Dodaj do ulubionych

Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :)

30.10.12, 19:55
Zdjęcia z Gdańskiego pokazu Stokke.
Crusi i Scoot we wszystkich konfiguracjach smile
Zapraszam do oglądania smile

plus.google.com/photos/116425337035150506427/albums/5805148500312340289?hl=pl
Obserwuj wątek
    • lucyna_1980 Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 30.10.12, 20:06
      Aga, a jakie są Twoje wrażenia? Jesteś pozytywnie zaskoczona czy raczej nie?
      Ale tak szczerze...
      • pona85 Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 30.10.12, 20:20
        No właśnie Agasmile opowiadajsmile
        • tygisek Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 30.10.12, 20:32
          ja to sie musze "opatrzec"....ale pierwsze wrazenia wizualne, to: nie chcialabym byc tym dzieckiem ktore bedzie siedzialo w miejscu kosza na zakupy - jak jestem pod wrazeniem P&T i w razie posiadania dwoch wozkowiczow z niewielka roznica wieku - pewnie bym sie sklaniala do takiego rozwiazania - tak w wypadku tej nowosci stokke'owej uwazam to za niewypal sad
          bardzo podoba mi sie tapicerka black melange, kocyk sliczny, folia, moskitiera, no wogole wykonanie widac bardzo dopracowane, tu sie chyba stokke nie rozmija z tym do czego przyzwyczailo swoich klientow i sympatykow, skladana gondola to tez dobry pomysl - kiedy ja zabieralam swego czasu gondole w podroz, no coz - spakowalismy sie wlasciwie w gondole, mimo ze mielismy sporego kombiaka...
          stawiam jednak, ze xplory pozostanie twarza marki, a nad reszta chyba trzeba bedzie troszke jeszcze popracowac...
          mowilam to ja, tygisek, lubudubu lubudubu smile
          • tygisek Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 30.10.12, 20:36
            a no i ciekawa jestem bardzo opinii o tym maluchu najnowszym - ja go pojmuje w kategorii lekka przewozowka, konkurencja dla bee.... jak jest w realu z obszernoscia tego siedziska, i czy dajmy na to 3 latek normalnych rozmiarow bedzie mial w nim wygodnie (zwlaszcza chodzi o podnozek i nogi - czy dziecko nie bedzie mialo kolanek na wysokosci zebow wink)
            • aga_1980_31 Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 30.10.12, 20:58
              Tak jak napisałam poniżej szkoda że nie wzięłam miary bo bym wszystko pomierzyła. Podnóżki są z przodu dwa, jeden dla mniejszych dzieci jest on zdejmowany i montuje się w obu kierunkach ustawienia siedziska) a podnóżek zamontowany na stałe przeznaczony jest właśnie dla tych starszych.
            • anna26mazur Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 16.08.14, 03:38
              Przyszedł dzisiaj nowiutki stokke crusi, gondola, spacerówka i fotelik samochodowy izi sleep kolor czerwony, plus dodatki torba, pokrowiec na nóżki.
              Mamy już jazdę próbną za sobą!

Wozek wygląda świetnie-nowoczesnie! Jest bardzo dobrze wykonany, spacerowanie z nim to czysta przyjemność!

Amortyzacja nie jest zbyt dobra, ale jest. Dziecko można kołysac w wózku, wygodnie sie prowadzi, podbijanie to żaden problem! Gondola jest na wysokości biodra. Bardzo mi sie to podoba!

W razie potrzeby odpowiem na wszystkie pytania. Odnośnie np wymiarow bo sama miałam z nimi problem. Tzn mało inf na ich temat w internecie!
              Służę też zdjeciami smile

• aga_1980_31 Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 30.10.12, 20:34
        Powiem tak ogólnie jestem mile zaskoczona. Crusi sama z chęcią bym kupiła ze względu na duże koła alternatywa na zimę dla Xplory możliwość wpięcia tego samego siedziska mi się bardzo podoba. Scoot to idealny wózek do auta, dla mnie kapitalny system składania. Wózki jak każde mają minusy ale to pewnie jednym robi większy innym mniejszy problem.
        • olus22 Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 30.10.12, 20:39
          Aga a czy Scoot będzie dobry dla 2,5 latka?
          • aga_1980_31 Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 30.10.12, 20:53
            Myślę, ze jako wózek typowo przewozowy tak. Ze spaniem może być gorzej ponieważ podnóżek nie jest regulowany tak aby dziecko mogło mieć nóżki w górze, dla mnie akurat to minus. Bee chyba też ma podobne rozwiązanie więc może to nie jest taki wielki problem smile Niestety mój błąd, że nie wzięłam centymetra teraz sobie to uzmysłowiłam, że przydały by się wymiary siedziska. To tak na gorąco smile
            • saras-wati Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 30.10.12, 21:00
              Aga, bee ma wysuwany podnóżek, więc nawet duże dziecko ma nogi podparte powiedzmy do łydek, ma dzięki temu podnóżkowi czy raczej pogłębionemu siedzisku sporo miejsca(nie pamiętam już ile?). Jeśli ten miałby podobnie, to byłoby super! A, i w bee, to siedzisko jest wyprofilowane/podniesione - wg mnie i moich dzieci bardzo wygodnesmile
            • sylki Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 30.10.12, 21:01
              nie do konca jest tak samo jak w bee.
              bee ma regulowana dlugosc siedziska, wiec tak jakby ten podnózek jednak był.
              dodatkowo waga, bee ok. 8,5 kg, scoot ok. 11 kg

skladanie, mnie nie jara, bo takie jest w BJ, który kosztuje mniej i jest lzejszy
              • saras-wati Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 30.10.12, 21:02
                sylki napisała:

> nie do konca jest tak samo jak w bee.
                > bee ma regulowana dlugosc siedziska, wiec tak jakby ten podnózek jednak był.
                > dodatkowo waga, bee ok. 8,5 kg, scoot ok. 11 kg
                >
                > skladanie, mnie nie jara, bo takie jest w BJ, który kosztuje mniej i jest lzejs
                > zy

11kg? no to sobie znowu tylko mogę pomarzyć o tym melanżusad
                • sylki Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 30.10.12, 21:06
                  nooo tyle byó podane, w sumie 10,4 kg chyba, ale zaokrąglając wychodzi 11 kg jak nic
                  Dodatkowo ten nadmiar materiału, no kurcze za taką kasę mogli bardziej się postarać
    • saras-wati Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 30.10.12, 20:51
      Podtrzymuję swoje zdanie na temat tych jeansowych tapicerek - są świetne! Bardzo mi się podobają.
      Crusi, jak patrzę na zdjęcia wydaje się być przytulnym wózkiem, choć zupełnie nie w moim guście.
      Natomiast scoot jest dosyć paskudny - piszę to z przekorą, bo tak samo pisałam o bee, który w pewnym momencie zawładnął moim sercemsmile Tak więc, jeśli tylko mi ktoś zagwarantowałby, że wcisnę tam prawie 3-latkę, to chyba chciałabym go przetestować.
      Jakie on ma wymiary?
      • aga_1980_31 Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 30.10.12, 21:02
        Wymiary postaram wrzucić jak tylko je otrzymam.
        • agnes_nyc Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 30.10.12, 21:38
          wozek dla dwojki kompletna porazka dla mnie

te dodatkowe siedzisko to jak w sardynce jedno na drugim
          • lukkoye Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 30.10.12, 21:53
            mi się bardzo podoba ten kolor black melange! Ciekawy jest ten pomysł ze składaną gondolą ( jakby był ten model tak rok temu to byłby idealny dla mnie,bo sporo jeździłam z naszą gondolą,bo mały tylko w niej spał przez 4-5 mc). Natomiast nie mam zielonego pojęcia jak wsadzić dziecko w to dodatkowe siedzisko,wydaje się dość małe. Oczywiście gdybym miała możliwość to chętnie przetestowałabym obasmile może będzie je można z czasem wypożyczyć do testów jak Xplory smile
            • aga_1980_31 Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 30.10.12, 23:14
              Siedzisko na dole w Crusi to siedzisko od Scoota smile
              • lukkoye Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 31.10.12, 10:02
                Aga a czy miałaś możliwość "przymiarki" dziecka do tych wózków?
                • aga_1980_31 Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 31.10.12, 19:41
                  Dzieci były przymierzane ale raczej z takich mniejszych, fotek nie mam z wiadomych powodów.
    • pona85 Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 31.10.12, 17:27
      Aga a jak się prowadzi Scoot'a kiedy siedzisko jest przodem do kierunku jazdy i jest na maxa rozłożone? przeszkadza? nie stuka się w nie nogami? bo na fotkach widać, że wychodzi dalej jak rączka uncertain
      • aga_1980_31 Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 31.10.12, 19:43
        Prowadzi się dla mnie super, ja z racji tego, że jestem wysoka nie kopałam w tył oparcia przy maksymalnym jego rozłożeniu, ale to musi być wtedy maksymalnie wyciągnięta rączka. Niestety niższe osoby mogą mieć z tym problem.
        • marciula23 Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 31.10.12, 20:00
          W takim razie już kocham Crusi big_grin bardzo dziękuję za piękne zdjęcia!
          Wiadomo kiedy będzie w sprzedaży? Tylko w 6 kolorach, czy będzie szersza gama kolorystyczna?
          Ale ponad 4tys za wózek to sporo.... Muszę to baaardzo przemyśleć smile myślcie, że on straci dużo na wartości, jakbym go chciała sprzedać po roku użytkowania? Ile mniej więcej będzie wtedy wart? Kusi mnie bardzo!
          • aga_1980_31 Re: Stokke Crusi i Scoot - zdjęcia real :) 31.10.12, 21:36
            Marciula w sprzedaży najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu w 4Kids smile Tak na razie będzie w tych kolorach, na następne pewnie można liczyć jak wejdzie nowa kolorystyka.
            Marzy mi się sam stelaż ale niestety w tej chwili brak funduszy sad
            • pinik Widzialam oba na zywo... 23.11.12, 00:38
              Dzis obejrzalam oba nowe stokke na zywo. Crusi za duzy mi sie wydal (to juz wole xplory - ciekawszy jest).

Scoot smieszny. Bardzo fajne skladanie. Kupilabym chetnie, ale...

Minusy: brak pozycji oparcia pomiedzy poziomem i pionem (a tak prosto bylo to zrobic!), kopalam troche w stelaz (mimo, ze pisza, ze ta rurka nie przeszkadza itd). Mialam tak do polowy wyciagnieta raczke (mam 165 cm i wyzej bylo mi juz niestety za wysoko). Troche tandetnie tez wyglada ta rurka od hamulca na dole.
              Podbijanie bardzo nedzne. Jak mialam dziecko (8,8 kg) w pozycji do mnie odwroconej i polozylam jej oparcie, to musialam sie na tej raczce prawie polozyc, zeby go podbic. Pani w sklepie tez sprobowala, to jak jej sie wreszcie udalo - dala za duzo sily do tego - to wozek sie tak podbil, ze Melli gdyby nie pasy, to by na nia wyleciala.
              No i brak palaka tez mi sie nie podobal.

Tak to bardzo fajne to skladanie, fajny wyglad tego siedzonka, resorowane przednie kola (w tylnich nie czulam resorow), fajny kosz...

Porobilam zdjecia, ale telefonem, a tych jakos na kompa nie przegrywam sad

Widzialam zielony. Sliczny byl.
              • emma301 scoot 23.11.12, 11:41
                myślicie, że będzie ok dla ponad 2 latka?
                waga 14 kg, wzrost 91 cm

kurczę, korci mnie, ale nie wiem, czy jest sens kupować???
                • pinik Re: scoot 23.11.12, 21:42
                  Hmmm... ja ze wzgledu na podbijanie dla dziecka powyzej 10 kg bym napewno nie kupila.
                  • emma301 Re: scoot 23.11.12, 22:21
                    Miałam obawy dot. podbijania po Twoim opisie.
                    U nas wchodziłaby w grę jazda tylko przodem do świata, raczej bez spania.
                    I ogromna chęć wypróbowania nowości - czas leci - to ostatni sezon wózkowywink
                    Z mniejszych wózków mamy xt i bee+.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka