piotr_p2 07.11.07, 09:30 Czy korzystacie z rekomendacji? Ja czasem korzystam z --> www3.ingbank.pl/u235/template/app,news,current.wm/navi/32158 gdzie pojawiaja sie rekomendacje i prognozy dot PLN Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel.sliwa Re: Rekomendacje 07.11.07, 15:30 witam, ja chce być w pełni świadom swoich decyzji wiec sam je podejmuję i ponoszę za to odpowiedzialność w ten sposób moge się uczyć i stawać się lepszy po to aby dziś być lepszy niż byłem wczoraj i aby jutro być lepszym niż jestem dziś. pawel Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_p2 Re: Rekomendacje 07.11.07, 15:42 OK, co do analizy technicznej to sie zgadzam, ale nie uwierze, ze nie uwzglednia Pan fundamentow i innych waznych informacji - ktore niestety nie zawsze sa wynikiem wlasnych przemyslen. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANZD Re: Rekomendacje IP: *.aster.pl 07.11.07, 21:10 Sądzę, że trzeba być świadomym kiedy i jakie dane ekonomiczne będą publikowane danego dnia, ich interpretacje lepiej jednak pozostawic rynkowi ..."rynek ma zawsze rację" ... trzeba tylko podążać za rynkiem .. może to troche nudne ..ale sie opłaca Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.sliwa Re: Rekomendacje 08.11.07, 10:00 witam Panie piotr_p2 nie zamierzam nikogo przekonywać co jest dobre a co nie szcególnie że każdy buduje swoją właśną przyszłość wg własnych reguł, więc fakt że Pan wierzy czy też nie że jestem ekstremistą AT nie ma tu żadnego znaczenia. dla mnie ważne jest aby Pan znalazł swoją DROGĘ a jeżeli bedzie zbierzna z moją to sprawi że bedziemy mogli dyskutować godzinami o rynkach. życze powodzenia. pawel Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_p2 Re: Rekomendacje 08.11.07, 12:16 witam Panie Pawle. Co do godzinnych dyskusji o rynkach - to chyba odpadam (przynajmniej w tej chwili) - Forex traktuje hobbistycznie, aby zarobic na waciki dla zony ;-). Choc nie mialbym nic na przeciw, aby nie chodzic juz do pracy ;-). A tak na serio to ciesze sie z Waszej inicjatywy zalozenia forum, szczegolnie jezeli bedzie moderowane przez fachowca. Zycze wiec Panu, uzytkownikom forum i sobie dobrych wnioskow wyciaganych z dyskusji. Pozdr. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrD Re: Rekomendacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 14:30 Na początku myślałem, że AT to jest to, po pół roku korzystam W 80% z fundamentów, sam wyciagając wnioski co do trendu. I gram na korekty. w październiku 80% + Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Rekomendacje IP: *.ipartners.pl 08.11.07, 15:45 A czy korekta to nie jest wydarzenie o charakterze technicznym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P51 Re: Rekomendacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 02:16 Może zna się Pan na foreksie ale z ortografią ma Pan duże kłopoty. A może to tylko taka "zbieRZność" przypadkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.sliwa Re: Rekomendacje 09.11.07, 08:00 witam, zgdasza sie ortografia nie jest moja domena, ale jakos radze sobie. dzieki i popracuje nad tym. pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Rekomendacje IP: *.ipartners.pl 09.11.07, 09:34 A ja uważam, że zwracanie komuś uwagi na ortografię jest niegrzeczne. Jest to rodzaj argumentu ad persona (kto czytał Erystykę ten będzie wiedział o co chodzi). To czy ktoś posługuje się ortografią biegle ma się nijak do jego umiejętności giełdowych a my jesteśmy na forum forexowym a nie Ojczyzny polszczyzny. p.a. żeby nie było, że uważam ortografię za coś zbędnego. osobiście do pomocy używam firefoxa, jako przeglądarki, ma on wbudowaną obsługę słowników, również polskiego i podkreśla na czerwono na bieżąco w czasie pisania na forach (prawym klawiszem myszy na polu tekstowym, Języki (Languages jak ktoś ma angielski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Rekomendacje IP: *.ipartners.pl 09.11.07, 09:37 A ja uważam, że zwracanie komuś uwagi na ortografię jest niegrzeczne. Jest to rodzaj argumentu ad persona (kto czytał Erystykę ten będzie wiedział o co chodzi). To czy ktoś posługuje się ortografią biegle ma się nijak do jego umiejętności giełdowych a my jesteśmy na forum forexowym a nie Ojczyzny polszczyzny. p.a. żeby nie było, że uważam ortografię za coś zbędnego. osobiście do pomocy używam firefoxa, jako przeglądarki, ma on wbudowaną obsługę słowników, również polskiego i podkreśla na czerwono na bieżąco w czasie pisania na forach. Prawym klawiszem myszy na polu tekstowym, Języki (Languages jak ktoś ma angielski) i potem dodajemy słownik polski Odpowiedz Link Zgłoś
xmasters Re: Rekomendacje 09.11.07, 18:57 Co do ortografii zgadzam sie z przedmówca. Ja tez mam problemy z pisownia ale czy przez to mniej sie znam na innych rzeczach a takie głupawe uwagi zwracają ludzie którzy sie nie znają na niczym oprócz ortografii i maja masę kompleksów i chowają sie za monitorem a co rekomendacji ja czytam na wielu stronach ale po to żeby sie orientować co sie dzieje na rynku ale moje decyzje są oparte o moje analizy rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: Rekomendacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 04:02 Zawsze znajdzie się jakiś pajac ktory znajdzie błędy ortograficzne. Ehhh co robi taki ktoś na forexie ?? Szuka rzony a może szczenścia ?? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exodus24 Re: Rekomendacje IP: 212.157.152.* 11.11.07, 03:39 Kolego piotr_p2 Ja w pelni zgadzam sie Panem Sliwa. Mozna grac korzystajac tylko z AT i nie zawracac sobie glowy fundamentami i tym calym nawalem informacji, ale kazdy gra tak jak lubi i wazne, ze mu to wychodzi i ma z tego zyski. Chcialbym sie tu podzielic tym co sie dowiedzialem ostatnio na szkoleniu xtb w Lublinie. Jezeli wykres porusza sie w kanale trendowym i jakies dane spowoduja nagly ruch wykresu w jedna lub druga strone to w okolo 80-90% po 3-4 dniach wykres wraca do wczesniejszego kanalu trendowego. Odpowiedz Link Zgłoś