Dodaj do ulubionych

Lewicka - pseudodziennikarka

24.11.15, 13:04
Dyskusja jaka sie toczy w mediach na temat tej pozal sie Boze dziennikarki jest doprawdy przesmieszna... o czym tu dyskutowac? pani Lewicka zadaje pytania a raczej stawia sie w roli przesluchujacego przy czym nie tylko lekcewazy swojego rozmowce, ktory jest profesorem i chyba jednak ma nieco wiecej wiedzy niz ta "chcialabym byc" dziennikarka, ale wcale nie jest ciekawa odpowiedzi. A moze pani Lewickiej nalezaloby uswiadomic, ze ona jest tam na wizji dla telewidzow a nie dla siebie i to nie jest jej prywatne spotkanie, albo przesluchanie, moze telewidzowie sa bardziej zainteresowani odpowiedziami ministra niz jej pytaniami? no tak, ale minister nie moze odpowiedziec na jej pytania, bo ona mu na to nie pozwala... i do tego ta odzywka "pan jest moim gosciem i ma pan odpowiadac na moje pytania" - paradne... ciekawa jestem kto z obecnego rzadu zechce jeszcze rozmawiac na antenie z pania Lewicka.
Ogladalam juz jej rozmowy z Korwinem Mikke, ktory jej wprost powiedzial: pani jest idiotka, z A.Macierwiczem - moze byly to starsze rozmowy, moze dlatego, ze wtedy czula za swoimi plecami PO byla mniej napastliwa, a moze sie po prostu wyrobila, bo ze jest wyszczekana to fakt, wyszczekana jak baba na jarmarku.
Chamstwa nie powinno sie wypuszczac na wizje. Przez 34 lata w Niemczech nie widzialam zeby jakikolwiek dziennikarz zachowywal sie podobnie - rola dziennikarza nie jest bycie strona a juz na pewno nie jest jego rola robienie polityki.
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Lewicka - pseudodziennikarka 24.11.15, 14:56
      Zakład, że Karolina Lewicka ustawi się na pierwszą ofiarę PiS-owskiego reżimu?
      Dużo w życiu widziałam, ale takiego chamstwa i arogancji jakie zaprezentowała Karolina Lewicka na antenie publiczne TV-nigdy! Rekord świata!
      Gliński:
      Mam do pani prośbę o umożliwienie przedstawienia mojego stanowiska

Prezenterka:
      To proszę sobie zorganizować konferencję prasową

Zaprasza gościa i nie daje mu dojść do głosu,żenua!

• al-szamanka Re: Lewicka - pseudodziennikarka 24.11.15, 18:47
        Nie dotrwałam do końca rozmowy z Macierewiczem, ostatnie 3 minuty odpuściłam, bo nerwy mnie już za bardzo ponosiły. Ta kobieta pobiła chyba dziennikarski szczyt prymitywizmu i nie powinna pozostawać w zawodzie, którego wyraźnie nie pojmuje.
        • rena-ta49 Re: Lewicka - pseudodziennikarka 24.11.15, 20:15
          Jej szefowie twierdzą ,że nie złamała standardów obowiązujących w TVP.
          To dlaczego ją odsunięto od tego programu,czy to nie sprzeczne?
          • m.maska Re: Lewicka - pseudodziennikarka 24.11.15, 21:03
            rena-ta49 napisała:

> Jej szefowie twierdzą ,że nie złamała standardów obowiązujących w TVP.
            > To dlaczego ją odsunięto od tego programu,czy to nie sprzeczne?

Z tego wynika, ze chamstwo na wizji jest mile widziane...
            Jako widz chce poznac zdanie zaproszonego goscia a nie wysluchiwac takiej wymadrzajacej sie pseudodziennikarki... poziom dna zostal przekroczony.

Ogladalam te rozmowe i za kazdym razem kiedy czekalam na dalsze wyjasnienia prof.Glinskiego ta idiotka nie pozwolila mu skonczyc i przerywala w rezultacie niczego sie nie dowiedzialam poza tym, ze prof.Glinski nie powinien przychodzic do studia tylko zwolac konferencje prasowa - taka byla propozycja tej pseudo-dziennikarki i chyba tak powinien sie ten nowy rzad ustawic do tych pozal sie Boze mediow - nie udzielac sie w studio i nie pozwalac sobie na pyskowki z pseudo-dziennikarzami.
            • rena-ta49 Re: Lewicka - pseudodziennikarka 25.11.15, 14:23
              Żeście wiedzieliście, że w TVP mają aż 16 zasad etyki? smilesmile
              wyborcza.pl/1,75478,19244055,orzeczenie-karolina-lewicka-nie-naruszyla-zadnej-z-16-zasad.html?disableRedirects=true
              Czyli teraz mozna sie zastanawiac czy prezes nie naduzyl wladzy smile
              • m.maska Re: Lewicka - pseudodziennikarka 25.11.15, 19:56
                ...ale ale... nie trzeba przeciez zwalniac takiej panienki, niech sobie tam siedzi nawet do us.... smierci, jest jedna metoda zeby unikac tego rodzaju konfrontacji - nie chodzic na spotkania z takimi dziennikarzami, ktorzy nie trzymaja standardow - niech sobie zapraszaja opozycje.
                Mnie jest w gruncie rzeczy obojetne o co szlo, mnie wkurzylo glownie to, ze ja nie mialam mozliwosci uslyszenia odpowiedzi prof.Glinskiego bo "to to" najpierw stawialo pytanie a potem natychmiast zaczynalo zagluszac odpowiedz - po to oglada sie takie programy, zeby moc sobie samemu wyrobic zdanie na dany temat - jeslii dziennikarka uniemozliwia wypowiedz swojego "goscia" (bo nie traktowala prof.Glinskiego jak goscia) to ja tak naprawde nie jestem wcale ciekawa zdania tej "idiotki" (za K.Mikke) w temacie, bo jej zdanie sie nie liczy.
                • al-szamanka Re: Lewicka - pseudodziennikarka 25.11.15, 22:28
                  m.maska napisała:

> ...ale ale... nie trzeba przeciez zwalniac takiej panienki, niech sobie tam sie
                  > dzi nawet do us.... smierci, jest jedna metoda zeby unikac tego rodzaju konfron
                  > tacji - nie chodzic na spotkania z takimi dziennikarzami, ktorzy nie trzymaja s
                  > tandardow - niech sobie zapraszaja opozycje.
                  > Mnie jest w gruncie rzeczy obojetne o co szlo, mnie wkurzylo glownie to, ze ja
                  > nie mialam mozliwosci uslyszenia odpowiedzi prof.Glinskiego bo "to to" najpierw
                  > stawialo pytanie a potem natychmiast zaczynalo zagluszac odpowiedz - po to ogl
                  > ada sie takie programy, zeby moc sobie samemu wyrobic zdanie na dany temat - je
                  > slii dziennikarka uniemozliwia wypowiedz swojego "goscia" (bo nie traktowala pr
                  > of.Glinskiego jak goscia) to ja tak naprawde nie jestem wcale ciekawa zdania te
                  > j "idiotki" (za K.Mikke) w temacie, bo jej zdanie sie nie liczy.

Ja tez jej zdania nie jestem ciekawa, tym bardziej, ze calym swoim zachowaniem pokazala jakie ono moze byc...prymitywne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka