light.cik1 01.04.08, 01:00 hej, Czy kts moze był i wie jak wyglada francuskie wesele? Będę wdzięczna za wszelkie szczegóły Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ela.tu-i-tam Re: Wesele we Francji 01.04.08, 09:14 Wiem ze o weselu bylo, i nawet dosc dokladnie, ale wyszukiwarka nic mi nie daje (ta wyszukiwarka chce pewnie ciapki i ogonki, jak rowniez moze nie jest "po slowach" tylko cale zdanie co sie daje - w kazdym razie nici, jedyny watek mam ten forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10129&w=58087294&v=2&s=0 ). Na ogol slub w sobote po poludniu (15-ta, 16-ta), potem pogaduszki i zdjecia, czesto w parku kolo merostwa, potem przerwa. Samo wesele jest na ogol w zarezerwowanej restauracji, czesto pod miastem (wiecej miejsca, park, chalasowac mozna cala noc), i sklada sie z dwoch czesci: do polnocy i po polnocy. Do polnocy jest kolacja, wielki rytual, stoly z ustalonymi biesiadnikami, z przerwami gdzie mozna opowiadac historie. Dan bedzie kilka, male, chodzi o to aby sie delektowac. Serwis win do posilku. Kolacja skonczy sie pewnie serwisem digestifs - zadna butelka wodki na stole, serwis. Po polnocy zaczna sie tance. Prezenty sa zorganizowane, czyli "liste de mariage", gdzie kazdy wybiera ile wplaci i na co, potem sklep przywiezie panstwu mlodym co wybrali. Kwiatow sie nie przynosi, jesli wogole to przysyla przez kwiaciarza rano do domu pani mlodej. Odpowiedz Link
ela.tu-i-tam Re: Wesele we Francji - znalazlam watek 01.04.08, 11:18 Bylo na forum Francja Turystycznie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20573&w=68274525&a=68274525 Odpowiedz Link
light.cik1 Re: Wesele we Francji - znalazlam watek 01.04.08, 14:38 dziekuję ślicznie za pomoc)) Odpowiedz Link