Dodaj do ulubionych

zmarl Georges Charpak

30.09.10, 13:10
www.lemonde.fr/carnet/article/2010/09/30/georges-charpak-prix-nobel-de-physique-est-mort_1417969_3382.html
www.wiadomosci24.pl/artykul/zmarl_francuski_noblista_georges_charpak_162026.html
Obserwuj wątek
    • marguyu Re: zmarl Georges Charpak 30.09.10, 13:22
      Szkoda, wielka strata!
      Nie tylko dla nauki ale i dla ludzkosci, bo byl nie tylko czlowiekiem o wybitnym umysle, ale takze o ogromnym sercu.
      Wspanialy czlowiek.
      • felinecaline Re: zmarl Georges Charpak 30.09.10, 14:11
        Ogromna strata...(')....
    • gat45 Re: zmarl Georges Charpak 30.09.10, 15:45
      A na Onecie takie coś :

wiadomosci.onet.pl/swiat/zmarl-noblista-ktory-urodzil-sie-w-polsce,1,3706867,wiadomosc.html
      Gdyby mi nie było tak smutno, to uznałabym to za śmieszne. Ale i w smutku mogę uznać, że się jakiś dziennikarzyna ośmiesza, dając taki tytuł.
    • ela.tu-i-tam Re: zmarl Georges Charpak [*][*][*] 30.09.10, 21:12
      Byl takze profesorem w ESPCI - Ecole Superieure de Physique et Chimie Industrielle (ta w ktorej Maria i Piotr Curie radon wykrywali), gdzie moja strasza doktorat z fizyki materialow robila.
      RIP Charpak.

Ten wrzesien ciezki jest. We wtorek zmarla moja kolezanka - siostra super przyjaciela meza, dwa tygodnie i po ptokach, to sie nazywa encéphalomyélite aiguë auto-immune, ADEM pour Acute disseminated encephalomyelitis, na nia takze zmarl Jean-Luc Lagardère.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka