marysia75 18.10.05, 23:26 Czy ktos moze wie, jak to bedzie po francusku? Z gory dziekuje za wszelkiego rodzaju sugestie. M. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angieblue26 i jeszcze : 19.10.05, 10:53 boudin,cadavre,cheum (chim), craignos, cratère ,dégueu, dégueulasse, lassedeg, moche,mocheté,thon Odpowiedz Link
la_belle_au_bois_dormant Re: i jeszcze : 19.10.05, 11:19 Chyba Wypłosz, nie Wypłoch. Czy chodzi o taką kobietę/dziewczynę, która jest zaniedbana i niewydarzona (przynajmniej ja tak wyobrażam sobie wypłosza). Odpowiedz Link
marysia75 Re: i jeszcze : 20.10.05, 15:23 la_belle_au_bois_dormant napisała: > Chyba Wypłosz, nie Wypłoch. > Czy chodzi o taką kobietę/dziewczynę, która jest zaniedbana i niewydarzona > (przynajmniej ja tak wyobrażam sobie wypłosza). ja znam jedynie (od zawsze) forme *wyploch* (moze byc regionalna), gramatycznie zawsze *ten wyploch*, *taki wyploch*, czyli rodzaj meski i bardziej chodzi chyba o wzrok dziki niz suknie plugawa Pozdrawiam, Marysia Odpowiedz Link
marysia75 Re: i jeszcze : 20.10.05, 15:17 Dziekuje. Szkoda, ze we francuskim nie ma rodzaju nijakiego... Marysia Odpowiedz Link