Dodaj do ulubionych

Obozy letnie

21.05.13, 11:41
Córka jedzie na letni, kameralny obóz dla nastolatków z problemami zachowania. Jeżdżą tam dzieci z ADHD, albo z ZA.
Była już w zeszłym roku i byliśmy zadowoleni.
Gdyby ktoś był zainteresowany namiarami lub informacjami, to służę na priv.
Obserwuj wątek
    • annasie Re: Obozy letnie 21.05.13, 13:41
      Czy mogłabyś napisać o jaki obóz chodzi?
      Nie wysyła mi wiadomości na priv, albo nie potrafię...
      • hankam Re: Obozy letnie 21.05.13, 16:17
        Musisz wysłać wiadomość wpisując mój adres gazetowy. Możesz pisać z dowolnego konta - jeśli nie aktywowałaś gazetowej poczty.
        Obóz prowadzony jest przez terapeutkę Anitę Gurtler z Poznania. Trwa około dwóch tygodni i jest w założeniu obozem wypoczynkowym, ale dla dzieci z problemami, to znaczy nie ma zajęc pod nazwą "terapia". W trakcie całego obozu od dzieci wymaga się przestrzegania zasad, szanowania innych, zgodnego współżycia, samodzielności .(sprzątanie, pranie). Dobre zachowania są nagradzane, są też chyba jakieś kary za złamanie zasad.
        Obóz odbywa się w Szamocinie, miejscowości zdecydowanie nieturystycznej i bardzo spokojnej (żadnych jednorękich bandytów, budek z lodami co pięć metrów), zresztą jest to gospodarstwo agroturystyczne na obrzeżach miasteczka. To jest to miejsce.
        W ramach obozu jest nauka jazdy konnej i zajmowanie się końmi, dużo pieszych wycieczek, nocowanie w namiotach i dużo różnego rodzaju prac ręcznych - w zeszłym roku tematyka była rycerska i dzieci robiły sobie tarcze, miecze i mizerykodie (z drewna), wypalały w drewnie, szyły sakiewki, robiły witraże. Przygotowały też pokaz z mieczami.
        Dla mojej córki, która była tam najstarsza było to nieco za dziecinne, ale chce jechać jeszcze raz.
        W zeszłym roku dzieci było ośmioro, w tym, jak na razie jest sześć, na pewno może pojechać kilkoro więcej. Zapisane dzieci są w wieku 12 - 15 lat i są to uczestnicy zeszłorocznego obozu. Pewnie mogłyby jechać i młodsze gdyby ich było kilkoro.
        Koszt obozu to chyba 2200 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka