Dodaj do ulubionych

Klymenystro!

27.08.04, 00:13
Wybacz, ze na forum, ale co z ta Twoja poczta???
Pozdrowieniasmile
Obserwuj wątek
    • klymenystra Re: Klymenystro! 27.08.04, 13:51
      sama nie wiem uncertain caly komp jest dziwny brat ma naprawic wiec moze jutro smile

prrryh
      jak to sie domaga majli... a potem od paskud wyzywa tongue_out
      • josip_broz_tito Re: Klymenystro! 27.08.04, 21:38
        Okreslenie takie to z ust mych slodycz i nektar a nie przezwisko wredne tongue_out
        A poza tym wcale sie nikt nie domaga, to tylko lekka sugestia, ze czuje sie
        zaniedbywany nieco, biedny mis tongue_out

Pozdrawiam chlodno i poznoletnio, ogolnie mowiac, pizga u nas z boku smile
        • klymenystra Re: Klymenystro! 27.08.04, 21:48
          to moze jakies bazie tongue_outPPPPP
          • josip_broz_tito Do Jasnie Wielmoznej Nadobnej Katarzyny... 27.08.04, 22:26
            ...Malopolskiej Ziemi, prastarego piastowskiego grodu Obywatelki,

Chlod w pozegnaniu mem wynikal li tylko z mrozow onych hyperborejskich, ktore
            gdy juz Feba rumaki za niebosklon schowac sie racza hora 8, nasze ziemie
            mazowieckie nekaja, o czymem sie na skorze wlasnej przekonal, gdym smieci
            wyrzucic biezal w letnim rynsztunku bedac.

Tusze zatem, ze nie obrazisz sie Wacpanna, a ze swej strony tu dodac pragne, iz
            kazde Asani pismo, jak i konterfekty i landszafty niegdys obiecane z radoscia w
            kazdy czas przyjme i oczy nimi uciesze.

Zegnam tym razem cieplo,za afekt przepraszajacsmile

Hyacynt, podstolecznych wlosci mieszkaniec.
            • klymenystra Re: Do Jasnie Wielmoznej Nadobnej Katarzyny... 27.08.04, 22:39
              Wacpan mnie konfudujesz sierote uboga...
              pismo pojawi sie najszybiciej jak tylko brat moj czcigodny komputer naprawicz
              raczy i zdolna bede do napisania un petit mot...
              zegnam cieplo rowniez wierna sluga pozostajac
              Katarzyna, podgorska kasztelanka
              • josip_broz_tito Zaraz zaraz... 27.08.04, 23:43
                Jesli mieszkasz na Podgorzu, to przypadkiem nie "podgorzanska"? Zreszta
                postaram sie sprawdzicsmile)))
                • klymenystra Re: Zaraz zaraz... 28.08.04, 10:38
                  pfi tongue_out
                  podgorska brzmi ladniej smile) poza tym krakow to juz prawie gory wiec moze byc
                  podgorska (zreszta od tego sie wziela nazwa podgorze jak mi sie wydaje.)

trzeba bylo napisac prokocimska...
                  • josip_broz_tito Re: Zaraz zaraz... 28.08.04, 12:56
                    No tak, jak tak to masz racje. Ale z posiadanego przeze mnie schematycznego
                    planu Krakowa wynika, iz Podgorze i Prokocim to cos innego; zreszta dzieli je
                    linia kolejowa; a to juz bardzo duzo, u mnie np. czesc miasta "za torami" to
                    juz inny swiat tongue_out

Czyli z tego wniosek, ze "pasy" rzadza w S i SW czesci miastasmile
                    • klymenystra Re: Zaraz zaraz... 28.08.04, 16:55
                      cooo? podgorze to dzielnica, prokocim to osiedle smile stre podgorze rzeczywiscie
                      jest traktowane jak osiedle ale to przeciez nie wszystko smile
                      pasy gora tongue_out
                      cos tam juz z ta poczta lepiej moza uda mi sie wieczorem skorbnac cos
                      pozegnalnego.
                      • josip_broz_tito Re: Zaraz zaraz... 28.08.04, 17:44
                        jak to pozegnalnego, ja sie nigdzie nie wybieramtongue_out
                        czyzbys miala zamiar zejsc z tego lez padolu, w cien sie usunac, lub tez
                        wyjechac i usunac sie z oczu ciekawskich na czas nieokreslony?

Ech, co jak co, ale tajemnicza to jestessmile
                        pozdrawiam (dzis juz chlodno jest na calej linii)

PS. jednak na pewno "podgorzanski" jesli chodzi o dzielnice.
                        PS.PS. A jak Wy mowicie tam w Golicji i Glodomerii? "wlozyc buty", "zalozyc
                        buty" czy "ubrac buty"?
                        • klymenystra Re: Zaraz zaraz... 28.08.04, 18:01
                          ja ubieram buty.ale to chyba nie nasze galicyjskie tylko moj domowy blad smile
                          a zamiar mam jechac do wilna tongue_out (chyba ze jutro rano dostane ataku wyrostka
                          badz tez swinke uncertain)

ach-pijemy tez litre wodki na polu wiazac sznurowki i wieszajac banki na
                          choince tongue_outPPPPPPP
                          • josip_broz_tito Re: Zaraz zaraz... 28.08.04, 18:09
                            Wiazanie sznurowek to i ja tak mowie, wiec nie widze w tym nic dziwnego. A
                            macie "temperowke" czy "strugaczke"? Bo na poludniu jest z tego co zauwazylem
                            czestsza strugaczka, a jeden koles z Mielca to nawet mowil "podstrugiwaczka"smile)

Jeszcze idziecie do magli w krawatce na golonko, zachodzac po drodze po
                            chlebus, chyba ze zlapie Was kontrolsmile
                            • klymenystra Re: Zaraz zaraz... 28.08.04, 23:05
                              sprawdz poczte smile
                              strugaczka bien sur ale kontrol to juz blad jezykowy podobnie jak pomarancz. co
                              z maglem nie tak?
                              a golonko jest jedyne i sluszne

labas vakaras uciekam do wilna.
                              • josip_broz_tito Re: Zaraz zaraz... 28.08.04, 23:58
                                Bo u was jest "magla" a u nas "magiel". W ogole momentami smiesznie sie tam
                                wyrazacie, ale ja ostatnio zauwazylem wraz z kolega, ze tez mamy smieszna
                                maniere; otoz kiedy pokazujemy jak cos zrobilismy, czesto opatrujemy to
                                zwrotem "tak, o" badz "o tak, o", ktory, jak ustalilismy po konsultacji,
                                wzielismy od czesci naszych rodzin, pochodzacych z Kresow (ukrainskich, nie
                                litewskich).

To w okolicach 3 w nocy z nd na pn pomachaj mojej kobiecie jadacej via Wilno do
                                TallinnasmileA na dokladke dowcip litewski z czasow Sojuza:

Wies na Litwie, wychodzi babcia przed dom zawolac psa. Drze sie:
                                -Szarik! Szarik!
                                Pies nic, to ona jeszcze raz:
                                -Szarik! Szarik!
                                Wychodzi dziadek:
                                -Babo, nie tak; Szarikas!
                                A z budy:
                                -Hau-s, Hau-s!
                                • josip_broz_tito Re: Zaraz zaraz... 09.09.04, 23:16
                                  No to wrocilem z goreksmile
                                  Pozdrawiam przy tej okazji i czekam na odzewsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka