josip_broz_tito 27.08.04, 00:13 Wybacz, ze na forum, ale co z ta Twoja poczta??? Pozdrowienia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klymenystra Re: Klymenystro! 27.08.04, 13:51 sama nie wiem caly komp jest dziwny brat ma naprawic wiec moze jutro prrryh jak to sie domaga majli... a potem od paskud wyzywa Odpowiedz Link
josip_broz_tito Re: Klymenystro! 27.08.04, 21:38 Okreslenie takie to z ust mych slodycz i nektar a nie przezwisko wredne A poza tym wcale sie nikt nie domaga, to tylko lekka sugestia, ze czuje sie zaniedbywany nieco, biedny mis Pozdrawiam chlodno i poznoletnio, ogolnie mowiac, pizga u nas z boku Odpowiedz Link
josip_broz_tito Do Jasnie Wielmoznej Nadobnej Katarzyny... 27.08.04, 22:26 ...Malopolskiej Ziemi, prastarego piastowskiego grodu Obywatelki, Chlod w pozegnaniu mem wynikal li tylko z mrozow onych hyperborejskich, ktore gdy juz Feba rumaki za niebosklon schowac sie racza hora 8, nasze ziemie mazowieckie nekaja, o czymem sie na skorze wlasnej przekonal, gdym smieci wyrzucic biezal w letnim rynsztunku bedac. Tusze zatem, ze nie obrazisz sie Wacpanna, a ze swej strony tu dodac pragne, iz kazde Asani pismo, jak i konterfekty i landszafty niegdys obiecane z radoscia w kazdy czas przyjme i oczy nimi uciesze. Zegnam tym razem cieplo,za afekt przepraszajac Hyacynt, podstolecznych wlosci mieszkaniec. Odpowiedz Link
klymenystra Re: Do Jasnie Wielmoznej Nadobnej Katarzyny... 27.08.04, 22:39 Wacpan mnie konfudujesz sierote uboga... pismo pojawi sie najszybiciej jak tylko brat moj czcigodny komputer naprawicz raczy i zdolna bede do napisania un petit mot... zegnam cieplo rowniez wierna sluga pozostajac Katarzyna, podgorska kasztelanka Odpowiedz Link
josip_broz_tito Zaraz zaraz... 27.08.04, 23:43 Jesli mieszkasz na Podgorzu, to przypadkiem nie "podgorzanska"? Zreszta postaram sie sprawdzic))) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Zaraz zaraz... 28.08.04, 10:38 pfi podgorska brzmi ladniej ) poza tym krakow to juz prawie gory wiec moze byc podgorska (zreszta od tego sie wziela nazwa podgorze jak mi sie wydaje.) trzeba bylo napisac prokocimska... Odpowiedz Link
josip_broz_tito Re: Zaraz zaraz... 28.08.04, 12:56 No tak, jak tak to masz racje. Ale z posiadanego przeze mnie schematycznego planu Krakowa wynika, iz Podgorze i Prokocim to cos innego; zreszta dzieli je linia kolejowa; a to juz bardzo duzo, u mnie np. czesc miasta "za torami" to juz inny swiat Czyli z tego wniosek, ze "pasy" rzadza w S i SW czesci miasta Odpowiedz Link
klymenystra Re: Zaraz zaraz... 28.08.04, 16:55 cooo? podgorze to dzielnica, prokocim to osiedle stre podgorze rzeczywiscie jest traktowane jak osiedle ale to przeciez nie wszystko pasy gora cos tam juz z ta poczta lepiej moza uda mi sie wieczorem skorbnac cos pozegnalnego. Odpowiedz Link
josip_broz_tito Re: Zaraz zaraz... 28.08.04, 17:44 jak to pozegnalnego, ja sie nigdzie nie wybieram czyzbys miala zamiar zejsc z tego lez padolu, w cien sie usunac, lub tez wyjechac i usunac sie z oczu ciekawskich na czas nieokreslony? Ech, co jak co, ale tajemnicza to jestes pozdrawiam (dzis juz chlodno jest na calej linii) PS. jednak na pewno "podgorzanski" jesli chodzi o dzielnice. PS.PS. A jak Wy mowicie tam w Golicji i Glodomerii? "wlozyc buty", "zalozyc buty" czy "ubrac buty"? Odpowiedz Link
klymenystra Re: Zaraz zaraz... 28.08.04, 18:01 ja ubieram buty.ale to chyba nie nasze galicyjskie tylko moj domowy blad a zamiar mam jechac do wilna (chyba ze jutro rano dostane ataku wyrostka badz tez swinke ) ach-pijemy tez litre wodki na polu wiazac sznurowki i wieszajac banki na choince PPPPPPP Odpowiedz Link
josip_broz_tito Re: Zaraz zaraz... 28.08.04, 18:09 Wiazanie sznurowek to i ja tak mowie, wiec nie widze w tym nic dziwnego. A macie "temperowke" czy "strugaczke"? Bo na poludniu jest z tego co zauwazylem czestsza strugaczka, a jeden koles z Mielca to nawet mowil "podstrugiwaczka") Jeszcze idziecie do magli w krawatce na golonko, zachodzac po drodze po chlebus, chyba ze zlapie Was kontrol Odpowiedz Link
klymenystra Re: Zaraz zaraz... 28.08.04, 23:05 sprawdz poczte strugaczka bien sur ale kontrol to juz blad jezykowy podobnie jak pomarancz. co z maglem nie tak? a golonko jest jedyne i sluszne labas vakaras uciekam do wilna. Odpowiedz Link
josip_broz_tito Re: Zaraz zaraz... 28.08.04, 23:58 Bo u was jest "magla" a u nas "magiel". W ogole momentami smiesznie sie tam wyrazacie, ale ja ostatnio zauwazylem wraz z kolega, ze tez mamy smieszna maniere; otoz kiedy pokazujemy jak cos zrobilismy, czesto opatrujemy to zwrotem "tak, o" badz "o tak, o", ktory, jak ustalilismy po konsultacji, wzielismy od czesci naszych rodzin, pochodzacych z Kresow (ukrainskich, nie litewskich). To w okolicach 3 w nocy z nd na pn pomachaj mojej kobiecie jadacej via Wilno do TallinnaA na dokladke dowcip litewski z czasow Sojuza: Wies na Litwie, wychodzi babcia przed dom zawolac psa. Drze sie: -Szarik! Szarik! Pies nic, to ona jeszcze raz: -Szarik! Szarik! Wychodzi dziadek: -Babo, nie tak; Szarikas! A z budy: -Hau-s, Hau-s! Odpowiedz Link
josip_broz_tito Re: Zaraz zaraz... 09.09.04, 23:16 No to wrocilem z gorek Pozdrawiam przy tej okazji i czekam na odzew Odpowiedz Link