buldog2 20.11.20, 17:37 u P. Karoliny Lewickiej Rżnie głupa. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 19:11 Jackowski jest akurat jednym kilku ostatnich pisiorów, którzy we wrogich mediach nie mówią przekazami dnia, a zdawało mu się nawet krytykować samego Jarosława Kaczyńskiego. Tyle że akurat jest także bardzo zaangażowanym katolem, w związku z czym pomalowanie zmywalną farbą muru kościoła jest dlań o wiele cięższą zbrodnią, niż pobicie pałką teleskopową kobiety, nawet jeśli bijący jest zamaskowanym funkcjonariuszem, a bita przypadkiem przechodziła obok manifestacji. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 20:00 Nie mam pojęcia o niuansach w tej menażerii. Ona mnie brzydzi, nie różnicuję tej substancji. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 20:11 Eiran przestrzegam przed popadaniem w manierę "dobry pisior". Niczegożeście się nie nauczyli pezez te pięć lat? Odpowiedz Link Zgłoś
alux Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 20:29 A może senator zaproponuję plażę naturystów za przekopem mierzei do samego Helu, bo ta w Chałupach straciła na popularności. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 20:33 Z faktu że - moim zdaniem - jest trochę lepszy, nie oznacza że jest dobry. Ostatnie uczciwe pisiory odeszły z partii w 2007 (Mężydło, Zalewski, wcześniej Walendziak). Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:10 Przykładowo czasowniki trącić, capić, śmierdzieć i cuchnąć oznaczają z grubsza to samo, ale w różnym nasileniu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:11 To który na tej skali jest dla ciebie jackowski? :) Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:14 yoma napisała: > To który na tej skali jest dla ciebie jackowski? :) > Powiedziałbym, że zajeżdża, ewentualnie zalatuje. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 20:45 Eiran ma rację, że dostrzega w Jackowskim strzępki moralności. Pisior krytykujący między wierszami niektóre posunięcia tej bandy, jest bardziej wiarygodny, niż Kluzik Rostowska czy Migalski. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 20:57 Niesamowite. Naprawdę ciągle szukacie wiarygodności w pisiorze? No to ja się przestaję dziwić, że ten kraj tak wygląda. Tylko proszę, odtąd złego słowa o suwerynach, Januszach i Grażynach. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:10 Niesamowite, naprawdę uwierzyliście, że pani która trzymała za rączkę kapiszona zrobiła zwrot o 180 stopni i od paru lat jest twarzą opozycji. Naprawdę uwierzyliście, że gość błaznujący na ulicach w sombrero, na ten czas i jeszcze wcześniej ślini się do opozycji bo się zakiwał w swoich wyborach. Mnie nie chodzi o obronę Jackowskiego, ale o minimum obiektywności. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:12 Nie wiem, o kim mówisz. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:26 Przyjmuję jako pewnik. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:13 Nie żebym sprawdzał, ale jakoś mi się nie wydaje, żeby przedmówczyni pisała kiedyklwiek coś dobrego o Kluzikowej, albo Migalskim. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:21 Dziękuję. Zaiste, trzymam kurs twardy: raz pisior, zawsze pisior. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:24 >Nie żebym sprawdzał, ale jakoś mi się nie wydaje, żeby przedmówczyni pisała kiedyklwiek coś dobrego o Kluzikowej, albo Migalskim. Czy ja napisałem, że Yoma napisała? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:28 A wracając do tematu: niby że co, że jeśli Kluzikowa, Migalski, Nowakowa spod piątki i Malinowski ze spożywczaka są niewiarygodni, to to czyni Jackowskiego wiarygodnym? Bo coś nie łapię toku rozumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:44 Jest późno jak dla mnie, jutro muszę zebrać się do roboty. Wolę Jackowskiego wierzącego w skur..., niż przeflancowanych moralistów z dupy wziętych, szczególnych glist - Kluzik i Migalscy. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:48 A ja twierdzę, że flancowany czy z przekonania, żadnemu ufać nie można. Śpij dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:57 Jackowski jest wiarygodny, bo ma niski BMI i jest trochę podobny do Jeremy'ego Ironsa. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 07:05 Mam zestawić zdjęcia na dowód? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 10:56 Nie no, wierzę... biedny Irons. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 20.11.20, 21:10 Czytałem kiedyś opowiadanie Akutagawy o grzeszniku, który w swoim życiu zrobił jeden dobry uczynek. Budda podał mu nić po której mógłby się wydobyć z piekła. Od razu nici czepili się inni grzesznicy, ale nić, choć cieniutka, wytrzymywała. Ale nasz bohater, Jackowski czy jak mu tam, zawołał "Odpieprzcie się, grzesznicy! To moja nić!" I nić pękła. Tak to z PISowcami jest, nawet na drugim końcu świata, w buddyjskim piekle. Może to przetłumaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 07:59 Kolejny po Tusku historyk w polityce.:) Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 08:09 Dlaczego, niedoleczony, po Tusku, a nie po Morawieckim? Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 08:26 Być może dlatego, że Morawiecki jest prędzej gangsterem, niż historykiem. Aczkolwiek, mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
peace2u Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 08:32 Całkiem możliwe bo chyba był doradcą Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 09:44 Wtedy był banksterem. Gangsterem został później. Kiedy wstąpił do PISu, choć interesy z Gulbinowiczem wskazują predestynacje. Odpowiedz Link Zgłoś
peace2u Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 09:52 Masz dar jak Pilchowa do widzenia wszystkiego w detalach. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 08:29 Bo Tusk przetarł szlak głupkom po historii w polityce!:) Odpowiedz Link Zgłoś
peace2u Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 08:31 Komorowski i Schetyna są też zdaje się po historii Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 08:37 peace2u napisał(a): > Komorowski i Schetyna są też zdaje się po historii Ryszard Terlecki i Ryszard Czarnecki też. To czołowi intelektualiści PiS, podobnie jak Jacek Sasin, również historyk. Odpowiedz Link Zgłoś
peace2u Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 08:42 To chyba na historii zrobili sobie polskie Scull and Bones i trzęsą krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: PISSenator Jackowski w TOK FM 21.11.20, 09:01 Też jestem po historii.:) Odpowiedz Link Zgłoś