klip3 10.01.04, 00:10 Szłem kiedyś sobie Ulicą po zmroku I spotkałem kolesia Jak się masz koteczku? A szłem kiedyś za dnia nudziłem się straszliwie wlazłem do sklepu i kupiłem sobie batona. Proszę o recenzję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ranyboskiejestemkioskiem Re: Muj wiersz 13.01.04, 01:46 komedia...biegająca w slipach po parterze...ale głowa do góry:) Odpowiedz Link Zgłoś
flakusi Re: Muj wiersz 23.01.04, 16:05 najważniejsze to się nie zrażać i ciągle próbować od nowa Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Re: Muj wiersz 19.02.04, 08:54 Użyta w formie zżeńszczonej forma "szłem" zamiast "szedłem", o ile jest zabiegiem zamierzonym może sugerować androgynizm podmiotu lirycznego, który mógłby, coć nie musi, sugerować odczytanie utworu w kluczu erotycznym. Zasadniczą figurą literacką i osią kinstrukcyjną utworu jest swoisty paralelizm, posługujący się hiazmem opartym na przeciwstawieństwach: zmrok - dzień, koleś - sklep, koleś (koteczek) baton. W głębokim poczuciu bólu egzystencjalnego podmiot krytykuje brak, płytkość a nawe komercjalizację więzi, porównując spotkanie z kolesiem do kupna batonu... Odpowiedz Link Zgłoś
snycerz Re: Muj wiersz 20.02.04, 09:39 jaro_ss napisał: > Użyta w formie zżeńszczonej forma "szłem" zamiast "szedłem", o ile jest > zabiegiem zamierzonym może sugerować androgynizm podmiotu lirycznego, który > mógłby, coć nie musi, sugerować odczytanie utworu w kluczu erotycznym. > Zasadniczą figurą literacką i osią kinstrukcyjną utworu jest swoisty > paralelizm, posługujący się hiazmem opartym na przeciwstawieństwach: zmrok - > dzień, koleś - sklep, koleś (koteczek) baton. W głębokim poczuciu bólu > egzystencjalnego podmiot krytykuje brak, płytkość a nawe komercjalizację więzi, > > porównując spotkanie z kolesiem do kupna batonu... HE HE HE Odpowiedz Link Zgłoś
ro0203 Re: Muj wiersz 28.02.04, 15:46 Czy to żart, czy zamierzenie - te błędy - "muj" i "szłem" ? Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Fuj wiersz 01.03.04, 17:13 fnoll remixed klip3: Szyłem kiedyś sobie Iglicą po worku I pytałem na zad Jak się masz woreczku? ???UKZCEROW ZSAM ĘIS KAJ A szyłem kiedyś za dnia nudziło mnie po piwie wlazłem w taśmy z lepu i kupę sfastrygowałem. I wtedy usłyszałem: "Nie ceruj. Recenzuj!" Opadły mi narządy I pozamiatane Odpowiedz Link Zgłoś
danway1 Re: Twoj wiersz 12.03.04, 09:59 Jak na wiersz bialy to jest on calkiem niezly. Wiersz ma bardzo zyciowy tekst. Ale musisz probowac dalej, aby dojsc do perfekcji. Musisz zaczac tez uzywac rymy. A teraz toast dla fanow wierszy: Na Czesc wszystkich wierszy ja pije pierwszy. ;) Pozdrawiam Danway Recenzent. Odpowiedz Link Zgłoś