nanan1 23.06.07, 11:41 gdzie moge w Paryzu kupic funty po normalnej cenie? w jakims banku? ceny, ktore sa w kantorach, maja niewiele wspolnego z oficjalnym kursem dzieki z gory za pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ela.tu-i-tam Re: wymiana walut 24.06.07, 00:16 nanan1 napisała: > gdzie moge w Paryzu kupic funty po normalnej cenie? w jakims banku? > ceny, ktore sa w kantorach, maja niewiele wspolnego z oficjalnym kursem > dzieki z gory za pomoc Nie rozumiem. W Wwie w kantorach jest najkorzystniejsza wymiana zlotowek na dolary czy euro (wiec funty pewnie tez), koszta sa proporcjonalne do kwoty, i niski procent. Z pamieci ostatniego listopada gdy bylam w Wwie roznica miedzy kupnem i sprzedaza euro byla mniej niz 20 groszy, czyli frycowe mniej niz 2,5%. We Francji koszta bankowe wymiany euro na funty beda 5% jesli nie wiecej, nie mowiac o tym ze w zaleznosci od banku moze byc takze dokladka za wymiane, czyli plus 5 czy ilestam euro. A wymiana podwojna - bo zlotowki na funty w strefie euro to jest zlotowki na euro plus euro na funty - bedzie bardzo droga. Kurs codzienny walut mozna znalezc na Internecie, kazdy bank ma swoj. Odpowiedz Link
ela.tu-i-tam Re: wymiana walut 24.06.07, 00:22 Banque de France ma jedne z najnizszych frycowych przy wymianach, lista agencji we Francji jest tutaj www.banque-france.fr/fr/instit/telechar/discours/listequentin.pdf W Paryzu oni sa 48, boulevard Raspail, tel 01 49 54 27 27. Odpowiedz Link
nanan1 Re: wymiana walut 25.06.07, 11:11 ja jestem w paryzu i chce wymienic euro na funty tu w kantorach rzecz ma sie inaczej, narzut jest spory, chyba ze sa jakies tansze o ktorych nie wiem, stad pytanie dzieki Odpowiedz Link
liloom Re: wymiana walut 26.06.07, 14:16 jezeli wybierasz sie do anglii, to zwykle na miejscu jest taniej Odpowiedz Link
agawa288 Re: wymiana walut 30.10.17, 10:06 Wystarczy mieć konto w PLN i konto walutowe w funtach, zarejestrować się na walutomacie i wybrać najlepszy kurs: banki-online24.blogspot.com/2017/10/jak-tanio-wymienic-walute-przez.html Odpowiedz Link