinia nie odpowiada (wszyscy zajęci), na maile też nie odpisują. Zalecam ostrożność we wpłacaniu do nich.
    • Gość: maciek Re: GETIN online problemy IP: *.tvk-net.pl 02.07.12, 15:55
      mam identycznie, tyle że z lokatą 2miesięczną, miały pieniądze powrucić na konto po dwóch miechach a już prawie 4 mijają i nie mogę odzyskać kasy. też byłem w placówce ale to innna spółka córka:/ nic tam nie można załatwić infolinja non-stop zajęta, ale kasę z konta w telefonie pobiera. najgorszy bank na świecie:( jeśli przez najbliższy miesiąc nie odzyskam pieniędzy to stawiam sobie za punkt honoru przekonanie 1000 osób żeby nigdy nie kożystały z usług tych c@@li.
      • Gość: peri78 Re: GETIN online problemy IP: *.tvteletronik.pl 19.07.12, 21:12
        Nam się skończyła wczoraj lokata 2 miesięczna na start. Zrobiłem zgodnie z wyżej opisaną wskazówką-czyli zerwanie lokaty, która się automatycznie założyła po ukończeniu poprzedniej. Dyspozycja została przyjęta. Zgodnie z otrzymaną informacją zerwanie lokaty i zwrot pieniędzy nastąpi w ciągu jednego dnia.
        Oczywiście dam znać jak to się skończy.
        • Gość: john Re: GETIN online problemy IP: 193.105.35.* 21.09.12, 08:32
          I jak się skończyło?
          • Gość: anonim GETIN online problemy IP: *.multimo.pl 23.09.12, 13:10
            zesrał się i będzie czekał 2 miesiące. ludzie, dlaczego korzystacie z takich syfków?
          • Gość: brzezik Re: GETIN online problemy IP: *.30.117.238.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.09.12, 11:38
            Zakladam lokaty w tym banku od dwoch lat, i nigdy nie bylo problemu

• Gość: oszukany w Getin Re: GETIN online problemy IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.12, 23:15
              Odezwał się doradca klienta z ze złodziejskiego banku ?
      • Gość: ana Re: GETIN online problemy IP: *.szczecin.mm.pl 09.10.12, 14:25
        Nic z tego nie rozumiem dlaczego nie wracają lokaty, bo mnie zawsze wszystkie wróciły.
        Domyślam się, że te osoby nie dały polecenia, na jakie konto po zakończeniu loktay mają wrócić pieniądze. Należy edytować lokatę i zmienić na nieodnowialną i podać nr r-ku gdzie mają wrócić pieniądze. Poprostu trzeba czytać.
    • Gość: get-out Re: GETIN online problemy IP: *.181.58.13.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.10.12, 11:46
      Ja słyszałem, że oni się wycofują z Polski :)
    • Gość: GOŚĆ Re: GETIN online problemy IP: *.os2.kappa.pl 05.08.13, 16:19
      Nigdy więcej GetinOnline! Skusiłem się na tę ich pseudopromocję lokaty z 12 procent - niby wszystko za darmo ale wymagają min. 400 zł obrotu na karcie miesięcznie, jeśli nie to 5 zł co mieiąc za brak obrotu, dodatkowo musisz za wcześniejsze zamknięcie rachunku zapłacić dodatkową kasę - mnie wyszło koło 120 zł! Doczytałem umowę i niestety jest tak skonstruowana, że nieważne kiedy zrezygnujesz, zapłacisz tyle samo. Wystrzegajcie się ich jak ognia! Niby Getin, ale każdy oddział stacjonarny odsyła do infolinii, bo nie są w stanie nic zrobić! CZYTAJCIE DOKŁADNIE TO CO PODPISUJECIE, bo może się okazać że zapłacicie kilkaset złotych frycowego. Nie polecam nawet wrogom! Praktyki rodem z AmberGold, niech im ziemia lekką będzie, nie chcę mieć nic wspólnego z Getin ani z żadną firmą powiązaną z nimi kapitałowo. Uwaga - klon tej oferty to konto z lokatą 8%!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka