Dodaj do ulubionych

implast bolder sd eco line-spacerówka?

27.05.12, 11:10
Czy mozna kupic z tej serii sama spacerówke,nowa?
Obserwuj wątek
    • sylki Re: implast bolder sd eco line-spacerówka? 27.05.12, 11:16
      Szczerze nie polecam, siedzisko jest bardzo małe, roczne dziecko nie ma w nim już miejsca
    • annulka79 Re: implast bolder sd eco line-spacerówka? 27.05.12, 11:43
      Samej spacerówki nigdy nie widziałam. Przeczytaj opinie o tym wózku, najlepiej do końca.
      forum.gazeta.pl/forum/w,22462,111708680,111708680,czy_ktos_ma_juz_Implast_Ecoline_BOLDER_SD_a_XA_.html
      • czarna784 Re: implast bolder sd eco line-spacerówka? 27.05.12, 17:57
        Czytałam cały wątek,nie wiem czy z tym siedziskiem to prawda,co pisala kolezanka wyzej,bo mamznajoma która ma roczna dziewczynke i wlasnie eco line i maw niej sporo miejsca...z tym,ze duzy problem to to,ze chyba nie dostane samej spacerówki...
    • kasamandri Re: implast bolder sd eco line-spacerówka? 27.05.12, 20:08
      Z tego co wiem kiedyś można było kupić nową spacerówkę, ale kosztuje ona niewiele mniej niż zestaw z gondolą.

Mimo iż mój pierwszy wózek darzę dużym sentymentem - to naprawdę ma krótkie siedzisko. Moja wysoka roczna córka zimą miała budkę tuż nad czapką. Nie rozkładałam jej budki wcale. Nie postarali się z tym bo przecież stelaż jest naprawdę wysoki.

Drugim głównym mankamentem tego wózka jest nisko zawieszony kosz - który po jakimś czasie użytkowania zaczyna trzeć o nierówności (np. trawa na placu zabaw).
      Oczywiście jak kupowałam wózek nie zwróciłam na to uwagi - bo jak wiele kobiet w pierwszej ciąży patrzyłam gównie na gondolę (no bo kiedy ten maluch będzie jeździł spacerówką wink
      • sylki Re: implast bolder sd eco line-spacerówka? 27.05.12, 20:50
        dokładnie tak, niskie oparcie oraz nisko osadzona budka jest jego wielkim minusem, starsze dziecko nie ma w nim po prostu miejsca
      • czarna784 Re: implast bolder sd eco line-spacerówka? 28.05.12, 10:20
        widzialam wczoraj na zywo spacerówke i rzeczywiscie moja córa mialaby w niej malo miejsca,wiec musze zrezygnowac,a szkoda bo maja piekna kolorystykesad
        • sylki Re: implast bolder sd eco line-spacerówka? 28.05.12, 10:29
          Tak piękną kolorystykę i to wszystko,
          okropnie wykonany stelaż, spawy są okropne, koła przednie lubiące się blokować między sobą, nie masz czego żałować
          • kasamandri Re: implast bolder sd eco line-spacerówka? 28.05.12, 10:57
            Z tymi kołami to jakiś mit - mi przez rok użytkowania zablokowały się raptem kilka razy.
            Spawy rzeczywiście nie najpiękniejsze.
            Ogólnie jeździło się dobrze - wielkie pompowane koła i sprężyny dawały dobrą amortyzację. Ale przyznaję, że dla rocznego dziecka jest wiele innych, fajniejszych wózków. Ja sama drugi raz bym go nie kupiła, ze względu na wady, które wymieniłam wyżej.
            • sylki Re: implast bolder sd eco line-spacerówka? 28.05.12, 11:00
              Skoro to mit, to dlaczego tobie się blokowały?
              Widzisz mi w zadnym wózku koła się nie blokują bo ich rozstaw jest odpowiednio dobrany do wielkości kół, a tu niestety rozstaw jest za mały, a koła za duze
              • kasamandri Re: implast bolder sd eco line-spacerówka? 28.05.12, 11:32
                Masz rację oczywiście z tym rozstawem. Mitem jest moim zdaniem, że jest to jakoś szczególnie istotne w codziennym użytkowaniu.
                • sylki Re: implast bolder sd eco line-spacerówka? 28.05.12, 11:36
                  Osobiście, nie wyobrażam sobie by choć raz takie coś mi się zrobiło smile
                  A na sąsiednim forum wózkowym co raz więcej negatywnych opinii o nim jest
          • czarna784 Re: implast bolder sd eco line-spacerówka? 28.05.12, 13:03
            Heh,juz dosc dlugo poszukuje wózka tzn.spacerówki dla mlodej tak do 1000 ,no gora 1200 zł,nowej ,juz mialam 3 uzywane i chce miec cos na gwarancji,pisalam wczesniej o x-landerze xt,ale ponoc xa lepszy,moze macie jakies pomysly,dodam ze liczy sie dla mnie funkjonalnosc ,ale rowniez wyglad wózkasmile
            • tereferefretka Re: implast bolder sd eco line-spacerówka? 28.05.12, 13:12
              ja xa nie polecam z kilku wzgledow, mozna duzo poczytac na sasiednim forum, ale xt i xa maja identyczne siedziska, nie sadze, zeby stelaze jakos sie roznily jakoscia...

napewno tak samo luzuje sie raczka wozka, co mnie osobiscie denerwuje, bo nie da rady pewnie trzymac tego wozka, na jakies super wycieczki terenowe tez sie nie nadaje.
              wczoraj oblukalam na placu zabaw x-runa no i mial jeden plus, fajnie wygladal z mama jadaca na rolkach wink to tyle z plusow tongue_out

a co do bolderow, tak, mit mitem, a jednak cos takiego mialo miejsce ;p
              niewazne, ze kilka razy, wazne, ze w ogole. a to oznacza, że koła są źle dopasowane rozstawem do stelaża...poza tym czytalam niezbyt pochlebne opinie na temat tych wozkow,i ogolnie na temat implastów.
              • annulka79 Re: implast bolder sd eco line-spacerówka? 28.05.12, 15:09
                Co do Implastów to faktycznie jakość spadła bardzo mocno. Koleżanka miała dla pierwszego dziecka Implast Driver 3XL, zadowolona była bardzo a wózek sprzedała w naprawdę dobrym stanie po dwóch latach. Cudem piękności nie był ale był niezawodny. Rok temu dla drugiego dziecka postanowiła kupić nowszy model czyli Bolder (teraz ładniejszy i kolorów do wyboru) no i przeżyła spore rozczarowanie! Kołka blokowały się, nie zawsze ale zauważalnie do tego perę innych rzeczy się popsuło lub nie działało jak powinno.

Co do autorki to pewnie Baby Jogger VERSA by Cię zainteresował ale cena przekracza budżet. Nowy Jane Nomad też fajny (może nowy z poprzedniej kolekcji będzie tańszy, albo jakaś promocja?), Bebe confort Elea? Obiecująco wygląda Jane Muum ale nie widziałam go na żywo, więc trudno coś powiedzieć.
                • emakowka Re: implast bolder sd eco line-spacerówka? 28.05.12, 18:44
                  A co powiesz na allegro.pl/speedi-duo-2w1-quinny-pl-gw-24h-gratisy-i2365059556.html ,wiem że jest z gondolą,której już nie potrzebujesz,ale zawsze można ją sprzedać i wówczas masz bardzo dobry wózek,najnowszy model za ok. 1000zł.
                • czarna784 Re: implast bolder sd eco line-spacerówka? 28.05.12, 21:11
                  jane muum mi sie podoba nawet i cena przystepna,ale ciekawe jak sie sprawuje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka