Dodaj do ulubionych

PISSenator Jackowski w TOK FM

20.11.20, 17:37
u P. Karoliny Lewickiej

Rżnie głupa.
Kropka.
Obserwuj wątek
    • eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 19:11
      Jackowski jest akurat jednym kilku ostatnich pisiorów, którzy we wrogich mediach nie mówią przekazami dnia, a zdawało mu się nawet krytykować samego Jarosława Kaczyńskiego. Tyle że akurat jest także bardzo zaangażowanym katolem, w związku z czym pomalowanie zmywalną farbą muru kościoła jest dlań o wiele cięższą zbrodnią, niż pobicie pałką teleskopową kobiety, nawet jeśli bijący jest zamaskowanym funkcjonariuszem, a bita przypadkiem przechodziła obok manifestacji.
      • buldog2 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 20:00
        Nie mam pojęcia o niuansach w tej menażerii. Ona mnie brzydzi, nie różnicuję tej substancji.
      • yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 20:11
        Eiran przestrzegam przed popadaniem w manierę "dobry pisior". Niczegożeście się nie nauczyli pezez te pięć lat?
        • alux Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 20:29
          A może senator zaproponuję plażę naturystów za przekopem mierzei do samego Helu, bo ta w Chałupach straciła na popularności.
        • eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 20:33
          Z faktu że - moim zdaniem - jest trochę lepszy, nie oznacza że jest dobry. Ostatnie uczciwe pisiory odeszły z partii w 2007 (Mężydło, Zalewski, wcześniej Walendziak).
          • yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 20:58
            Mniej zły? ;)
            • eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:10
              Przykładowo czasowniki trącić, capić, śmierdzieć i cuchnąć oznaczają z grubsza to samo, ale w różnym nasileniu.
              • yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:11
                To który na tej skali jest dla ciebie jackowski? :)
                • eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:14
                  yoma napisała:

> To który na tej skali jest dla ciebie jackowski? :)
                  >

Powiedziałbym, że zajeżdża, ewentualnie zalatuje.
                  • yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:20
                    Mało.
        • behemot17-13 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 20:45
          Eiran ma rację, że dostrzega w Jackowskim strzępki moralności. Pisior krytykujący między wierszami niektóre posunięcia tej bandy, jest bardziej wiarygodny, niż Kluzik Rostowska czy Migalski.
          • yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 20:57
            Niesamowite. Naprawdę ciągle szukacie wiarygodności w pisiorze?

No to ja się przestaję dziwić, że ten kraj tak wygląda. Tylko proszę, odtąd złego słowa o suwerynach, Januszach i Grażynach.
            • behemot17-13 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:10
              Niesamowite, naprawdę uwierzyliście, że pani która trzymała za rączkę kapiszona zrobiła zwrot o 180 stopni i od paru lat jest twarzą opozycji. Naprawdę uwierzyliście, że gość błaznujący na ulicach w sombrero, na ten czas i jeszcze wcześniej ślini się do opozycji bo się zakiwał w swoich wyborach. Mnie nie chodzi o obronę Jackowskiego, ale o minimum obiektywności.
              • yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:12
                Nie wiem, o kim mówisz. Serio.
                • behemot17-13 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:26
                  Przyjmuję jako pewnik.
                  • yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:29
                    Jakże miło :)
              • eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:13
                Nie żebym sprawdzał, ale jakoś mi się nie wydaje, żeby przedmówczyni pisała kiedyklwiek coś dobrego o Kluzikowej, albo Migalskim.
                • yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:21
                  Dziękuję. Zaiste, trzymam kurs twardy: raz pisior, zawsze pisior.
                • behemot17-13 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:24
                  >Nie żebym sprawdzał, ale jakoś mi się nie wydaje, żeby przedmówczyni pisała kiedyklwiek coś dobrego o Kluzikowej, albo Migalskim.
                  Czy ja napisałem, że Yoma napisała?
                  • yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:28
                    A wracając do tematu: niby że co, że jeśli Kluzikowa, Migalski, Nowakowa spod piątki i Malinowski ze spożywczaka są niewiarygodni, to to czyni Jackowskiego wiarygodnym? Bo coś nie łapię toku rozumowania.
                    • behemot17-13 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:44
                      Jest późno jak dla mnie, jutro muszę zebrać się do roboty. Wolę Jackowskiego wierzącego w skur..., niż przeflancowanych moralistów z dupy wziętych, szczególnych glist - Kluzik i Migalscy.
                      • yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:48
                        A ja twierdzę, że flancowany czy z przekonania, żadnemu ufać nie można. Śpij dobrze.
                    • eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:57
                      Jackowski jest wiarygodny, bo ma niski BMI i jest trochę podobny do Jeremy'ego Ironsa.
                      • yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 22:15
                        What? :o
                        • eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 07:05
                          Mam zestawić zdjęcia na dowód?
                          • yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 10:56
                            Nie no, wierzę... biedny Irons.
      • buldog2 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:10
        Czytałem kiedyś opowiadanie Akutagawy o grzeszniku, który w swoim życiu zrobił jeden dobry uczynek. Budda podał mu nić po której mógłby się wydobyć z piekła. Od razu nici czepili się inni grzesznicy, ale nić, choć cieniutka, wytrzymywała. Ale nasz bohater, Jackowski czy jak mu tam, zawołał "Odpieprzcie się, grzesznicy! To moja nić!"
        I nić pękła.
        Tak to z PISowcami jest, nawet na drugim końcu świata, w buddyjskim piekle.

Może to przetłumaczę.
    • superspec1 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 07:59
      Kolejny po Tusku historyk w polityce.:)
      • eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 08:09
        Dlaczego, niedoleczony, po Tusku, a nie po Morawieckim?
        • buldog2 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 08:26
          Być może dlatego, że Morawiecki jest prędzej gangsterem, niż historykiem.
          Aczkolwiek, mogę się mylić.
          • peace2u Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 08:32
            Całkiem możliwe bo chyba był doradcą Tuska
            • buldog2 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 09:44
              Wtedy był banksterem. Gangsterem został później. Kiedy wstąpił do PISu, choć interesy z Gulbinowiczem wskazują predestynacje.
              • peace2u Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 09:52
                Masz dar jak Pilchowa do widzenia wszystkiego w detalach.
        • superspec1 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 08:29
          Bo Tusk przetarł szlak głupkom po historii w polityce!:)
          • peace2u Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 08:31
            Komorowski i Schetyna są też zdaje się po historii
            • eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 08:37
              peace2u napisał(a):

> Komorowski i Schetyna są też zdaje się po historii

Ryszard Terlecki i Ryszard Czarnecki też. To czołowi intelektualiści PiS, podobnie jak Jacek Sasin, również historyk.
              • peace2u Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 08:42
                To chyba na historii zrobili sobie polskie Scull and Bones i trzęsą krajem.
                • superspec1 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 09:01
                  Też jestem po historii.:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka