malenka0880 12.09.03, 13:41 Jestem na rusycystyce w Tuluzie na tak zwanych zaocznych(enseignement à distance)jak chcesz to pogadamy malenka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nanan1 Re: jeśli moge się wtrącić... 12.09.03, 15:28 jak we Francji wyglądają zaoczne? W weekend? czy wieczorowo? dzięki za info Odpowiedz Link
malenka0880 Re: Nanan1 - infos ! :)) 13.09.03, 16:43 nanan1 napisała: > jak we Francji wyglądają zaoczne? W weekend? czy wieczorowo? dzięki za info Czesc nanan1! Tutaj jest zupelnie inny system!Na zajecia w ogole nie przychodzisz.Za dodatkowa oplata (ok100-130 euro) wysylyja ci wszystkie skrypty do domu!!To znaczy ze sie uczysz w domu i wysylasz prace domowe przez poczte(za granica rowniez (ja bylam w korei)i do polski tez!!) i masz obowiazek przyjechac na egzaminy raz w roku.Jak ci sie nie uda w czerwcu masz poprawke we wrzesniu poza tym istnieje system kompensacji w ktorym z kilku zdanych dobrze przedmiotow nadwyzke punktow przesuwaja ci na te nie zaliczone!!!ja w ten sposob zaliczylam az trzy egzaminy! Jednak nie wiem jak jest na innych uniwerkach i innych miastach. Ja jestem w Tuluzie. Sliczne miasto!polecam!!i o wiele tansze niz paryz Podaje ci adres uniwerku on line: www.univ-tlse2.fr pozdrowionka Malenka Odpowiedz Link
oniegin17 Re: Do Oniegina!! 13.09.03, 22:44 Na poczatku troche zwatpilem czy to do mnie ale koniec koncow...Witam i ciesze sie ze sie odezwalas. Interesuje mnie glowie poziom studiow, ich odplatnosc, perspektywy pracy we Francji po rusysystyce wlasciwie wszystko. Zainteresowalo mnie opisywane przez ciebie enseignement a distance (czy rzeczywiscie moge studiowac we Francji nie ruszajac sie z miejsca, jak ma sie taki dyplom do studiow dziennych, jak jest traktowany na rynku pracy, jakie sa jego koszty calkowite, wreszcie co trzeba zrobic zeby moc tak studiowac, czy tez trzeba zdawac egzaminy w ambasadzie albo miec DALF'a i czy podobmie jak dzienne tez sa dwudzielne) Za wszelkie odpowiedzi bede ogromnie wdzieczny i jeszcze raz dziekuje za zaintereowanie. PS. Gdybys miala ochote skontaktowac sie ze mna bezposrednio to moj e-mail oniegin17@interia.pl gadu-gadu: 4974750 Amities Pa Pa Odpowiedz Link
malenka0880 Re: Do Oniegina!! napisz do mnie na: 14.09.03, 00:48 oniegin17 napisał: > Na poczatku troche zwatpilem czy to do mnie ale koniec koncow...Witam i ciesze > sie ze sie odezwalas. Interesuje mnie glowie poziom studiow, ich odplatnosc, > perspektywy pracy we Francji po rusysystyce wlasciwie wszystko. Zainteresowalo > mnie opisywane przez ciebie enseignement a distance (czy rzeczywiscie moge > studiowac we Francji nie ruszajac sie z miejsca, jak ma sie taki dyplom do > studiow dziennych, jak jest traktowany na rynku pracy, jakie sa jego koszty > calkowite, wreszcie co trzeba zrobic zeby moc tak studiowac, czy tez trzeba > zdawac egzaminy w ambasadzie albo miec DALF'a i czy podobmie jak dzienne tez sa > > dwudzielne) Za wszelkie odpowiedzi bede ogromnie wdzieczny i jeszcze raz > dziekuje za zaintereowanie. > > PS. Gdybys miala ochote skontaktowac sie ze mna bezposrednio to moj e-mail > oniegin17@interia.pl gadu-gadu: 4974750 > > Amities > Pa Pa Czesc mam problemy z twoim adresem, napisz do mnie z twojego konta - na: malenka0880@gazeta.pl Amitiès Malenka Odpowiedz Link
malenka0880 Re: Do Oniegina!! 14.09.03, 00:58 Privet et Bonjour !! Juz jest pierwsza w nocy i pelzne pospac nieco ale napisze w niedziele to jest juz dzis, tylko troszke pozniej mniej wiecej o 9- 10 )) Pa dobrej nocki Malenka Odpowiedz Link