Dodaj do ulubionych

XI Mistrzostwa Gdańska

15.02.11, 14:59
Gdański Klub Szaradzistów Neptun zaprasza na XI Szaradziarskie
Mistrzostwa Gdańska które odbędą się w dniu 26 marca 2011 roku o godz.
12.00 w Klubie Projektornia, w Gdańsku Brzeźnie przy ul. Dworskiej 29A.
Zgłoszenia przyjmujemy do dnia 22 marca telefonicznie 504326275 lub
meilem: romani7@wp.pl.

Obserwuj wątek
    • ab-in Re: XI Mistrzostwa Gdańska 26.03.11, 16:27
      Czekamy na jakieś wieści :-)
      • seres7 Re: XI Mistrzostwa Gdańska - wyniki 26.03.11, 17:41
        XI Szaradziarskie Mistrzostwa Gdańska wynik końcowy

Lp Nazwisko i imię Runda I Runda II Suma
        1. Warwas Agnieszka 40 32 72
        2. Radoń Marcin 39 32 71
        3. Łojewski Piotr 39 29 68
        4. Ketner Przemysław 40 27 67
        5. Śmiałkowska Anna 33 29 62
        6. Pieczyński Zbysław 38 22 60
        7. Wiśniewski Tomasz 30 30 60
        8. Góralski Mariusz 29 27 56
        9. Czechowska Iwona 24 31 55
        10. Hankus Andrzej 20 35 55
        11. Sztandera Bronisław 29 25 54
        12. Łojewski Michał 24 25 49
        13. Ketner Anna Maria 27 21 48
        14. Wróblewski Eugeniusz 23 25 48
        15. Koczarski Stefan 33 13 46
        16. Tałaj Rafał 24 22 46
        17. Figlarowicz Małgorzata 25 20 45
        18. Frydrych Wacław 26 18 44
        19. Pączek Małgorzata 18 22 40
        20. Trojanowska Barbara 22 18 40
        21. Czarzyńska Joanna 15 24 39
        22. Lewandowski Piotr 13 23 36
        23. Antczak-Kęsy Małgorzata 17 18 35
        24. Piasecki Zygfryd 15 19 34
        25. Warnke Mariusz 17 17 34
        26. Biszczak Stanisław 19 13 32
        27. Rozmus Katarzyna 22 10 32
        28. Stiller Alicja 19 13 32
        29. Kulescha-Kopeć Irena 12 18 30
        30. Kamiński Witold 14 14 28
        31. Koelmer Leonard 14 14 28
        32. Trojanowski Tomasz 16 12 28
        33. Warnke Waldemar 18 10 28
        34. Gołęcki Wojciech 13 14 27
        35. Górowski Sylwester 13 14 27
        36. Pietkiewicz Krzysztof 11 16 27
        37. Pińczewski Wiesław 18 9 27
        38. Bugajna Elżbieta 14 12 26
        39. Klocek Stanisław 7 10 17
        • cherrywt Re: XI Mistrzostwa Gdańska - wyniki 26.03.11, 20:16
          Jakie były kryteria klasyfikacji przy równej ilości punktów? Uczestnicy turnieju nie zostali zapoznani niestety z regulaminem.
          Szkoda także, że cenna inicjatywa, jaką jest Puchar Neptuna, nie doczekała się bardziej uroczystego podsumowania. Z tego co wiem, to dla sporej grupy uczestników jest to sprawa bardzo ważna, wielu z nich jeździ z turnieju na turniej, by zgromadzić możliwie dużo punktów.
          Rafał przyjechał kilkaset kilometrów po to cenne trofeum, ale wyjechał chyba z niesmakiem. Takie było przynajmniej odczucie wielu. Ja niestety się pod tym również podpisuję, mimo że do Gdańska na turnieje jeżdżę regularnie i wielokrotnie wyjeżdżałem zadowolony.
          • seres7 Re: XI Mistrzostwa Gdańska - wyniki 26.03.11, 20:47
            Jak zwykle przy remisach była brana pod uwagę ilość zadań rozwiązanych zadań o wyższym stopniu trudności. To że Rafał miał dzisiaj słabszy dzień o niczym nie przesądza. Wszystko przed nim. Zaczekajmy na słowo Rafała czy czuje się pokrzywdzony. Z poważaniem. Roman Iwanek.
            • ab-in Re: XI Mistrzostwa Gdańska - wyniki 27.03.11, 16:57
              A ile było czasu na poszczególne rundy?
              • kongkong Re: XI Mistrzostwa Gdańska - wyniki 28.03.11, 09:11
                Na I rundę było 75 minut, na II - 45 minut.
                • dawidnd Re: XI Mistrzostwa Gdańska - wyniki 29.03.11, 13:34
                  a czy można by udostępnić zestawy zadań?
    • taddy001 Re: XI Mistrzostwa Gdańska 28.03.11, 00:09
      Jako współpomysłodawca Pucharu Neptuna chciałbym odnieść się do zarzutów cherrywt,ego tyczących się ceremonii wręczania Pucharu Neptuna. Wręczałem wielokrotnie w/wym puchar kolejnym zwycięzcom. I ceremoniał był zawsze taki sam jak wczoraj. Jedyny raz odszedłem od tej formuły. Wyczytałem lokaty w PN wszystkich uczestników, którzy znaleźli się na imprezie wręczania tegoż pucharu. I spotkałem się z zarzutami osób zajmujących sto dwudziestą którąśtam pozycję że gdyby mogły, to by startowały w imprezach w okolicznych miastach, ale mąż, żona dzieci, wnuki….. Dlatego nie chcąc drażnić ambitnych tych szaradzistów zrezygnowałem z tej formuły. I Cieszy mnie to, że obecne kierownictwo Neptuna podtrzymuje ideę Pucharu, która zakiełkowała tu, na tych stronach internetowych, i której nie podjął żaden możniejszy sponsor, do którego podówczas się zgłaszałem,

A teraz jako współtwórca zadań turniejowych. Cieszyłem się ogromnie, że Rafał przyjechał do Gdańska i osobiście odebrał PN. Rozmawiałem z nim po turnieju. Stwierdził, ze zadania mu nie podeszły. Ale czy dlatego, że nie było go w czołówce można głosić, że turniej był do …. Jeśli są jakieś pretensje odnośnie doboru i jakości zadań to ja biorę to „na klatę” Przepraszam wszystkich uczestników za przesunięcie kropki w diagramie, w wyniku tego powstało nowe słowo TRENEREK.
      Przepraszam niesercowców za KAPTOPRIL. Przepraszam szaradzistów z poza Gdańska za umieszczenie w rozwiązaniach nazwisk osób w jakiś ,sposób związanych z Trójmiastem. Ale sądziłem,że takie osoby jak Mirosław Baka czy Zbigniew Kosycarz są znane szerszemu ogółowi. A jeśli nie, to rozwiązania końcowe nie były przecież punktowane. Jeden z uczestników żalił się na niejasność określenia hasła REWIR- część stolików w restauracji w gestii Romana Boryczki (rola Marka Kondrata). Zmylił go dopisek w nawiasie- też przepraszam. Cóż, errare humanum est. A poza tym ten turniej utwierdza mnie w tym, że warto oddać pola ludziom młodszym, o innym spojrzeniu na szaradziarstwo
      Pozdrawiam
      Taddy001
      Dla niewtajemniczonych Tadeusz Olejarczyk
      • cherrywt Re: XI Mistrzostwa Gdańska 28.03.11, 00:30
        Drogi Tadeuszu,
        moim wpisem absolutnie nie umniejszyłem nic samemu turniejowi. Zadania były fajne i sprawiły mi dużo radości. W oczekiwaniu na ostateczne wyniki zmagaliśmy się z kolegą z tą bardzo dużą i interesującą jolką, którą udało nam się w końcu pokonać. Nie mogliśmy wyjść z podziwu, jak to Agnieszka uporała się z nią w regulaminowym czasie. Bardzo fajne i liczne były też nagrody dla uczestników.
        Bardzo miła była też obsługa imprezy, dziękuję w tym miejscu Małgosi i Romanowi za serdeczne podejście do gości gdańskiej imprezy.
        Niestety nie mogę się zgodzić z tym, że ceremoniał wręczenia Pucharu Neptuna był taki sam, jak w latach ubiegłych. Otóż w latach ubiegłych było uroczyściej, w kilku zdaniach podsumowano zawsze roczne zmagania, a wszyscy chętni mieli możliwość obfotografowania laureata. W sobotę nie zdążyłem nawet wyciągnąć aparatu... .
        Na Gdańsk się jednak nie obraziłem, tym bardziej na koleżanki i kolegów z "Neptuna".
        Chciałbym do Was przyjeżdżać jeszcze nie raz.
      • salwek48 Re: XI Mistrzostwa Gdańska 03.04.11, 13:46
        Latoś nie było mnie fizycznie na XI Mistrzostwach Gdańska, ale byłem tam duchem i kilkoma zadaniami w zestawach...Pewnie zabrakło niektórym mojej jolki firmowej w przerwie turnieju, z tradycyjną nagrodą - słoikiem marynowanych kurek...cóż, siła wyższa...Jestem pełen podziwu dla Tadzia Olejarczyka za tytaniczną pracę przy przygotowywaniu zestawów zadań...Kiedy przeglądałem listę zwycięzców, to widać było komu "podeszły" zadania Tadzia, mające swoisty smaczek...Gratuluję Agnieszce, który do dziś nie odpisała na mój mejl sprzed miesięcy...hmmm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka