Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie indywidualne

21.07.13, 11:53
Przepraszam bardzo ale ja z tych nie zorientowanych.

Czy jestescie ubezpieczone jakos dodatkowo?I czy jak jestem sama(bez meza i dzieci)powinnam gdzies sie ubezpieczyc?No ale bede musiala wplacac pieniadze(ten ktos a raczej firma)bedzie na mnie zarabiac.Czy nie lepiej schowac te pieniadze pod poduszke i miec je odlozone na czarna godzinę?Czy oplaca sie ubezpieczac?

Bede wdzieczna za odpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Ubezpieczenie indywidualne 21.07.13, 13:10
      Jasne, że powinnaś. Choćby na wypadek NW lub ciężkiej choroby. Nie wiem, ile masz lat, ale im młodsza jesteś, tym więcej lat przed tobą do emerytury, o której raczej należy myśleć i to całkiem poważnie.
      Osobiście polecam Pramericę, mają IMHO najlepszą ofertę ubezpieczeń indywidualnych w Polsce (www.pramerica.pl)
    • annakate Re: Ubezpieczenie indywidualne 21.07.13, 15:31
      oczywiście powinnaś, tylko wybierz odpowiednie - ubezpieczenie na życie Ci po nic, ale na wypadek choroby, niepełnosprawności jak najbardziej. Na coś w rodzaju emerytury oczywiście możesz po prostu odkładać, ale ubezpieczenie daje Ci ochronę w każdym momencie trwania - czyli zyskasz tyle samo jesli nieszczęście Cię dopadnie w pierwszym roku trwania (kiedy w rzeczywistości zapłaciłaś jeszcze niewiele) jak i po 20 latach.
    • zofijkamyjka Re: Ubezpieczenie indywidualne 21.07.13, 15:49
      odi507 napisał(a):

>No ale bede musiala wplacac pieniadze(ten k
      > tos a raczej firma)bedzie na mnie zarabiac.

Jesli beziesz miec wypadek /czego oczywiscie nie życzę/ niedługo po ubezpieczeniu i dostaniesz odszkodowanie to firma nic nie zarobi tylko raczej straci smile
      Jesli to ma byc tylko inwestycja to lepiej gdzie inndziej inwestować, jesli chcesz miec zabezpieczenie na wypadek, chorobę itd to tylko ubezpieczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka