Dodaj do ulubionych

DELF i DALF

16.02.03, 23:58
Czy może ktos mi napisac cos na ten temat? Może jakies rady? Co jest lepsze/lepiej widziane we Francji???
Merci
Life is beautiful
Obserwuj wątek
    • zielka Re: DELF i DALF 17.02.03, 01:45
      No, DALF, rzecz jasna.
      ale wiecej nie wiem, nie zdawalam.
      By rozpoczac studia we Francji mozesz zdawac examek w ambasadzie,
      bardzo latwiuski.
      no, to powodzenia.
      • melmire Re: DELF i DALF 17.02.03, 10:30
        Zgadzam sie z Zielka. Mnie potrzebne bylo zaswiadczenie ze mowie po francusku,
        podejrzewam ze to z ambasady sie nadaje. Szczerze mowiac, podejrzewam ze
        pytaja o znajomosc jezyka tak dla porzadku - jak nie bedziesz umial mowic i
        zrozumiec o czym mowia na wykladach to twoj problem, oni i tak kase
        zainkasuja big_grin
        • kicior99 Re: DELF i DALF 17.02.03, 11:48
          Znacie jakies polskie strony DELF? chcialbym zdac tylko dla wlasnej
          satysfakcji. BTW ile sie za to placi?
          • melmire Re: DELF i DALF 17.02.03, 11:58
            Wiem ze przeprowadzaja je na pewno instytuty francuskie i na pewno oni tez
            wiedza gdzie je przeprowadzaja w miastach gdzie instytutu niet. Tez kiedys
            chcialam zdawac dla satysfakcji, ale to przyjemnosc na dwa lata bo noe mozna
            zdawac wszystkich modulow na raz, a poza tym wymagania sa dosc specyficzne i
            musialabym sie doksztalcic zeby umiec poprawnie napisac resume de texe i to
            drugie ktorego nazwy nie pamietam - oba to streszczenia tekstu, oba rzadza sie
            wlasnymi scislymi regulami i podejrzewam ze oba sa absolutnie nieprzydatne big_grin
            Jak chcialam zdawac to modul kosztowal bodajze 70 zlotych ( a moze to bylo
            30*2?) teraz pewnie wiecej big_grin
          • iwonka55 Re: DELF i DALF 17.02.03, 20:37
            Egzaminy DELF przeprowadzaja napewno ośrodki Alliance Francaise. Ja zdalam na
            razie A1, A2 i A4. Egzamin DELF składa się z dwóch bloków : 1)A1, A2, A3 i A4
            oraz 2)A5 i A6. Aktualna cena to około 100 zł za jedną część. Proponuję
            poszukać stron Alliance Fr., tam na pewno jest to szczegółowo opisane.

Pozdrawiam.
            • milou_milou Re: DELF i DALF 06.03.03, 16:02
              teraz w kolegium nauczycielskim jez.francuskiego na Al. Niepodległości w
              Warszawie odbywają się zapisy na DELF - jedna jesdnostka kosztuje 100 zł.
              Egzaminy w przyszłym tygodniu.
              • marseille30 Re: DELF i DALF 07.03.03, 09:00
                Nie wiem czy wiecie, ale do DALF-a mozna podejsc bezposrednio, bez zdawania
                poszcegolnych modulow DELF-a. Wystarzy zaliczyc Accès au DALF, ten dokument
                wazny jest na 4 kolejne sesje egzaminacyjne. Ja wzielam byka za rogi i zdalam
                4 jednostki za jednym zamachemsmile
                Pozdrawiam,
                Ola
                • kwasna_cytryna Re: DELF i DALF 20.03.03, 22:56
                  www.af-enpologne.pl/wersja_polska/egzaminy.htm
      • clarissa_dalloway Re: DELF i DALF 05.04.03, 16:16
        Też polecam egzaminek w ambasadzie, bo nijak nie da się porównać jego (
        znikomego) poziomu do DALFA. A to drugie cudo zdać też się da,czego jestem
        najlepszym dowodem smile
    • ajlonka Re: DELF i DALF 29.03.03, 22:26
      ja w lutym zdalam acces au delf i nie bylo to jakos super trudne..choc
      strasznie sie balam. co jest fajne, to to,ze nie ma egzaminu ustnego smile jest
      tylko czesc pisemna i egzamin ze sluchania. ale co jest gorsze...musisz dorobic
      a5 i a6 w ciagu 2 lat,b o inaczej przepada sad

pozdroofki
      ajłonka
    • katiaw Re: DELF i DALF 10.04.03, 11:58
      Oczywiście lepszy jest DALF. DELF potwierdza znajomość j. francuskiego na
      poziomie podstawowym. DELF I stopnia składa się z 4 jednostek (A1-A4), DELF 2
      stopnia składa się z 2 jednostek (A5-A6), zaś DALF z 4 (B1-B4). Każda jednostka
      kosztuje 110 PLN. Można podchodzić to wszyskich jednostek jednocześnie np od A1-
      A4. Można wybrać w zależności od poziomu. Jeżeli chcesz przystąpić do egzaminu
      DALF musisz mieć albo DELF 2 albo acces au DALF. Egzaminy mozesz zdawać w
      Instytucie Francuskim w Warszawie albo w Ośrodkach Alliance Française. Termin
      najbliszeszgo acces au DALF: 19 /05/03. DELF 1 i 2 stopnia: 9-14/06/03.
      Pozdrawiam
      • milou_milou Re: DELF i DALF 18.04.03, 13:12
        dobrze, to w takim razie jaka jest różnica między Acces au DALF a DELF 2
        degree? Co lepiej zdać? (już mam DELF A1-A4) przygotowuję się do DALFA ale w
        tym roku chiałabym coś zdać, tylko waham sie miedzy tymi dwoma egzaminami.
        Jakieś wskazówki czego na czym wymagaja i co jest bardziej praktyczne?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka