kicia373 26.10.07, 07:59 podaję strone na której mi bardzo zależy. Sama nie znam włoskiego. www.trentinovolley.it/news/dettagli.php?idDocumento=6587 Jakby ktoś mógł napisać, cokolwiek z tego tekstu byłabym wdzięczna Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mantra1 Re: Język włoski 26.10.07, 23:07 W niedzielę wieczorem, w Palatrento odbędzie się ostatni mecz w ramach mistrzostw w grupie A1 TIM, pomiędzy Itas Diatec Trentino (Trydent) i padewską drużyną Antonveneta, która obecnie zajmuje czwarte miejsce w lidze. Polski przyjmujący Michał Winiarski wie, że czeka ich trudne zadanie, jednak wierzy, że drużyna Radostina Stoytcheva może wygrać oba pojedynki i kontynuować walkę o pierwsze miejsce. I chociaż przeciwnicy (Roma) odnoszą w ostatnim okresie spore sukcesy, zachowując trzypunktową przewagę, Winiarski jest pewien, że dzięki grze zespołowej na wysokim poziomie uda im sie pokonać każdego przeciwnika. “Padova – kontynuuje Michał – to drużyna, którą dobrze znamy. Rozegraliśmy z nią mecz towarzyski przed rozpoczęciem mistrzostw. Grają dobrze i w pierwszej połowie sezonu, dzięki doskonałej grze zespołowej osiągnęli znakomite wyniki. To będzie trudny pojedynek" Reszta w wywiadzie dla TVP3, która przyjechała do Trento, żeby nakręcić o nim materiał. To tyle na szybko - Zastanawiam się nad nową sygnaturką... Odpowiedz Link
mantra1 Re: Język włoski 08.07.08, 23:53 Bardzo dziękuję za umożliwienie mi przetłumaczenia tego tekstu. Odpowiedz Link
millefiori Re: Język włoski 09.07.08, 16:32 Mimo wszystko, Mantra1, nie trać wiary w ludzi Odpowiedz Link
yavanna86 Re: Język włoski 15.07.08, 18:22 Mantra1 - dawno nie śmiałam się w głos do kompa Odpowiedz Link
tez_ja Re: Język włoski 15.07.08, 20:58 > Bardzo dziękuję za umożliwienie mi przetłumaczenia tego tekstu. To prawie dziewięć miesięcy Ci zajęło dojście do tego, że wypada podziękować? Czy może masz znów ochotę na jakieś tłumaczenie i tak, niby niechcący, dajesz znać o sobie? Ewa Odpowiedz Link
nobullshit Re: Język włoski 16.07.08, 23:53 tez_ja napisała: >To prawie dziewięć miesięcy Ci zajęło dojście do tego, że wypada >podziękować? Czy może masz znów ochotę na jakieś tłumaczenie i tak, >niby niechcący, dajesz znać o sobie? A poza tym wszystko u Ciebie w porządku? PMS masz czy co? Pewnie akurat, przypadkiem, Mantra przypomniała sobie czy znalazła ten wątek. I jej wkurzeniu się nie dziwię. Kiedyś jednej pannie najpierw wyszukałam w swojej bibliotece pewien wiersz, potem go zeskanowałam po był długi, w dwóch różnych tłumaczeniach, żeby mogła wybrać, cierpliwie obcięłam marginesy itp, żeby poczta za dużo nie ważyła, i wysłałam mailem. I co? G... Ani be, ani me, ani pocałuj mnie w d... Odechciewa się pomagać i imho dobrze jest przypomnieć, że chcielibyśmy przeczytać "dziękuję". Odpowiedz Link
tez_ja Re: Język włoski 17.07.08, 06:51 nobullshit napisała: > tez_ja napisała: > >To prawie dziewięć miesięcy Ci zajęło dojście do tego, że wypada >podz > iękować? > Czy może masz znów ochotę na jakieś tłumaczenie i tak, >niby niechcący, daj > esz > znać o sobie? > > A poza tym wszystko u Ciebie w porządku? PMS masz czy co? Jestem pewna, że Mantra1, przyjęła moją uwage inaczej niż Ty. Koleżanko Mantra1, mylę się? Pozdrawiam. Ewa Odpowiedz Link
tez_ja Re: Okay, przyjmuję do wiadomości 17.07.08, 21:46 nobullshit napisała: > i już się nie wcinam. Ależ wcinaj się, wcinaj. Na zdrowie. Ewa Odpowiedz Link
agnieszkamr Re: Język włoski 17.07.08, 09:28 nobullshit nie denerwuj się Tez_ja mówi szyfrem Żeby zrozumieć szyfr, trzeba znać Mantrę, Tez_ja i bywać w tych samych wirtualnych miejscach Jak się nie bywa, to się nie wie Odpowiedz Link
tez_ja Re: Język włoski 17.07.08, 12:17 > Jak się nie bywa, to się nie wie Święte słowa, Aniele. Pozdrawiam. Ewa Odpowiedz Link
soova Re: Język włoski 17.07.08, 10:56 No przecież Kicia jest wdzięczna: "Jakby ktoś mógł napisać, cokolwiek z tego tekstu byłabym wdzięczna" Ktoś coś napisał, zatem Kicia jest wdzięczna. Dalszych podziękowań nie przewiduje się. --- Hajo Hajo Ipsenajo! Odpowiedz Link
mantra1 Re: Język włoski 17.07.08, 23:44 tez_ja napisała: > > > Bardzo dziękuję za umożliwienie mi przetłumaczenia tego tekstu. > To prawie dziewięć miesięcy Ci zajęło dojście do tego, że wypada podziękować? > Czy może masz znów ochotę na jakieś tłumaczenie i tak, niby niechcący, dajesz znać o sobie? **** Znasz mnie od podszewki, Evissima i nic się przed Tobą nie ukryje. No właśnie przez te dziewięć miesięcy dojrzewało we mnie podejrzenie, że gdzieś komuś zapomniałam podziękować. Powywlekałam więc parę starych wątków, a że przy okazji może na jakieś tłumaczonko gratisowe się załapię...Niech ludziska widzą, że potrafię być wdzięczna oraz kulturalna ) P.S. Na mój nos to koleżanka nobullshit też "po naszych piniondziach", tylko się czai. Odpowiedz Link
tez_ja Re: Język włoski 18.07.08, 06:41 mantra1 napisała: > P.S. Na mój nos to koleżanka nobullshit też "po naszych piniondziach", tylko si > ę > czai. Na mój też. Odpowiedz Link