Dodaj do ulubionych

terapia psychomotoryczna wg Procus-Block

15.08.13, 21:22

bardzo proszę o informację czy ta dość intentywna terapia prowadzona w stosunkowo krótkim czasie (4m) spełniła pokładane w niej nadzieję
no i nie tania ...
czy integracja sensoryczna się po niej poprawiła?

dziękuję z góry
Obserwuj wątek
    • edysz Re: terapia psychomotoryczna wg Procus-Block 20.08.13, 10:05
      Moja córka chodziła na psychomotorykę w okresie listopad 2012-czerwiec 2013 w wymiarze 2x1 godz. tygodniowo (na NFZ w Krasnalu Na Tarchominie).

Na pewno bardzo poprawiła jej się koordynacja ruchowa, potrafi wreszcie sprawnie się rozebrać i ubrać. Stała się też chyba bardziej pewna siebie i odważna - choć nie wiem, na ile to po prostu jest związane z wiekiem.

Generalnie polecam.

Aha, córka w tym czasie miała zawieszoną terapię SI (ze względu na możliwe przeciążenie?) i widziałam, ze jednak jej brakuje zajęć z integracji, także psychomotoryka może stanowić uzupełnienie SI, ale jej nie zastąpi.
    • marzenapilecka Re: terapia psychomotoryczna wg Procus-Block 07.10.13, 11:30
      mamciasmyka napisał(a):

>
      > bardzo proszę o informację czy ta dość intentywna terapia prowadzona w stosunko
      > wo krótkim czasie (4m) spełniła pokładane w niej nadzieję
      > no i nie tania ...
      > czy integracja sensoryczna się po niej poprawiła?
      >
      > dziękuję z góry

WITAM ..JESTEM CIEKAWA JAKIE WRAZENIA W CZSIE TERAPII PSYCHOMOTORYCZNEJ .CZY WIDZI PANI POPRAWE PO TEJ TERAPII.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka