daariaa1 19.12.06, 08:10 Czy otrzymaliście juz nową pieczęć??? Ja składałam wniosek dwa lata temu i nic... A podobno do 27.01.2007 trzeba oddać starą pieczęć... Zaraz mnie trafi. P.S. A może znów coś przedłużyli??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiresias Re: Nowa pieczęć a 27.01.2007 19.12.06, 08:32 >A podobno do 27.01.2007 trzeba oddać starą pieczęć... Odpowiedz Link
daariaa1 Re: Nowa pieczęć a 27.01.2007 19.12.06, 08:42 Sez who? - na jakimś forum było, tylko komuś się pomyliło - dzwoniłam przed chwilą i termin posługiwania się starymi pieczęciami został przedłużony do 2008... Trochę adrenaliny z rana nie zaszkodzi Odpowiedz Link
joasia33 Re: Nowa pieczęć a 27.01.2007 27.12.06, 23:05 Taaaak. Ja złożyłam wniosek zaraz po wejściu ustawy w życie. Moja koleżanka siedem miesięcy później, spanikowana, bo nie słyszała o nowej ustawie, dopiero ode mnie się dowiedziała. Od dawna ma nową pieczęć. Ja do tej pory nie doczekałam się nawet ZAŚWIADCZENIA z Min.Sprawiedliwości (i Opieszałości). Parę miesięcy temu zdenerwowałam się do wypęku i zadzwoniłam, wyłuszczając sprawę. A pani rozbrajającym tonem wyjaśniła mi, że ona i jej koleżanka to jedyne dwie osoby w departamencie, zajmujące się zaświadczeniami i pieczęciami, więc nie dają rady, bo tyle mają pracy przez tych tłumaczy z całej Polski...Dodała, że jak dobrze pójdzie, to w 2007 może dostanę, ale raczej w 2008. Na moje pytanie, dlaczego, do cholery, choć wysłałam wszystko tak dawno temu, nie otrzymałam nawet durnego zaświadczenia, nie umiała mi odpowiedzieć. Gdy idę na jakieś tłumaczenie np. do notariusza, biorę ze sobą pismo z Ministerstwa, które informuje mnie, że wpisano mnie na listę pod numerem taki a takim oraz jakie znaczki muszę wysłać wraz z wnioskiem o pieczęć... I po kiego czorta tak się spieszyłam z tym wszystkim??? Pozdrawiam Odpowiedz Link