mickey13 16.02.03, 23:58 Czy może ktos mi napisac cos na ten temat? Może jakies rady? Co jest lepsze/lepiej widziane we Francji??? Merci ***************** Life is beautiful ***************** Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielka Re: DELF i DALF 17.02.03, 01:45 No, DALF, rzecz jasna. ale wiecej nie wiem, nie zdawalam. By rozpoczac studia we Francji mozesz zdawac examek w ambasadzie, bardzo latwiuski. no, to powodzenia. Odpowiedz Link
melmire Re: DELF i DALF 17.02.03, 10:30 Zgadzam sie z Zielka. Mnie potrzebne bylo zaswiadczenie ze mowie po francusku, podejrzewam ze to z ambasady sie nadaje. Szczerze mowiac, podejrzewam ze pytaja o znajomosc jezyka tak dla porzadku - jak nie bedziesz umial mowic i zrozumiec o czym mowia na wykladach to twoj problem, oni i tak kase zainkasuja Odpowiedz Link
kicior99 Re: DELF i DALF 17.02.03, 11:48 Znacie jakies polskie strony DELF? chcialbym zdac tylko dla wlasnej satysfakcji. BTW ile sie za to placi? Odpowiedz Link
melmire Re: DELF i DALF 17.02.03, 11:58 Wiem ze przeprowadzaja je na pewno instytuty francuskie i na pewno oni tez wiedza gdzie je przeprowadzaja w miastach gdzie instytutu niet. Tez kiedys chcialam zdawac dla satysfakcji, ale to przyjemnosc na dwa lata bo noe mozna zdawac wszystkich modulow na raz, a poza tym wymagania sa dosc specyficzne i musialabym sie doksztalcic zeby umiec poprawnie napisac resume de texe i to drugie ktorego nazwy nie pamietam - oba to streszczenia tekstu, oba rzadza sie wlasnymi scislymi regulami i podejrzewam ze oba sa absolutnie nieprzydatne Jak chcialam zdawac to modul kosztowal bodajze 70 zlotych ( a moze to bylo 30*2?) teraz pewnie wiecej Odpowiedz Link
iwonka55 Re: DELF i DALF 17.02.03, 20:37 Egzaminy DELF przeprowadzaja napewno ośrodki Alliance Francaise. Ja zdalam na razie A1, A2 i A4. Egzamin DELF składa się z dwóch bloków : 1)A1, A2, A3 i A4 oraz 2)A5 i A6. Aktualna cena to około 100 zł za jedną część. Proponuję poszukać stron Alliance Fr., tam na pewno jest to szczegółowo opisane. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
milou_milou Re: DELF i DALF 06.03.03, 16:02 teraz w kolegium nauczycielskim jez.francuskiego na Al. Niepodległości w Warszawie odbywają się zapisy na DELF - jedna jesdnostka kosztuje 100 zł. Egzaminy w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link
marseille30 Re: DELF i DALF 07.03.03, 09:00 Nie wiem czy wiecie, ale do DALF-a mozna podejsc bezposrednio, bez zdawania poszcegolnych modulow DELF-a. Wystarzy zaliczyc Accès au DALF, ten dokument wazny jest na 4 kolejne sesje egzaminacyjne. Ja wzielam byka za rogi i zdalam 4 jednostki za jednym zamachem Pozdrawiam, Ola Odpowiedz Link
kwasna_cytryna Re: DELF i DALF 20.03.03, 22:56 www.af-enpologne.pl/wersja_polska/egzaminy.htm Odpowiedz Link
clarissa_dalloway Re: DELF i DALF 05.04.03, 16:16 Też polecam egzaminek w ambasadzie, bo nijak nie da się porównać jego ( znikomego) poziomu do DALFA. A to drugie cudo zdać też się da,czego jestem najlepszym dowodem Odpowiedz Link
ajlonka Re: DELF i DALF 29.03.03, 22:26 ja w lutym zdalam acces au delf i nie bylo to jakos super trudne..choc strasznie sie balam. co jest fajne, to to,ze nie ma egzaminu ustnego jest tylko czesc pisemna i egzamin ze sluchania. ale co jest gorsze...musisz dorobic a5 i a6 w ciagu 2 lat,b o inaczej przepada pozdroofki ajłonka Odpowiedz Link
katiaw Re: DELF i DALF 10.04.03, 11:58 Oczywiście lepszy jest DALF. DELF potwierdza znajomość j. francuskiego na poziomie podstawowym. DELF I stopnia składa się z 4 jednostek (A1-A4), DELF 2 stopnia składa się z 2 jednostek (A5-A6), zaś DALF z 4 (B1-B4). Każda jednostka kosztuje 110 PLN. Można podchodzić to wszyskich jednostek jednocześnie np od A1- A4. Można wybrać w zależności od poziomu. Jeżeli chcesz przystąpić do egzaminu DALF musisz mieć albo DELF 2 albo acces au DALF. Egzaminy mozesz zdawać w Instytucie Francuskim w Warszawie albo w Ośrodkach Alliance Française. Termin najbliszeszgo acces au DALF: 19 /05/03. DELF 1 i 2 stopnia: 9-14/06/03. Pozdrawiam Odpowiedz Link
milou_milou Re: DELF i DALF 18.04.03, 13:12 dobrze, to w takim razie jaka jest różnica między Acces au DALF a DELF 2 degree? Co lepiej zdać? (już mam DELF A1-A4) przygotowuję się do DALFA ale w tym roku chiałabym coś zdać, tylko waham sie miedzy tymi dwoma egzaminami. Jakieś wskazówki czego na czym wymagaja i co jest bardziej praktyczne? Odpowiedz Link