02.11.11, 08:43
Witam .
Czy ktoś z szanownego grona szaradzistów potrafi mi odpowiedzieć na pytanie jakie pozycje obejmowała w swoim wydaniu (swojej serii) "Bibloteczka Eden". Ta informacja jak dla mnie pozostaje niedostępna w zasobach internetu. Samo wydawnictwo Eden też już chyba nie funkcjonuje. Wiem jak na razie tylko o jednej pozycji z tego cyklu wydawniczego pt. "Szkółka szaradzistów". Czy były kolejne ?
pozdr.
Obserwuj wątek
    • shadow102 Eden 07.11.11, 16:50
      To zmienię formę mojego pytania.
      Czy znajdują się osoby które posiadają z serii "Biblioteczka Eden " pozycje książkowe i chciały by się z nimi 'rozstać ' na określonych warunkach (oczywiście przy porozumieniu się w tej kwestii przez obie strony) ?
    • wujekjarek1 Re: Eden 10.11.11, 16:18
      Nie wiem ile było pozycji wydawniczych w tej serii - ja dysponuję dwoma: Słownik Krzyżówkowicza tom I i Słownik Krzyżówkowicza tom II (z czerwca i listopada 1999) - stan "jak nowe". Jeśli Cię interesuje nabycie napisz do mnie mejla.
      pozdrawiam
      jarek
      • ciekawska43 Re: Eden 11.11.11, 09:00
        "Encyklopedia Rozrywek Umysłowych" Kreola podaje:
        "Pierwszym pismem był dwutygodnik "Eden", a następnie "Max Eden", "Mini Eden", "Panorama Eden","Junior Eden".Wydawnictwo opublikowało także dwa tomy słowniczków krzyżówkowicza, "Szkółkę szaradzistów", dwa tomy testów IQ" i "Kalendarze krzyżówkowicza".
      • shadow102 Re: Eden 23.11.11, 15:05
        Nie wiem czy wujekjarek1 odbierasz pocztę ale czekam długo na maila z odpowiedzią.
        • wujekjarek1 Re: Eden 23.11.11, 19:02
          odpisalem, faktycznie z lekkim poślizgiem (siła wyższa)

pozdrawiam
          jarek
    • shadow102 Eden 20.11.11, 17:55
      Podziękowania kieruję dla użytkowniczki "cekawska43" za udzielenie mi cennej i trafnej odpowiedzi na moje pytanie. Bardzo mi ono pomogło i uporządkowało moją wiedzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka