Dodaj do ulubionych

Nowa pieczęć a 27.01.2007

19.12.06, 08:10
Czy otrzymaliście juz nową pieczęć???
Ja składałam wniosek dwa lata temu i nic...
A podobno do 27.01.2007 trzeba oddać starą pieczęć...
Zaraz mnie trafi.

P.S. A może znów coś przedłużyli???
Obserwuj wątek
    • tiresias Re: Nowa pieczęć a 27.01.2007 19.12.06, 08:32
      >A podobno do 27.01.2007 trzeba oddać starą pieczęć...
      • daariaa1 Re: Nowa pieczęć a 27.01.2007 19.12.06, 08:42
        Sez who? - na jakimś forum było, tylko komuś się pomyliło - dzwoniłam przed
        chwilą i termin posługiwania się starymi pieczęciami został przedłużony do 2008...

Trochę adrenaliny z rana nie zaszkodzismile
        • joasia33 Re: Nowa pieczęć a 27.01.2007 27.12.06, 23:05
          Taaaak. Ja złożyłam wniosek zaraz po wejściu ustawy w życie. Moja koleżanka
          siedem miesięcy później, spanikowana, bo nie słyszała o nowej ustawie, dopiero
          ode mnie się dowiedziała. Od dawna ma nową pieczęć. Ja do tej pory nie
          doczekałam się nawet ZAŚWIADCZENIA z Min.Sprawiedliwości (i Opieszałości). Parę
          miesięcy temu zdenerwowałam się do wypęku i zadzwoniłam, wyłuszczając sprawę. A
          pani rozbrajającym tonem wyjaśniła mi, że ona i jej koleżanka to jedyne dwie
          osoby w departamencie, zajmujące się zaświadczeniami i pieczęciami, więc nie
          dają rady, bo tyle mają pracy przez tych tłumaczy z całej Polski...Dodała, że
          jak dobrze pójdzie, to w 2007 może dostanę, ale raczej w 2008. Na moje pytanie,
          dlaczego, do cholery, choć wysłałam wszystko tak dawno temu, nie otrzymałam
          nawet durnego zaświadczenia, nie umiała mi odpowiedzieć. Gdy idę na jakieś
          tłumaczenie np. do notariusza, biorę ze sobą pismo z Ministerstwa, które
          informuje mnie, że wpisano mnie na listę pod numerem taki a takim oraz jakie
          znaczki muszę wysłać wraz z wnioskiem o pieczęć...smile
          I po kiego czorta tak się spieszyłam z tym wszystkim???
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka