janou 19.02.08, 20:10 To a propos nowej poczty gazeta.pl,chodzi o warunki ktore stawia Google,ja z tego wszystkiego zrozumialam mniej niz 1/3. Nie prosze o tlumaczenie,tylko o to czy mozna je bez problemow zaakceptowac??? Z gory dzieki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ela.tu-i-tam Re: Au secours!:) 19.02.08, 20:28 Moim zdaniem mozna. Jesli chodzi o prywatnosc danych, Google respektuje www.export.gov/safeharbor/ (czyli uklady US-EU) Jesli chodzi o streszczenie reszty: Google tlumaczy ze nie wolno uzywac konta na rozne przedstepstwa internetowe i inne. Odpowiedz Link
szpulkaa Re: Au secours!:) 19.02.08, 22:20 Z ciekawości zajrzałam do nowej poczty i szok: dokładnie taka jak gmail.com ! Sama korzystam z usług Google i to najlepsze konto mailowe jakie miałam, więc polecam Janou, możesz być spokojna o bezpieczeństwo Twojej korespondencji Tyle, że z dystansem podchodzę do oferty gazeta.pl ... dlatego, jeśli któraś chce to mogę wysłać zaproszenie do oryginalnego gmail.com - wersję językową można wybrać, jaką sie chce Odpowiedz Link
gat45 Są też odmienne zdania - patrz wątek 20.02.08, 08:39 naForum Kraj : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=75854427 Wszystko zalezy od tego, czy życzysz sobie odsłonić swoje rzeczywiste imię i nazwisko (podane podczas zakładania konta), czy wystepować tylko pod obranym nickiem Bo tu się coś Agorze BAAAARDZO pomieszało Odpowiedz Link
ela.tu-i-tam Re: Bardzo Wazne: trzeba zmienic "ustawienia" 20.02.08, 09:04 Dzieki za wiadomosc. Rzeczywiscie trzeba zmienic ustawienia (w prawym gornym rogu), i zamienic Imie Nazwisko na co sie chce (ja powtorzylam moj nick). Gazeta.pl powinna byla to napisac duzymi literami i poprzec przykladem, fakt. Jak zwykle chodzi o to by byl zarejestrowany normalny czlowiek, imie nazwisko (chodzi o odpowiedzialnosc tego co piszemy, wiec normalka), natomiast to nie musi byc w emailach. Odpowiedz Link
ela.tu-i-tam Google respektuje lepiej prywatnosc niz stary mail 20.02.08, 09:14 Dodam, ze przetestowalam po zmienionych ustawieniach nowa poczte googlowa, i wszystko jest ok. Dodam takze ze stary mail Agory pokazywal adres IP z ktorego poczta byla wyslana (adres IP kompa na klawiaturze ktorego uzytkownik napisal i wyslal maila), czyli niby byl "sekretny", a tak naprawde to palcem pokazywal gdzie i kto wszystkich uzytkownikow abonamentow domowych Internetowych, czy tych co z pracy. Pokazywanie tego adresu IP (nie tylko Agora to robila) to byl wrecz skandal w sferach Internetowych, czyli w przypadku gazety mydlenie oczu ze jest "tylko login" podajac za plecami cala reszte. Nowa poczta googlowa nie ma tego adresu IP, czyli jest DUZO lepiej. Odpowiedz Link
janou Re: Google respektuje lepiej prywatnosc niz stary 20.02.08, 14:14 Dziekuje pieknie za odpowiedzi Przeczytalam watki,linki "en diagonale"i wydaje mi sie ze jak to sie mowi od pewnego czasu we Francji "qu'on a tous un numero dans le dos" i nie da sie tego zmienic Odpowiedz Link
janou Re: Google respektuje lepiej prywatnosc niz stary 20.02.08, 14:22 i jeszcze jedno pytanie,czy korzystacie z darmowej skrzynki <laposte.net>? Odpowiedz Link
ela.tu-i-tam czy korzystacie z darmowej skrzynki <laposte.net> 20.02.08, 15:03 Nie. Z dwoch wzgledow: 1. nigdy nie zakladam konta u prowajderow jak nie musze - wole uzywac moje wlasne serwery, i miec moja wlasna domene (robota w trakcie na moim unixie), zeby nie byc zmuszona liczyc na to ze prowajder nie podstawi swini; 2. nie ma nic za darmo Usciski! Odpowiedz Link
janou Re: czy korzystacie z darmowej skrzynki <lapo 20.02.08, 20:19 ela.tu-i-tam napisała: zeby nie byc zmuszona liczyc na to ze > prowajder nie podstawi swini; 2. nie ma nic za darmo ------------------- Bises! Odpowiedz Link