elkaju 16.02.05, 20:40 Witam, Ludzie, pomóżcie. Muszę na angielski przetłumaczyć "sczepianie elektryczne" oraz "poddźwigowy"... NA WCZORAJ!!! Dzięki z góry; SOS!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mike2341 Re: SCZEPIANIE ELEKTRYCZNE & PODDŹWIGOWY... RATUN 16.02.05, 22:40 Nie jestem ekspertem, ale widziałem już takie spawanie i na suwnicy też byłem. wg Słownika technicznego i źródeł internetowych: 1) sczepianie - "tack welding" albo "tacking" albo "spot tacking" (sczepianie zgrzeinami punktowymi) sczepianie elektryczne - "tack welding with electric arc welding equipment", albo "electric-arc tack welding" (czyli sczepianie łukiem elektrycznym) 2) dźwigowy - "crane operator", "craneman" poddźwigowy - (rozumiem, że to osoba taka jaka manewrowy, podsuwnicowy czy hakowy, pracujący na dole pod dźwigiem lub suwnicą i pomagająca operatorowi dźwigu poprzez mocowanie pasów nośnych, kierowanie kierunkiem ładunku przenoszonego przez dźwig, itp.) - "dogger", "crane chaser" albo "crane dogger" (trochę australijskie te terminy, nie wiem czy w US i UK funkcjonują) www.myfuture.edu.au/services/default.asp?FunctionID=5050&ASCO=991913A www.minesafe.org/minesafe_news/10832852682453.html Odpowiedz Link
elkaju Re: SCZEPIANIE ELEKTRYCZNE & PODDŹWIGOWY... RATUN 17.02.05, 12:52 Wielkie dzięki, jestem uratowana! Odpowiedz Link