malwinamalwina 01.11.02, 13:36 www.ao.qc.ca/autodidactique/lectures/ecriv/cavanna/cavanna.html je vous previens ! c'est un nanar !!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baloo1 Re: à propos de Cavanna 01.11.02, 13:43 Merci ! Encore une dans les favorites ;oD C'est vraiment mon préféré, tout beau tout bourru. Bon, 'faut que j'le dise : il y très très longtemps, quand je me suis rendu compte que je n'arriverai jamais à écrire comme lui, j'ai arrêté pour de bon et je me suis occupé d'autre chose. C'est un des meilleurs services qu'il a rendus à l'humanité ... ;oD Merci encore !!! Odpowiedz Link
_narval_ Re: à propos de Cavanna 02.11.02, 20:43 Baloo, avec toute mon intime conviction, j't'assure que peu de forumphiles, égale ta 'dexterité verbale'! sans crainte! et que ton clavier marche at perpetuum! ) Yeah! j'eus l'autobiographie de Cavanna! et en imitant J.-Jacques Goldman j't'dis..... je commence demain! le déchiffrage ofko'sss!) j'embrasse pas! un bon serrement de main vaut tous ces bi-bi*) *bi-bi = bisou-bisou Odpowiedz Link
_narval_ Re: à propos de Cavanna 03.11.02, 13:50 une poignée de main virtuelle; je n'est rien à dire sauf que je me suis mise à la lecture du bouquin "Les Ritals") "Les mètres" sont en réparations et XXIX chapitres m'attendent; A+ Odpowiedz Link
malwinamalwina Re: à propos de Cavanna 03.11.02, 13:53 je n'ai rien à dire amicalement M. Odpowiedz Link
_narval_ Re: à propos de Cavanna 03.11.02, 18:24 malwinamalwina napisała: > je n'ai rien à dire > amicalement > M. Hélas ! Messieurs, Intraitable Bescherelle, Petit Robert, et le gros Larousse sont en arrêt de travail. Dès qu’ils reviennent (si cela arrive ?) je demanderai des dommages et intérêts ; Je serai intransigeante dans mon action. Je vous prie de croire en mes « futurs » sentiments les meilleurs hihihi) Odpowiedz Link
_milene_ Re: à propos de Cavanna /do Baloo 03.11.02, 22:23 baloo1 napisał: > Merci ! Encore une dans les favorites ;oD > C'est vraiment mon préféré, tout beau tout bourru. > > Bon, 'faut que j'le dise : il y très très longtemps, quand je me > suis rendu > compte que je n'arriverai jamais à écrire comme lui, j'ai arrêté p > our de bon > et je me suis occupé d'autre chose. C'est un des meilleurs services qu'il a > rendus à l'humanité ... > > ;oD > > Merci encore !!! Czesc i czolem Baloo Zaintrygowales mnie tym Cavanna. Nigdy go nie czytalam, ale znam go z roznych programow tv i zawsze mnie ten typek wkurzal ; zupelny brak humoru i potworny nerwus. Ale skoro mowisz, ze dobrze pisze to sie skusze, tym bardziej, ze mieszkam niedaleko Nogent s/Marne i mam przyjemnosc mieszkac w jednym budynku z conajmniej 5 rodzinami Cavanna. Mysle, ze to jedna i ta sama rodzina. Odpowiedz Link
baloo1 Re: à propos de Cavanna /do Milene 04.11.02, 00:15 Hej Milene, kope lat ;oD Gdzies Ty byla, jak Cie nie bylo ? W ogole nie mialem sie z kim klocic na temat zabojadow ;oD Co do Cavanny, to tak mi sie zdawalo, ze facet w "realu" musi byc straszny i bez kija nie podchodz. Jak czytam jego artykuly polityczne, to z niczym sie nie zgadzam i zlosci mnie jak sto diablow. Ale, gdy sie otworzy "Ritals" czy "Russkofs" to wszystko inaczej wyglada. Piekne to jest, po prostu. A o roznych Cavannach z Nogent s/ Marne pisze wlasnie w "Ritals" "bezmę" i takie tam różne, ze o scieleniu sie dywanikiem nie wspomne ;oD Baloo Odpowiedz Link
_milene_ Re: à propos de Cavanna /do Baloo 04.11.02, 11:10 Cavanna zdaje sie ciagle pisze w "Charlie Hebdo" i znajac Ciebie troche wyobrazam sobie, ze jego poglady polityczne nie bardzo ida w parze z Twoimi. Co do zabojadow jeszcze bedzie niejedna okazja do dyskusji, narod kontrowersyjny wiec tematow nie brakuje Ja natomiast myslalam kiedys o Tobie przy okazji pewnego programu o Szwajcarach na Arte. Powiedz Baloo czy "autodérision" to ich specjalnosc. Mowili o Twoim miescie i slynnej wystawie oraz o saucisse, ktora ma zjednoczyc wszystkich Szwajcarow. Zadali sobie bardzo duzo trudu, zeby znalezc odpowiadajacy wszystkim Szwajcarom smak kielbasy. Bylo tez o sledztwie jakie sie przeprowadza, zeby odnalezc wlasciciela porzuconego worka ze smieciami oraz inne tego typu ciekawostki. Wszystko w bardzo powaznym tonie i na dodatek program zrobiony przez samych Szwajcarow. Ja myslalam, ze to moze Francuzi albo Niemcy grzecznie sie nabijaja, a tu nawet nie, hi, hi. A + milene Odpowiedz Link
baloo1 Re: à propos de Cavanna /do Baloo 04.11.02, 11:42 _milene_ napisała: Totez staram sie nie czytac jego publicystyki politycznej, zeby go nie znielubic ;oD Podoba mi sie tylko to, ze nawet gdy pisze brednie, to z pasja i nie przebiera w slowach, a nie jakies tam "polically correct" pierdu pierdu Specjalnoscia Szwajcarow jest rzeczywiscie zdolnosc do autoironii , ale takze martwienie sie, jak to w Szwajcarii jest zle, a nawet jesli nie calkiem sle, to coraz gorzej i ze na pewno bedzie strasznie ;oD. Na szczescie nawet z tego potrafia sie posmiac. Ale z czego / kogo maja sie smiac ? Nie wypada sie przeciez wysmiewac z biedniejszych ;oDDDD . Wiec jeszcze romanczycy i niemieccy szydza z siebie nawzajem, a potem zostaje juz tylko niesmiertelny Bush i Amerykanie, Chirac i polityczne "établissement" Francuzow, 35-godzinny tydzien pracy ... Z Expo'02 Szwajcarzy sie nie smieja, bo ich cholera tlucze na sama mysl, ile to badziewie kosztowalo ;o((( Historyjka z szukaniem "winnego" porzucenia worka ze smieciami to oczywista autoironia, ale jest w tym niewielkie ziarenko prawdy (a raczej prawdopodobienstwa) ;oD Opiera sie na tym, ze prawie kazda gmina ma inny system oplat za wywoz i recycling smieci, co prowadzi czasami do "turystyki" smieciowej ;oDDD A jednak to piekny kraj ;oD A+ A1 DC4 ;oD Odpowiedz Link