wohnyk 07.10.05, 15:09 Czy w okrągłej pieczęci tłumacza przysięgłego znajduje się godło Polski? Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
versibus Re: PIECZĘĆ TŁUMACZA PRZYSIĘGŁEGO 07.10.05, 16:57 a kiedyś się znajdowało?? a propos, zastanawiam się jak wygląda nowa pieczęć- wiem, że będzie na niej język, którego jest się tłumaczem. Ale co gdy jest się tłumaczem 2-3 języków. czy to się zmieści na takiej małej pieczątce? czy ktoś już dostał nową? Odpowiedz Link
viking73 Re: PIECZĘĆ TŁUMACZA PRZYSIĘGŁEGO 07.10.05, 17:01 versibus napisała: - a kiedyś się znajdowało?? Może przed wojną? Odpowiedz Link
elli_nika Re: PIECZĘĆ TŁUMACZA PRZYSIĘGŁEGO 07.10.05, 20:30 Nie wiem kiedy przepisy się zmieniły, ale rok temu wysyłając sądowi dokumenty tłuamczone przysiegle w 1985 roku zauważyłam, ze pieczęć tłumacza przysięgłego jest z godłem państwowym. Wiem, ze organizacje tlumaczy występowały za rzywróceniem orła przy okazji nowelizacji ustawy, tak się nie stało. Odpowiedz Link
steinbock Re: PIECZĘĆ TŁUMACZA PRZYSIĘGŁEGO 11.10.05, 18:07 Dla każdego języka ma być odrębna pieczęć Odpowiedz Link