zbyfauch 25.10.15, 21:27 Czy mi się tak tylko wydaje, czy w ostatnim czasie język polski opanowała moda na skróty? Taka droga rowerowa to jakieś DDR. Prezydentów się skraca. Na pewno można znaleźć więcej przykładów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefan4 Re: Skróty 26.10.15, 10:10 zbyfauch: > w ostatnim czasie język polski opanowała moda na skróty W ostatnim czasei Czechów też opanowała: Cytat Po powrocie do domu rzekł do Szwejka z naciskiem: - Wiecie wy, Szwejku, co to jest marszbatalion? - Posłusznie melduję, panie oberlejtnant, że marszbatalion to jest marszbaciar, a marszkompania to marszkuma. My zawsze wszystko skracamy. - Stefan Odpowiedz Link
widzet Skrócony prezydent 26.10.15, 21:58 zbyfauch napisał: > Czy mi się tak tylko wydaje, czy w ostatnim czasie język polski opanowała moda > na skróty? Taka droga rowerowa to jakieś DDR. Prezydentów się skraca. Na pewno > można znaleźć więcej przykładów. Zaintrygowało mnie to skracanie prezydentów. Daj przykład. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Skrócony prezydent 27.10.15, 07:29 widzet napisał(a): > Zaintrygowało mnie to skracanie prezydentów. Daj przykład. PBK, PAD Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Skróty 13.11.15, 07:54 Wczoraj (bodaj) zostałem doświecony w kwestii. To odpryski ptasiego języka, którym posługują się masturbanci politycznej "dyskusji" na twitterze (TT). ITBBNT Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Skróty 13.11.15, 07:56 Twitter ogranicza bowiem ilość znaków w ćwierknięciu, na podobieństwo esemesa. Odpowiedz Link
zbyfauch Właściwie to nie lubię skrótów w ogóle. 28.11.15, 14:46 PŚ w skokach, co to qwa za mowa?! Odpowiedz Link