Dodaj do ulubionych

Rejs po Nilu z SunFun

13.08.10, 01:07
Bardzo proszę o opinie jesli chodzi o Rejs po NIlu z biurem
SunFun..Jestem właścicielką biura posredniczącego w imprezach i
czytając opinie na temat biur mam troche stresa...bo sprzedałam moim
znajomym wczasy na Rejs-kupe kasy...i sie boję czy aby wszystko bedzie
ok..Niby wybrali sobie hotel 5* statek tez Superior dopłate do wagonu
sypialnego nawet...ale nie wiedza w jakim będą hotelu-postawili na
strzał bo inaczej trzeba było ekstra dopłacać..Jeśli ktos z Was był to
prosze piszcie jak wrażenia..
Obserwuj wątek
    • ms_gural Re: Rejs po Nilu z SunFun 29.08.10, 09:03
      Nie wiem jak z SunFun, ja bylem w ubieglym roku z Alfa Starem i bardzo chetnie
      bym powtorzyl zwlaszcza rejs. Nie meczaca forma zwiedzania, brak
      przekwaterowywania w trakcie zwiedzania. W pociagu nie dokupywalem wagonu
      sypialnego i tez nie zaluje, dalo rade sie wyspac na "normalnych" miejscach.
      Fotele duzo obszerniejsze niz w naszych pociagach, wygodniejsze lecz niestety
      niezbyt czyste- pustynny pyl na pewno zrobil swoje. W sypialnym w cenie bylo
      sniadanie i nie pamietam czy kolacja tez i generalnie ludzie sobie chwalili,
      wiec pociag nie byl taki straszny jak go maluja :P
      Co do hoteli, to juz zalezy kto sie czego spodziewa i czego oczekuje. Ja bylem i
      w Sharmie i w Hurghadzie w *** i dalo rade. Robactwa nie bylo, brudu nie bylo.
      Natomiast na objazdowce nocleg mial byc w **** w Kairze, cos tam nie wyszlo i w
      zamian byl hotel ***** w Gizie- ten byl faktycznie o niebo lepszy od tych na
      pobytowce :)
      gural
    • rosie_cotton Re: Rejs po Nilu z SunFun 30.08.10, 13:58
      Hejka,
      Niedawno wróciłam z takiej właśnie wycieczki (rejs + wypoczynek) - z Itaka co
      prawda, ale może informacje pomogą.
      Też chętnie powtórzyłabym część rejsową - najfajniejsza część wycieczki. Na
      statku czysto, schludnie obsługa nie była nachalna, jedzenie bardzo smaczne. Na
      zwiedzanie wstaje się co prawda dość wcześnie, ale to gwarantuje temperatury,
      które jeszcze są do zniesienia. Sam rejs był naprawdę super. Nie należy się
      przerażać tym jak statek wyglądą z zewnątrz - w środku jest naprawdę dużo dużo
      lepiej. Nie zdarzyło się, żeby nasz statek stał jako pierwszy przy cumie, dzięki
      czemu można było się przyjrzeć innym, przez które przechodziliśmy - wszystkie
      prezentowały ten sam standard (pływający luksusowy 5* hotel).
      Przejazd do Kairu był w pociągu w wagonie sypialnym (nie było wyboru); kolacja i
      śniadanie w pociągu. Zwróć uwagę, że ten pociąg to najlepszy pociąg jaki oferuje
      Egipt. W wagonach sypialnych jechali tylko turyści - ale nie sami. Niestety
      towarzyszyło nam robactwo. Nie dało się tego uniknąć, trzeba się było tylko dość
      intensywnie zdezynfekować ;) i dało się spać.
      W Kairze nocleg był w hotelu "rzut beretem" od piramid i też było w porządku. W
      hotelu mieliśmy tylko śniadania, pozostałe posiłki w restauracjach. Było
      naprawdę w porządku.
      Krótkie wypoczywanie (przed i po zwiedzaniu po 3 dni) w Hurghadzie w hotelu 4*.
      Dało się przeżyć, choć to nie było już to samo co podczas rejsu i w Kairze. Na
      wybór hotelu nie mieliśmy wpływu. Dwa duże minusy: nachalna obsługa i fakt, że
      sprawdzano nasze zakupy przynoszone do hotelu pod kątem napojów.
      Hotel "wydawał się" jeszcze mniej w porządku po powrocie ze zwiedzania
      • kasian00 Re: Rejs po Nilu z SunFun 30.08.10, 15:49
        Kobieta pyta konkretnie o rejs z SUN&FUN !!! Jej zależy o opiniach z tego
        konkretnego biura a nie jak wygląda rejs i to z innych biur!
        • rosie_cotton Re: Rejs po Nilu z SunFun 06.09.10, 10:18
          Słońce,
          Na jednym statku płynie Itaka, a na drugim Sun&Fun - jeśli się nie zorientowałaś, to akurat CZĘŚĆ REJSOWA nie różni się między biurami aż w tak dużym stopniu. Co więcej, te statki nawet umaiają się między sobą, który kiedy cumuje i "wypuszcza" turystów na zwiedzanie.
          • kasian00 Re: Rejs po Nilu z SunFun 07.09.10, 13:24
            >CZĘŚĆ REJSOWA nie różni się między biurami aż w tak dużym stopniu.

Ale jednak może się różnić i się różni (wiem bo też byłam) pod względem organizacyjnym! Nie mówiąc o tym że każde biuro ma wykupione inne statki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka