mammaja 15.12.03, 13:57 Bardzo prosze uczonych w pismie o propozycje fajnych zyczen swiateczno - noworocznych .Ja co roku pisze to samo z powodu wtornego analfabetyzmu .Bede bardzo wdzieczna za pomoc. Pilne! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baloo Re: Zyczenia 15.12.03, 15:00 Ja robie to samo z powodu lenistwa. ;o) Jesli juz musze, a nie moze zepchnac tej panszczyzny na kolezanke malzowinke, to staram sie napisac normalny, dluzszy list, do ktorego nakoncu dolaczam te zyczeniowe formalnosci. Pocieszam sie nadzieja , ze moi korespondenci czuja to samo i ze wybacza. Sadzac po ich kartakch, jet to nadzieja nieplonna ;o) W ogole nie ma chyba rodzaju korespondencji, ktore by bardziej blokowalo inwencje, niz zyczenia. No, moze kondolencje. Odpowiedz Link
mammaja Re: Zyczenia 16.12.03, 10:11 Dzieki baloo, ale jednak liczylam na jakies orginalane propozycje .Widocznie wiecej osob ma ten problem.Pozdro.Mm Odpowiedz Link
baloo Re: Zyczenia 17.12.03, 01:08 Chodzi chyba tez o to , ze problem postawilas nietenteges ;o) No bo ma to byc z jednej strony gotowiec (do osoby, o ktorej nic nie wiadomo, czyli absolutnie nieosobisty), a z drugiej strony oryginalny. Hm. Odpowiedz Link
mammaja Re: Zyczenia 17.12.03, 01:47 Napewno masz racje, znowu przepisze z ksiazki "Wzory listow francuskich" wydanej ze 30 lat temu.Poprostu slabo u mnie z ortografia ))))).Ale dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link
baloo Re: Zyczenia 17.12.03, 02:06 aha , to dobry pomysl, tylko uwazaj i nie przepisz np. gratulacji z okazji narodzin wnuka albo propozycji nawiazania wymiany miedzyszkolnej ;o) atakwogle to za tak konkretne odpowiedzi ja te tutaj nie pobieram podziekowan ;o) cadeau de la maison. Odpowiedz Link
mammaja Re: Zyczenia 17.12.03, 11:14 Kiepska ortografia nie oznacza jeszcze calkowitej ignorancji.To o czym piszesz mogloby mi sie niewatpliwie zdazyc na forum np.japonskim. A w ksiazce i tak jest tekst po polsku .(Ale z tylu ! Istnieje wiec jednak powazne zagrozenie wyslania podziekowania profesorowi,ktory umozliwil nam zlozenie aplikacji naszego profesora w sprawie....)Dzieki za cadeau ! Odpowiedz Link