blacksheep-1 26.09.13, 10:21 Chciałabym zdiagnozować synka w kierunku zaburzeń integracji sensorycznej jednak terminy są dość odległe,czy mogę zrobić ja prywatnie a później kontynuować leczenie na NFZ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
helutka15 Re: Diagnoza SI 19.10.13, 18:05 Tak. Musisz mieć tylko pisemną diagnozę i zapisać się w kolejce. Czas na diagnozy jest długi ale na terapię wydaje mi się, że jeszcze dłuższy. Musisz się popytać i pozapisywać. Wydaje mi się, że są też to sztuczne kolejki, ponieważ rodzice zapisują się w różne miejsca, a potem jak przychodzi ich kolej to w innych miejsach rezygnują, bo załapali się gdzie indziej. Należy próbować i szukać. Terapia SI nie należy też do krótkich terapii, tak więc kolejka nie przesuwa się zbyt szybko. Musi jakieś dziecko zrezygnować, aby Twoje się dostało. Prywatnie jest łatwiej, zawsze znajdzie się gdzieś wolne miejsce. Odpowiedz Link
drop.s18 Re: Diagnoza SI 20.10.13, 18:50 ja też tak zrobiłam, a na terapię z NFZ czekałam 2-3 miesiące w ramach WWR, jeszcze wtedy nie miałam diagnozy CZR, a i tak się udało ze względu na opóźnienia mowy i słabe rączki)) Odpowiedz Link